Chokoladekage

Gooey chokolade

Let og luftig

Hvem kan sige nej til en cremet chokoladekage?

Ingredienser til chokoladekage

(Én 16 cm chokoladekage)

Formkage

3 store æg, 80 g sukker, 30 g kartoffelstivelse, 40 g mel, 2 skefuld kakaopulver, 1,5 teske bagepulver

Mørkt chokoladefyld

200 ml fløde, 90 g sukker, 260 hakket mørk chokolade, 30 g smør

Tilberedning

Bageren hælder kagedej i en rund kageform

1) Tilbered blandingen

Pisk tre æg med sukker i en røreskål, indtil sukkeret er opløst. Hæld blandingen i en blender og pisk, indtil den bliver tre gange så stor. Vores Kitchen Assistent gør piskning til en ren leg. Sigt kartoffelstivelsen sammen med mel, kakaopulver og bagepulver. Kom derefter de tørre ingredienser i den piskede æggeblanding. Hæld dejen i en 16 cm bred, rund kageform.

 Vand, der hældes i damprummet og PlusSteam-knappen på Electrolux multifunktionsovnen med PlusSteam

2) Damp til fugtig blødhed

Hæld 100 ml vand i kombidampovnens ovnrum. Stil knappen på PlusSteam-symbolet og varm ovnen op til 180 ℃. Tryk på PlusSteam-knappen og vent i fem minutter. Sæt kagen i ovnen, og bag den i 25 minutter, eller indtil dejen er færdigbagt. Stil kagen på en rist for at køle den helt af, inden du pynter den.

Chokoladeglasur i en røreskål

3) Lav det silkebløde fyld

Bring fløde og sukker i kog i en kasserolle. Hæld den varme cremeblanding over smørret og den hakkede, mørke chokolade. Sæt dig ned i to minutter og bland derefter blandingen med et piskeris, indtil den er silkeblød.

Den færdige chokoladekage dækket med silkeblød glasur

4) Sæt din kreation sammen

Skær kagebunden i to lige store, runde dele. Smør halvdelen af fyldet over den ene halvdel af kagen. Læg den anden kagehalvdel oven på og smør resten af fyldet på toppen helt ud til kanterne. Sæt kagen i køleskabet i ca. 20 minutter, eller indtil fyldet er stivnet. Giv dig hen og glem ikke at dele den med andre!