Salat med blåbær, rødbeder og skimmelost

Enkel og flot

Nogle gange er de enkleste opskrifter de bedste. Kombinationen af rødbedernes sødme og den rige, komplekse smag af vellagret skimmelost er utrolig lækker. Blåbærrene tilføjer et strejf af skarp smag i denne nemme opskrift, som er sikker på at imponere.

Ingredienser (4 portioner)

Salat

250 g friske blåbær 4-6 store rødbeder, forskellige farver
100 g rødkål
200 g salat – blanding af babyblade
100 g spirer
1/3 kop hakket persille
200 g skimmelost (som f.eks. Bleu d'Auvergne)

Dressing

5 spsk. koldpresset olivenolie
3 spsk. æblecidereddike
1 1/2 tsk. honning. Smag til med en knivspids salt. Sort peber

Sådan gør du

Skræl rødbederne, skær dem i meget tynde skiver, helst med et mandolinjern. Kom dem i koldt vand i et stykke tid for at få en sprød konsistens. Skær rødkålen i tynde strimler på mandolinjernet, og kom dem i koldt vand.

Bland dressingens ingredienser i en separat dressingskål, og sæt den til side.

Lad de skårne rødbedeskiver og rødkålsstrimler dryppe af i en si. Arrangér dem sammen med blandingen af babyblade på et stort fad til salat.

Tilsæt spirer, blåbær, persille, og smuldr den over osten. Hæld dressingen over, og servér.