Grøntsagssuppe med frøchips

Cremet suppe med knas 

Nyd en cremet suppe med sæsonens grøntsager samt kanset fra hjemmelavede frøchips. En perfekt forret eller hovedret - denne suppe er lavet med palsternakker, men du kan bytte det ud med andra af sæsonens grøntsager, f.eks. jordskokker. 

Ingredienser

Til suppen:

1 liter grøntsagsbouillon
1,5 kg pastinak
100 g ghee-smør
3 dl soyamælk

Til frøchipsene:

50 g mel
1 dl vand
Farinsukker, salt
Solsikkefrø, hørfrø og græskarfrø

Trin 1

Sæt ovnen på varmluft og varm op til 180 grader. Bland alle ingredienserne i en køkkenmaskine. Du burde få en ret flydende dej, der ligner pandekagedej. Hæld en portion af dejen på en bageplade med bagepapir og spred det ud meget tyndt. Drys med frø. Placér bagepladen i ovnen i 10 minutter. 

Trin 2

Skræl pastinakkerne og skær i mindre stykker. Hæld halvdelen af olien på en pande og varm det op på induktionskogepladen. Steg palsternakkerne nogle minutter til de er gyldne. 

Trin 3

Læg palsternakkerne i en gryde, dæk med bouillonen og kog i 10 minutter.

Trin 4

Læg de kogte pasternakkeri en blender, tilføj bullion og soyamælk og blend indtil blandingen er jævn. Tilføj mere bouillon om nødvendigt. 

Trin 5

Tilføj ghee-smør og bland grundigt. Hæld suppen i skålen og servér med frøchipsene.