Rødbedebladspesto
Rødbedebladspesto

Rødbedeblade er meget næringsrige og er en god kilde til både vitamin A og K. Blancher dem hurtigt og bland derefter med basilikum, et fed hvidløg, pinjenødder, olivenolie og lidt salt for at lave en mild og lækker pesto.

Ingredienser

Giver 2,5 dl pesto

1 liter rødbedeblade (de grønne blade fra ca. to knipper rødbeder)
1 dl mandler, hakket

0,5 dl parmesanost, revet
1 fed hvidløg, skrællet
saften fra en halv citron
1 dl olivenolie
salt 

Til servering:
Nykogt pasta
Revet parmesanost

Sådan gør du

 

1. Læg bladene, mandlerne, parmesanosten, hvidløg og citronsaft i en blender. Blend til alt er finthakket.

2. Mens blenderen kører; hæld olivenolie i indtil saucen er jævn. Smagsæt med salt. 

3. Bland pestoen med varm pasta og servér med revet parmesan.