Cheesecake

Cheesecake

bagt i ovnen 

Denne opskrift giver én 16 cm cheesecake. 

Ingredienser

Kagebund
100 g grahamskiks, 2 spsk. sukker, 60 g smør (smeltet)

Fyld
500 g smøreost, 2 spsk. almindeligt mel, 3 mellemstore æg, 40 ml fløde, 1 tsk. vaniljeekstrakt

Sådan gør du

Kagebund
1. Forvarm ovnen til 180 °C
2. Knus dine grahamskiks i en blender til en fin krumme.
3. Bland krummerne med det smeltede smør og sukker, og kom derefter blandingen ned i en 16 cm rund kageform.
4. Bag kagebunden i 10 minutter ved 180 °C for at gøre den sprød og perfekt.

Fyld
1. Pisk osten, indtil den er cremet
2. Tilsæt sukker, fløde, vaniljeekstrakt, mel og æg.

Montering
1. Har du en dampovn, hæld 100 ml vand i ovnrummet. Stil knappen på PlusSteam -symbolet, varm ovnen op til 180 °C og tryk på PlusSteam -knappen. Vent kun 5 minutter, og du er klar til at bage. Almindelig ovn: forvarm til 180 °C. 
2. Hæld fyldet over kagebunden og bag i 15 minutter ved 180 °C.
3. Skru temperaturen ned til 120 °C, og bag i endnu 25 minutter, eller indtil fyldet er stivnet, og det kun er midten, der ser fugtig og bævrende ud.
4. Tag den ud af ovnen og stil den på en rist. Lad cheesecaken køle af, indtil den er stivnet og blød som silke.  

Velbekomme!