Care guides

Professionelt rent

Hjemme

Selv de mest sensitive stoffer kan vaskes uden problemer hjemme i din Electrolux-maskine. Hver fiber plejes, farverne genopfriskes og den tekstur du holder af sikres. Tøj, der er velplejet, har en bedre og længere levetid. Rens er ikke nødvendig.

Om at pleje det tøj, som du holder af

De mest barske steder, klimaer og forhold kræver tøj, der kan klare elementerne. Plej dit overtøj rigtigt, så vil det ikke kun se flot ud. Det vil passe på dig, årstid efter årstid.

Tre forskellige typer Helly Hansen-jacket.

Plej hvert eneste lag

Nøglen til at trodse elementerne er lag. Et ydre lag som f.eks. en ski- eller sejlerjakke holder vind, regn og sne ude. Det midterste lag - normalt fleece eller dun - lukker varmen inde for at holde dig varm. Og et uldent lag allerinderst hjælper med at holde dig tør ved at holde din hud fugtfri. Hvert lag er ligeså vigtigt som det næste, så tag vare på dem, så de kan tage vare på dig - overalt, hvor du går på opdagelse.

Udendørsjakker

Helly Hansen-udendørsdunjakke

Sådan plejer du dit tøj endnu bedre

Enhver forberedelse til en ski- eller sejltur begynder med at vaske din jakke. Hvis vandet ikke preller af overfladen, kan du genaktivere den vandskyende funktion ved at vaske ved lav temperatur og tørre inden strygning. Hvis den føles mindre åndbar, kan du vaske den for at åbne op for porerne. Efter tørring bruger du et koldt strygejern. Følg dig sikker, og maksimér din komfort, vask og tør din jakke hjemme.

Kvinde holder sin nyvaskede Helly Hansen-skijakke frem
Den bedste forberedelse til skipisten

Klar til udendørsvejr men vasket og tørret hjemme med Electrolux

UltraCare-vaskemaskines displaypanel

Ekstra skyl, ekstra ydeevne

Hold din jakke væk fra skyllemidler, da de kan tilstoppe porerne. Det påvirker din jakkes ydeevne og gør den mindrevandskyende og mindre åndbar. Vælg i stedet et flydende vaskemiddel uden tilsætningsstoffer. Og brug et ekstra skylleprogram for at fjerne eventuelt vaskemiddel, der måtte være blevet tilbage. Så du får en jakke, der føles og beskytter som en ny.

 • Vask ved lav temperatur i en Electrolux vaskemaskine
  Vælg dine vaskemidler med omtanke

  Sørg for at vaske sejlerjakken forsigtigt ved lav temperatur med flydende vaskemiddel uden tilsætningsstoffer.

 • En kvinde holder en skijakke op
  Brug lav temperatur

  Tør jakken ved lav temperatur. Strygejern med svag varme og uden damp, håndklæde lagt imellem for at vandet kan prelle af.

 • Nærbillede af skijakke
  Beskyt jakkens overflade

  Tøm lommerne og luk velkro og lynlås inden vask og tørring.

UltraCare™ Eco

Hold tøjet i flot stand, for når du ser godt ud, så har du det godt

UltraCareTM Eco vaskemaskinen

Pletfrie resultater ved 30 grader

At vaske ved 30 grader er ikke alene bedre for miljøet, men også mere skånsomt for dit tøj. Med UltraMix kan du vaske det tøj ved 30 grader, du ellers vasker ved 40 grader. Den både plejer og rengør tøjet ved lav temperatur. Det får dit tøj til at se ud og føles nyt endnu længere.

Dunjakker

Sådan plejer du dit tøj endnu bedre

Hvis du tager dig kærligt af din dunjakke, så tager den sig kærligt af dig. En skånsom vask i lunkent vand i vores UltraCare™ Eco vaskemaskine får din dunjakke til at se ud og føles bedre endnu længere. Hvis du kommer tørrebolde i tromlen på vores DelicateCare tørretumblere klumper fjedrene ikke sammen i jakkens hjørner. Så du kan holde dig konstant varm og lun.

