Citronmerengstærte

Lækker citron

Gylden skorpe

Denne tærte er et hit hver gang.

Ingredienser til citronmarengstærte

(Nok til 20 cm bred)

Patè sucree

50 g sukker, 130 g smør, 180 g mel, 10 g vand

Creme

25 g mel, 170 g sukker, 100 g citronjuice, to æg, et æggeblomme, 1g salt, skal fra en citron

Marengs

To æggehvider, 100 g sukker, 35 g vand

Tilberedning

Bager bruger Electrolux Assistent til at lave lækkert wienerbrød

1) Tilbered patè sucrée

Brug Electrolux Assistent til at blande mel, pulversukker og smør til det får brødkrummekonsistens. Kom vand i og bland til dejen hænger sammen. Saml dejen i en kugle og dæk det til med plastikfolie. Lad den hvile i køleskabet i ca. 20 minutter. Forvarm ovnen til 180°C.

Electrolux Kitchen Assistent
Mød din Assistent

Pisk og rør og få bedre bageresultater. Vores Assistent gør det hårde arbejde til en ren leg, så du får mere tid til de sjove ting.

Electrolux-bageren fylder forsigtigt dej i til wienerbrød

2) Tilbered patè sucrée

Brug en kagerulle til at rulle dejen ud på en let melet overflade. Fyldes i bunden og siden af en 20 cm bred form med udtagelig bund. Skær kanterne til. Kom dejen i fryseren i 30 minutter. Fadet med dejen er nu klar. Sæt det i ovnen og bag i ca. 10 minutter eller til det er gyldent. Sæt det til side.

Citronmarengsingredienser klar til bagning

3) Lav din marengs

Bland sukker og vand i en pande og kog det op. Når det koger, sættes et madlavningstermometer i gryden. Når sukkeret er 110°C varmt, piskes æggehvide ved mellemhastighed. Når det er 120°C varmt, tages panden af varmen. Med induktion kan du hurtigt og let få så høj temperatur. Drys det varme sukker i med den skummende æggehvide.

Electrolux-kok kommer langsomt ingredienserne til en marengs i

4) Lav din marengs

Sørg for at piske marengsingredienserne løbende, så æggene ikke blandes. Når al sirup er kommet i, mixer du videre til skålen føles kold og marengsen er 37°C. Fyld en sprøjtepose med marengs og kom det i fryseren til det er klar til brug.

Electrolux-bager samler alle ingredienserne

5) Lav det silkebløde fyld

Lav lækker og blød citronfyld ved at blande citroncreme, citronsaft og mel. I en separat skål blandes æg, æggeblomme, salt og sukker. Piskes forsigtigt. Piskes til det er blødt og hæld cremen i den forbagte tærtedej.

Bageren kommer den bløde marengsblanding på citronmarengstærten

6) Opnå en flot citronfarve

Hæld 100 ml vand i kombidampovnens ovnrum. Stil knappen på PlusSteam-symbolet og varm ovnen op til 150℃. Tryk på PlusSteam-knappen og vent i fem minutter. Bages 20 minutter eller til gylden. Lad citrontærten køle helt af og pynt med marengs. Hvorfor ikke bruge flammen til at gøre marengs sprød og give den lidt farve?