Vegansk glutenfrit bananbrød

Bananbrød med et twist

En chokoholikers drøm. Dette bananbrød inkluderer chiafrø og erstatter sukker med agavesirup. En helt vegansk og glutenfri lækkeri, som din familie og venner vil elske.

Ingredienser

4 bananer (mos), 1 spsk smeltet kokosolie, 1 dl agavesirup, 1 spsk chiafrø blandet med 3 spsk vand, 1 dl kakaostykker, 1 dl hakket mørk chokolade, 2 dl speltmel (Lara bruger en glutenfri variant, fuldkornshvede kan også bruges), 1 spsk bagepulver, 0,25 spsk natron, en knivspids kanel, 0,25 tsk vanilleekstrakt, 0,5 dl kokosmælk, 2 spsk kakaopulver

Trin 1

Forvarm ovnen til 180 grader. Bland de mosede bananer, kokosolie, agave og chiafrøene og vandet i en skål, indtil det er godt blandet. Rør mel og natron i.

Trin 2

Tag cirka 1/3 af blandingen og bland det med kokosmælk, kakaopulver, hakket chokolade, kanel og vanilje. Hæld blandingen uden chokolade i en brødform med bagepapir i, og hæld chokoladeblandingen over. Tag en kniv og "skær" gennem dejen nogle gange for at skabe en marmorseffekt. Læg skivede bananer på toppen.

Trin 3

Bag i ovnen i 35-40 minutter, eller til en tandstik kan indsættes i midten og komme ud ren. Lad den køle af en smule inden du skærer i den.

Mød Lara Zaugg

Som en vaskeægte chokoholiker og connoisseur elsker Lara Zuagg at skabe nye desserter ved at eksperimentere i køkkenet. Hun deler sin passion og sine kreationer på sin populære blog Vanillacrunnch. Med et klart fokus på sundhed, er hendes opskrifter ofte glutenfrie eller veganske. Chokolade er hjørnestenen i hendes bagte og rå desserter, hvor hun ofte bytter traditionelle ingredienser ud med sundere altivernativer. Vi bad Lara om at dele tre af hendes yndlingsopskrifter.