En kvinde kigger beundrende på sin nyvaskede dunjakke

Håndvask aldrig dun

Når det handler om dun, skal du altid maskinvaske. Du gendanner beskyttelsen med en ekstra skyl for at fjerne alt vaskemidlet fra dunene. Tag dunjakken direkte ud af tromlen, når den er blevet vasket for at holde formen. Vrid eller træk aldrig i jakken for at klemme vandet ud - pres vandet ud, når den ligger fladt.

 • Vask ved lav temperatur i en Electrolux vaskemaskine
  Brug lav temperatur

  Sørg for at væske den med lunkent vand, forsigtigt og indstil maskinen til en ekstra skylning og fjern spor af vaskemiddel.

 • Nærbillede af tørrebold i Electrolux-tørretumbler
  Vælg den rette cyklus

  Den bedste tørring fås med en lang cyklus ved mellemtemperatur og tørre kugler, som giver et let, blødt og velduftende resultat. Tag den ikke ud, før den er 100% tør.

 • Helly Hansen-dunjakke
  Beskyt jakkens overflade

  Vask dunjakken adskilt fra andet tøj med tomme lommer, lukket velkrobånd og lynlåse for at undgå overfladisk skade.

Fleece-jakker

Sådan plejer du dit tøj endnu bedre

Giv din fleece den bedst mulige pleje, og vask den hjemme. Du får de bedste resultater fra en varm vask med et mildt vaskemiddel og intet skyllemiddel. Fleece er fantastisk til at absorbere vand, så sørg for at vælge ekstra skyl for at fjerne alt det overskydende vaskemiddel. Det er altid bedst, hvis du tørrer den bagefter for at holde den flot og blød.

 • Vask ved lav temperatur i en Electrolux vaskemaskine
  Syntetisk vask

  Vask ikke fleece med bomuld, for det skaber fnuller. I stedet skal du vaske det sammen med andet syntetisk såsom polyester- og nylontøj.

 • En kvinde holder en fleece-jakke
  Brug damp i stedet for strygning

  Tørretumbling af din jakke med sport- eller syntetisk vask. Men lad være med at stryge det. Prøv i stedet dampprogram til at fjerne krøller og opfriske fleecen.

 • Nærbillede af fleece-jakke
  Beskyt jakkens overflade

  Tøm lommerne og luk velkrobånd og lynlåse inden vask og tørring for at beskytte fleecens overflade.


Sådan plejer du en klassiker

I generationernes løb kommer og går nye tendenser, men den hvide skjorte har altid været moderne. Nu er det også let at holde den frisk, hvid og flot uden rens.

Hvid skjorte med vaskepose hængt op i stuen

En hjørnesten i din garderobe

Din garderobe er noget du ønsker, der skal vise din personlighed. Du eksperimenterer med nye tendenser og kombinerer med dele fra den klassiske garderobe fx en fin hvid skjorte. Det er let at gøre mere eller mindre fint. Smart eller afslappet kan du altid være kreativ. Den klassiske hvide skjorte er enkel men smart - perfekt til alt.

Kvinde holder en friskvasket, fin hvid skjorte op
Garderobeklar

Skjorten holdes hvidere end hvid og flot med den bedste vaskepleje

 • Opknappet blå skjorte
  Tjek mærket

  Inden vasken knappes skjorten og ærmer og krave op. Sørg for at følge vaskevejledningens information om den bedste temperatur og plejeanbefalinger.

 • En glat, hvid skjorte
  Vælg dine vaskemidler med omtanke

  Skjorten bliver ved med at se ny ud, hvis du bruger et vaskemiddel med blegemiddel, så det hvide forbliver hvidt.

 • Diagram viser hvor meget plads, der skal være mellem tøjet og toppen af tromlen
  Sørg for nok plads

  Der skal være plads til en håndsbredde mellem tøjet og tromlens top for at beskytte tøjet mod vaskemiddelrester på grund af overfyldt tromle.

