Timm Vladimir

Gnocchi

- dobbelt dampede

Electrolux har indgået et sjovt og inspirerende samarbejde med Timm Vladimir med et mål om at afsløre hemmelighederne bag unik smag og konsistens. Udstyret med en state-of-the-art kombidampovn udforskede Timm magien i tilberedning med damp - uden at det bliver kompliceret og avanceret.

Ingredienser

Gnocchi
400g kartofler (brug for nemhedens skyld bagekartofler), 2 store æggeblommer, 200g mel (plus lidt til at rulle dem ud), 1 tsk salt

Pesto
1 bundt basilikum, 20g parmesan, 1-2 spsk pinjekerner, 1 dl olivenolie, 1 fed hvidløg, saft af en halv citron, salt og peber

Sådan gør du

Gnocchi
1. Damp kartoflerne med skræl i 30-40 minutter ved 100 grader til de er møre.
2. Pil dem og mos dem med en gaffel.
3. Rør æggeblommer og salt i. Til sidst æltes mel i. Dejen skal føles let og ikke klistre til fingrene. Lad den trække en halv times tid på køl.

4. Herefter deles dejen, rulles i pølser og skæres ud i stykker af 1 cm. Kør eventuelt en gaffel over dem.
5. Damp ved 100 grader i 7 minutter. Du kan nu servere dem, eller vælge at stege dem lynhurtigt på en varm pande med smør, så de får lidt stegeskorpe. Det er også ret lækkert.

Pesto
1. Blend alle ingredienserne til pestoen (basilikum, parmesan, olie, pinjekerner og hvidløg). Når massen er findelt i blenderen, smages den til med citronsaft, salt og peber.

Server gnocchien med pesto, masser af friskrevet parmesan og eventuelt lidt friske basilikumblade.

Her finder du opskriften i Timms Vladimirs blog.