Ananassalat med makrel

Ananassalat med makrel

Sesamolien, lime og chili giver en stærk smagsblanding, som de fleste vil sige, er typisk asiatisk. Prøv at erstatte makrellen med brasen og ananassen med mango.

 

4 makrelfilter
Tilberedningstid: 20 minutter

Ingredienser

1 lille ananas
60 g æblecider
2 fed hvidløg
2 Thai-peber/chili
120 g sesamolie
1 syltet rødløg
koriander, lime, salt

Metode

  • Tilbered makrelfileten ved at pensle den med sesamolie. bag i ovnen på 180 grader i et par minutter.
  • Blend lynhurtigt alt sammen til salatdressingen Explore 7 Blender (ananas, chili, sesamolie, æblecider, lime, hvidløg, salt og peber).
  • Anretning på fad.

Kokkens teknik

Bord med ingredienser

Alternative ingredienser?
Du kan bruge sardiner eller brasen i stedet for makrel, og du kan også bruge mango i stedet for ananas.

Vinsammensætning

En usædvanlig, men absolut velsmagende sammensætning. Denne opskrift giver dig et oplagt valg til sammensætningen: Cider. Dit bedste bud er at gå efter en håndbrygget cider, der er gæret på flaske. Den kan være fra hele verden, men dit bedste bud vil være den fra Bretagne, Normandiet eller Baskerlandet i Frankrig, Asturien eller Baskerlandet i Spanien eller Canada… Den nydes meget bedre, serveret i vinglas. Et alkoholfrit alternativ kunne være en meget skarp, næsten tør, hjemmelavet uklar æblejuice af Coxorange eller Bramley æbler.


Knive på skærebræt

Andre opskrifter fra Le Cordon Bleu

  • Pesto
  • Pizza
  • Nybagte boller