Ren hvid skjorte fra siden
SteamCare

Hej til bløde og friske stoffer. Opfrisk tøjet hurtigt mellem hver vask med damp

SteamCare-vaskemaskinemachine

Tag dine skjorter med til spabadet

Din favoritskjorte udsættes for meget. Hverdagens påvirkning kan ødelægge den friske og pressede fornemmelse du elsker. Det får du igen på blot 30 minutter med vores vaskemaskiner med SteamCare, som svarer til en spabehandling. De beroliger fibrene og fjerne lugt, og du får den uvurderlige følelse af blødt og rent bomuld.

En mand i skjorte, som er delvis krøllet og strøget, for at vise fordelene ved SteamCare

Dampens styrke

Hæng din skjorte i badeværelset, mens du tager brusebad og se selv, hvordan damp kan live dit tøj op. Den ekstra fugtighed hjælper med at glatte din skjortes folder og få den til at føles frisk. Eller prøv også vores vaskemaskiner med SteamCare for at udglatte hurtigere og nemmere. Med det indbyggede dampprogram behøver du ikke vaske dit tøj for at få det til at se ud og føles "som nyt".

Dampstation til skjortestrygning

Den glatte, sikre måde at stryge på

Selvom et dampprogram kan spare dig for besværet med at stryge, så brug damp, når du skal stryge. For at få de glatteste, hvide skjorter frembringer vores Steam Station masser af damp lynhurtigt til at få stoffet til at løsnes. Hastigheden minimerer den tid, din skjorte udsættes for høje temperaturer. Så den ikke alene udglatter, men også hjælper med at få dit tøj til at holde længere.


Sådan plejer du en klassiker

Designet til at holde i mange år - uld er en god investering, hvis du passer på det. Uanset om det er en luksusjakke eller hverdagssweater, så følg disse råd til bedre holdbarhed.

Uldvask

Hvid uldtrøje hænges op

Hvorfor skal du pleje dine uldting?

Uld er et utroligt stof. Det er biologisk nedbrydeligt, brandafvisende og sågar UV-beskyttende. Uld er mere åndbart end andre fibre og reagerer rent faktisk på ændringerne i din legemstemperatur. Så den holder dig varm, når det er koldt og kølig, når det er varmt. Et sådant nyttigt stof skal plejes rigtigt, så det bliver ved med at se ud og føles som nyt.

Logoet Woolmark Green
Woolmark-godkendt

Selv uld, der skal håndvaskes, kan vaskes sikkert i vores maskiner de blå og grønne ulmærkesymboler

 • UltraCare Eco-displaypanelet viser en kold vask
  Kold vask

  Hvis din vaskemaskine ikke har uldprogram, anbefaler vi, at du bruger kold vask til håndvask af uld. Vask altid uld på vrangen.

 • En hvid uldsweater
  Vælg dine vaskemidler med omtanke

  Undgå kraftige vaskemidler, bio-produkter med enzymer eller vaskemiddel med blegestoffer. Anvend et særligt uldvaskemiddel.

 • En bunke uldtøj
  Opbevares korrekt

  Opbevar sweatre fladt og foldet så de ikke strækkes. Har du en bøjlestang, så brug en særlig bøjlestang til knitwear, der giver optimal støtte.

Hvid uldtrøje med Electrolux-plejemærkat

Vask af uld

Du har sikkert fået at vide, at du ikke må vaske uld i en maskine. Men tiderne har ændret sig. Vores UltraCare™ Eco vaskemaskine gør mere end bare at vaske ulden ren, den kæler for hver enkelt fiber. Den forblander vaskemidlet og derefter skyllemidlet, før hver blanding løber ind i tromlen. Så din uld får uforlignelig blødhed og endnu mere pleje og bliver mere ensartet ren under vaskeprogrammet.

DelicateCare

Kan du lide det, så tør i en maskine med det program, der passer til stoffet

Tør din uld i tørretumbler

Nu kan du tørre dine uldting i tørretumbler, uden at de kryber, og holde dem i fantastisk form. DelicateCare har et særligt tørreprogram for uld. Den særlige tromlehastighed holder ulden fladt mod tromlens side. Det sikrer ligeså gode resultater som liggetørring. Det er din garanti for, at dine uldting ikke krymper, og at de beskyttes mod at blive vredet og sammenfiltret.

