Timm Vladimir

Fishcakes 

med spicy ris

Electrolux har indgået et sjovt og inspirerende samarbejde med Timm Vladimir med et mål om at afsløre hemmelighederne bag unik smag og konsistens. Udstyret med en state-of-the-art kombidampovn udforskede Timm magien i tilberedning med damp - uden at det bliver kompliceret og avanceret.

Ingredienser

Fishcakes
200 g fiskefars af hvid fisk, 200 g frisk laksefilet - skåret i små tern, 2 spsk chilisauce, 1 spsk fish sauce, 1 æg, 1 rød chili, 1 spsk limesaft, havsalt, friskkværnet peber, masser af frisk koriander

Spicy kokosris
2 rødløg skåret i tynde, halve skiver, 1-2 røde eller grønne chilier, 4 dl basmatiris, revet limeskal fra 1 lime, 2 tsk nigellafrø (sorte sesamfrø kan også bruges), 1 dl kokosmel, 7 dl kyllingefond, salt og peber

Sådan gør du

Fishcakes
1. Bland alle ingredienser, undtagen basilikum og koriander, sammen, til du har en homogen masse der klistrer lidt.
2. Pensl nogle ramekiner med olie og læg så et par korianderblade ned i bunden, det bliver til oversiden af fiskekagerne.
3. Kom lige mængder fars i hver ramekin og giv plads til, at de godt kan hæve lidt i ovnen.
4. Stil ovnen på dampfunktion, 95 grader, og damp fiskekagerne i 30 minutters tid. De skal være faste men endelig ikke hårde.
5. Tag fiskekagerne ud og lad dem stå et øjeblik. Vend dem ud på et skærebræt og server dem rygende varme med spicy ris, chilisauce eller soya og masser af frisk koriander på toppen.

Jeg bruger som regel også lakseskindet. Aftør det godt og fritér det i en pande med lidt olie, til det er sprødt og lækkert. Det smager fantastisk og giver lidt knas på tallerknen....

Spicy kokosris
1. Hak chillierne ud i små tern. Vurder selv, hvor stærkt du kan lide det.
2. Svits rødløg og hakket chili i lidt olie.
3. Tilsæt ris, limeskal, nigellafrø og kokosmel og svits i et par minutter.
4. Tilsæt fonden og lad risene koge for svag varme under låg i 12 min.

Her finder du opskriften i Timms Vladimirs blog.