Outdoor

Sådan passer du på dit outdoor-tøj

PerfectCare Outdoor

Funktionstøj tåler meget. Mange venter dog for længe med at vaske det, og gør det først, når tøjet ser rigtig beskidt ud. Sved og snavs kan dog imidlertid tilstoppe tøjets funktionsmembrane. Regelmæssig vask og tørring ved hjælp af Outdoor-programmet på vores PerfectCare-maskiner vil genoprette tøjets funktioner og holde det ved lige.

Hvornår skal du vaske dit outdoor-tøj?

Hvis regndråber ikke længere preller af på jakkens overflade og i stedet begynder at efterlade våde pletter, betyder det, at den vandafvisende funktion (DWR - Durable Water Repellency) kan have aftaget. Et andet tegn er, at tøjets materiale ikke ånder lige så godt, som da du købte det. Det betyder, at funktionsmembranene kan være tilstoppede af sved og snavs.

Vask bare løs

Du kan vaske og tørretumble næsten alt med vores nye maskiner fra PerfectCare-serien. Opfrisk din vindjakke eller silkebluse og smid bare din yndlings uldtrøje til vask og  bagefter i tørretumbleren. Læs mere om vores nye maskiner i PerfectCare-serien.

 

Læs mere om produkterne i PerfectCare-serien

Lad dig ikke begrænse. Tør dit Gore-Tex-tøj i tørretumbleren

Sådan genopretter du tøjets vandafvisende egenskaber

En vellykket dag i skibakken stiller store krav til både udstyr og tøj. Vidste du, at funktionstøj mister sine vandafvisende egenskaber med tiden? Ved at anvende Outdoor-programmet på vores PerfectCare-tørretumblere, kan du når som helst gendanne disse funktioner i dit funktionstøj og være klar til næste eventyr. Det går hurtigt, er sikkert og gælder også for Gore-Tex.

Vil du gå endnu længere og imprægnere tøjet i vaskemaskinen? 

Vask din Gore-Tex-jakke med imprægneringsmiddel på Outdoor-programmet en gang imellem. Afslut med samme program i tørretumbleren efter vask for at opnå det perfekte resultat.

PerfectCare-tørretumblere med Outdoor-program

 • SensiCare
 • GentleCare
 • DelicateCare
 • SensiCare
 • GentleCare
 • DelicateCare
 • CycloneCare

Sådan vasker du din funktionsjakke

Hvis din jakke har mistet sin vandafvisende funktion eller ikke virker til at ånde lige så godt længere, bør du genaktivere den ved hjælp af Outdoor-programmet på din vaskemaskine og tørretumbler. Undgå at anvende skyllemiddel, da det kan blokkere materialets porrer. Hvis du ikke har et Outdoor-program på dine maskiner, kan du prøve at vaske og tørre ved en lavere temperatur. Kør tøjet en ekstra gang for at fjerne eventuelle spor af vaskemiddel.

Blå Helly Hansen-jakke med regndråber
 • 1
  Vælg dit vaskemiddel med omhu

  Sørg for at vaske din sejlerjakke på blide, lave temperaturer med et flydende vaskemiddel uden tilsætningsstoffer. Brug ikke blødgøringsmiddel.

 • 2
  Outdoor program

  Brug Outdoor-programmet på din PerfectCare-vaskemaskine og tørretumbler for at genopbygge kvaliteten i tøjets vandafvisende funktioner.

   

   

 • 3
  Beskyt din jakkes overflade

  Tøm lommerne, lyn lynlåsene og luk eventuelle velcrobånd, inden du vasker og tørrer.

   

   

Pas godt på alle lag

Nøglen til at klare skærene er lag-på-lag. Et yderlag, som en ski -eller sejlerjakke, holder vind, regn og sne borte. Det midterste lag - ofte en fleecetrøje eller en tyndere dunjakke - sørger for at holde dig varm.  Hvert lag er vigtigt på hver sin måde, så pas godt på dem, så de kan passe godt på dig - uanset hvor du er på oplevelse. 

Sådan vasker du dun

Når det kommer til dunjakker, skal du altid vaske på maskinens Outdoor-program. Dernæst, for at beskytte formen, bør du tage jakken forsigtigt ud af maskinen. Vrid aldrig vandet ud af dunjakken - pres vandet ud når jakken er flad. Tør i tørretumbler på Outdoor-programmet og ved hjælp af tørrebolde for at sikre, at din dunjakke forbliver let og luftig samtidig som den dufter godt. Tag den ikke ud før den er 100% tør.

Sådan vasker du fleece

Maskinevask din fleecetrøje på Outdoor-programmet. Vask ikke fleecetrøjen sammen med bomuld, da det kan få den til at fnulre. Vask i stedet fleece sammen med andet syntetisk tøj som polyester og nylon. Tør din fleecetrøje i tørretumbleren på vores Outdoor-program, men stryg den ikke. Prøv i stedet Steam Cycle-programmet, for at opfriske fleecen og mindske eventuelle krøller.

PerfectCare-vaskemaskine med Outdoor-program

 • SensiCare
 • SteamCare
 • SensiCare
 • SteamCare
 • UltraCare