En blå uldsweater

Slut med "må kun håndvaskes"

Når det handler om dine yndlingsuldting, skal du være sikker på, at din maskine behandler dem med optimal pleje. Vores vasketørremaskiner er de første med Woolmark-mærket. Woolmark er verdens førende autoritet i uld. Så kan du roligt vaske og tørre det mest fine tøj, som ellers kun er til håndvask, i den samme maskine.


Sådan holder du farverne friske og flotte

Farver kan falme og miste gløden hurtigere end mørkt eller hvidt tøj. Men vasker du skånsomt og blidt, kan du holde dine farverige favoritter friske i længere tid.

Sæt farve på din tilværelse

Farver er positive og glade. Det gør din garderobe (og dit liv) sjovere og mere optimistisk. Det giver dig en følelse af at være dynamisk og levende. Men det farverige tøj kan også være det mest udsatte for at blive kedeligt og falmet. Når vi behandler det skånsomt, kender dets behov og ønsker, og plejer det korrekt, så holder det sig flot meget længere.

Når du vælger vaskemiddel, skal du overveje et, der både plejer og vasker rent. Flydende vaskemiddel og gel er mest skånsomt mod farverne.

 • 1
  Sorter dit vasketøj

  Sorter dit vasketøj efter farver - stærke farver såsom lilla, rød og orange kan vaskes sammen, og det kan blåt og grønt også. Vi foreslår, at du hvis du har noget, som vises separat på farvehjulet, så vask det i hånden.

 • 2
  Pas på pletterne

  Nogle pletter kræver ekstra pleje og opmærksomhed - kontroller tøjet forinden og kom lidt flydende vaskemiddel på det plettede område og rør det forsigtigt rundt i vandet. Undgå meget varme programmer, for de kan føre til, at pletter eller farver forsegles permanent.

 • 3
  Er du i tvivl, så vend det på vrangen

  Vend altid tøjet på vrangen for at minimere gnubning af fibre og sørg for luft mellem vasketøjet og toppen af tromlen svarende til mindst en håndsbredde. Vælg lav temperatur; skåne- eller blandet vaskeprogram (maks. 30).

UltraMix

Forblanding af vaskemiddel og skyllemiddel med vand plejer bedre.

UltraM

Vær cool

Med vores UltraMix-system kan du vaske farvet tøj ved lavere temperature takket være de unikke forblandingsegenskaber. Vaskemiddel og skyllemiddel forblandes hver for sig i vandet, før det kommer i kontakt med dit tøj, og det giver en bedre og mere skånsom vask selv ved lavere temperatur. Vores Ultramix-teknologi fås i alle UltraCare-maskiner.

Tørring er også pleje

Når fugtige farver stables, kan de have tendens til at afgive farve til hinanden, så fjern dem fra vaskemaskinen, så snart programmet er færdigt. Ved tørring er det bedst at sortere efter stof i stedet for farve. Det er fordi forskellige stoffer har forskellige tørretider, så du kan komme til at eksponere nogle af dem for unødvendig mekanisk påvirkning, så stoffets overflade tværes ud og stoffet kommer til at se falmet og slidt ud.


Sådan skifter du godt slidt ud med godt plejet

Et par gode jeans er mere end essentielle i garderoben, de er en investering. Hvis du plejer dem med kærlighed, så bliver dine jeans bedre og bedre med alderen.

Pleje af din favoritdenim

Denim er holdbart, men skal du have det bedste ud af dine jeans, navnlig de farvede og med tryk, eller med dyb indigo-vask, så skal du pleje dem ekstra omhyggeligt. Nøglen til, at de kan holde længe, er at vaske ved lav temperatur og undgå overvask.

Vores OptiSense-program regulerer automatisk programmet til vaskens størrelse og overvasker aldrig dine jeans.

 • 1
  Undgå farveafsmitning

  Sørg for at holde dine jeans væk fra hvidt eller andet lyst tøj, siden farven fra jeans kan smitte af. Er det muligt, så brug vores jeansprogram på tin tørretumbler: det er designet til at bevare farven og give den blødeste tørring. 

