Jeans

Pas godt på dine jeans

PerfectCare Denim

Selvom denim er et slidstærkt stof, skal man alligevel tage sig ekstra godt af sine jeans, ikke mindst dem med farve og print, hvis de skal holde godt. Denim-programmet på vores PerfectCare-vaskemaskiner er designet til at give dit denim-tøj en lang levetid uden at ændre på hverken farve eller pasform.

Skal man overhovedet vaske jeans?

At vaske eller ikke vaske? Der findes mange myter om det at vaske jeans i maskine. Det vil vi gerne gøre op med, ved at se nærmere på ubehandlet denim over for forvasket denim. Det handler om det udseende, du vil at dine jeans eller dit denim skal have. Husk, at du altid kan opfriske dine jeans ved at lufte dem udenfor.

 

Billedet viser forskellen på vores nye Denim-pogram (til venstre) og en konkurrents Jeans-program (til højre). Bukserne på billedet er blevet vasket 20 gange hver. 

 

 

Opdag vaskemaskinerne fra PerfectCare-serien

Vores PerfectCare 600 vaskemaskine med SensiCare-system tilpasser programmets længde alt efter mængden af tøj og anvender mindre energi og vand samtidig med at den søger for, at tøjet ikke vaskes for længe. Brug de mest miljøvenlige program til selv de mindste mængder tøj.

Med det innovative SteamCare-system i PerfectCare 700-vaskemaskinen afslutter du hvert vaskeprogram med damp. Det mindsker behovet for at stryge med en tredjedel og gør det dermed lettere for dig at holde tøjet pænt og ordentligt.

I vores PerfectCare 800 vaskemaskine med UltraCare-system aktiveres vaskemidlet og skyllemidlet i vandet inden, det kommer i kontakt med tøjet. Det giver dit tøj en grundig, hurtig og skånsom vask.

Ubehandlet denim

Ubehandlet denim ser mørkt og mættet ud, og farven er normalt mørkblå eller sort. Husk, at hvis du har jeans på i længere tid uden at vaske dem, kan det resultere i at de falmer og mister farven - især ved sømmere. Vil du gerne beholde farven på dine jeans, skal du vaske dem mindre end, hvis du er ude efter et slidt look.

Forvasket denim

Forvasket denim er ofte fabriksforarbejdet og ser derfor mere falmet og affarvet ud. Det kan sagtens tåle maskinvask og vil beholde sit slidte look, hvis du vasker det lige så ofte som alt dit andet tøj. Husk bare at vaske denim med vrangen ud på enten et denim-program eller et andet mildere program.

Sådan vasker du dine jeans

Helt enkelt: Læg dine jeans i blød inden, du vasker dem. Vask dem på vrangen, og hvis din vaskemaskine ikke har et denim-program, kan du vølge at vaske dem på 40° på et program med milde omdrejninger. Hæng dem derefter til tørre, og de er klar til brug. 

 • 1
  Undgå affarvning

  Sørg for at adskille dine jeans fra hvid- eller lys vask, fordi denim kan farve af på tøjet. Brug altid et denim-program på din tørretumbler, hvis det er muligt: Programmet er designet til at bevare farven og tørre stoffet på skånsom vis. 

 • 2
  Nye jeans - tjek vaskelappen

  Nogle producenter anbefaler dig at lægge tøjet i blød inden, du vasker det. Vend i så fald vrangen ud på dine jeans, hæld en lille smule flydende vaskemiddel i vandet og lad dine jeans ligge i blød i mindst 45 minutter mens du af og til rører forsigtigt rundt i vandet. Skyl derefter grundigt med koldt vand og tør dem inden, du lægger dem i maskinen så de ikke afgiver farve.

 • 3
  Vaskemiddel til denim

  Sørg for at vaske dine jeans med det rigtige vaskemiddel. Der findes mange slags vaskemidler til farvet tøj. Flydende vaskemidler eller kapsler er ofte mere milde mod farvet tøj.