Kartoffelskrælchips

Kartoffelskræller bliver ofte smidt ud, når man koger kartofler. Men hvorfor ikke riste dem i ovnen med en smule olivenolie og en knivspids salt i stedet? Forkæl dine gæster med en lækker, sprød snack inden middagen.

Ingredienser (portioner: 4-6)

Skrællen fra 5-6 kartofler
1 liter naturlig olie
1 tsk havssalt
0,5 tsk chiliflager

Sådan gør du

 

1. Tør kartoffelskrællerne godt med køkkenpapir - jo mere tør skrællerne er, desto sprødere bliver de. 

2. Læg olien i en stor, tykbundet gryde, og varm over medium varme til 165°C (brug et madlavningstermometer). 

3. Fritér kartoffelskrællerne i bundter, i ca. 5 minutter pr. bunke, indtil de er sprøde og gyldenbrune. Overfør til en tallerken med køkkenpapir for at absorbere overflødig olie. 

4. Bland salt og chiliflager. Drys blandingen over kartoffelskrælchipsene og server med det samme.