 • 2
  Nye jeans - følg plejemærket

  Nogle producenter anbefaler, at du vasker første gang i hånden. Vend dine jeans på vrangen, hæld lidt flydende vaskemiddel i vandet og læg dem i blød i mindst 45 minutter og rør forsigtigt rundt af og til. Skyl grundigt med koldt vand og hæng til tørre

 • 3
  Vaskemiddel til denim

  Sørg for at pleje dine jeans med det rette vaskemiddel. Der er mange vaskemidler, som er særligt udviklet til farvet tøj. Flydende vaskemiddel eller vaskekapsler er bedst til jeans, fordi de er mere skånsomme mod farverne.

UltraMix

Forblanding af vaskemiddel og skyllemiddel med vand plejer bedre

Rengør og plej dine jeans

Vores UltraMix-system plejer dine jeans og vasker dem rene. Modsat andre maskiner, der blander vaskemiddel og blødgøringsmiddel i tromlen, forblander vores eksklusive system dem, før vandet kommet i kontakt med tøjet og giver en blødere og mere plejende vask.

Tørretumbling af bløde jeans

Tørretumbling gør altid dine jeans blødere. Der er nogle, som foreslår, at du aldrig tørretumbler dine jeans. Det er velkendt, at moderne tørretumblere får dem til at føles blødere og holde formen. Sørg blot for at følge plejemærket og tag dem ud, når de er let fugtige, så de ikke krøller.


Hold dit sportstøj i god form

Sportstøj er designet til at give os en følelse af styrke, tillid og således indre og ydre skønhed. Når vi plejer vores sportstøj lige så meget som kroppen, så gengælder det følelsen.

Pleje af dit sportstøj

Nøglen til længere levetid er en kold vask, så undgå høj temperatur, selvom tøjet er meget snavset. Vi anbefaler et sportsprogram, fordi det er tilpasset sportstøj og det vasker effektivt. Sørg for at bruge det rigtige vaskemiddel, et som er særligt udviklet til at klare pletter og fjerne lugt.

Vi anbefaler, at du ikke bruger skyllemiddel, navnlig ikke på tøj med Gore-Tex, som indeholder membraner. Blødgøringsmidlet kan forhindre, at tøjet kan ånde.

 • 1
  Sved det væk

  T-shirts i bomuld absorberer fugt, så de sætter pris på ekstra omsorg og pleje. Vend dem på vrangen og hæld flydende vaskemiddel på området under armene. Læg dem i blød i 30 minutter og vask ved højeste temperatur ifølge vaskemærket.

 • 2
  Sport- eller syntetisk program

  Har du ikke et sportsprogram på din vaskemaskine og tørretumbler, så minder det syntetiske program meget om det. Sørg for at tilføje en ekstra skylning, hvis tøjet er meget snavset. Ved tørring skal du sørge for at adskille bomuld og syntetisk, idet det absorberer fugtigheden forskelligt.

 • 3
  Hold det frisk

  Hold sportstasken frisk mellem hver træning. Du kan lade et par tørre lagner ligge i tasken efter brug, så dufter og føles den frisk efter træningen. Lad aldrig dit træningstøj blive liggende i tasken. Tag det ud med det samme, også selv om du har tænkt dig at vaske det senere.

Forblanding af vaskemiddel og skyllemiddel med vand plejer bedre

Ultramix

Rent og velplejet tøj

Vores UltraMix-system plejer dit sportstøj, mens det gør det rent. Modsat andre maskiner, som blander vaskemiddel og skyllemiddel i tromlen, så forblandes det i vores eksklusive system, før vandet kommer i kontakt med tøjet, og det giver et mere blødt og plejende resultat.

Tørring er let

Du får det bedste resultat med sportsprogrammet, for det tørrer lidt mere effektivt. Det har en længere afkølingsfase i slutningen af programmet, så dit sportstøj er klar til brug med det samme. Bomuld og syntetiske stoffer tørrer forskelligt, idet de absorberer fugtighed forskelligt, så du skal tænke på at holde dem adskilt før tørringen.