Grøntsager

Sådan holder du dine grøntsager friske

Det er lækkert med sæsonsvarer - især når det gælder frugt og grønt. Men det kan være svært at holde dem friske.

Sådan holder du asparges friske

Undgå at dine asparges tørrer ud. Behold gummielastiken om dit bundt asparges og skærm ca. 1 cm af enderne. Lad dem stå oprejst i et glas vand med ca. 5 cm vand og dæk dem let med en plasticpose. Så holder de sig i op til syv dage. 

Tips til at holde en avocado frisk

Lad først avokadoen blive moden mens den ligger på køkkenbordet og læg den derefter ind i køleskabet. På den måde stoppes modningsprocessen, og du kan fortsat opbevare den noget tid til.

Sådan holder du broccolien frisk

Broccolien er en afgrøde som vokser i koldt vejr og under høj luftfugtighed, derfor opbevarer man den bedst i grøntsagsskuffen i køleskabet på en høj fugtighedsindstilling. Opbevar den ikke sammen med frugt, eftersom broccoli fordærves af den ethylen som frugten afgiver.

Sådan holder du salaten frisk

Salat holder sig bedst i grøntsagsskuffen i køleskabet på en høj fugtighedsindstilling - det gælder iøvrigt alle bladgrøntsager. Hvis du ikke har en fugtighedskontrol, kan du skylle salaten, pakke den ind i papirsservietter og lægge den i en lukket opbevaringsboks.

Sådan bruger du fugtighedskontrollen

Forvirret over, hvordan man skal bruge luftfugtighedskontrollen i grøntsagsskuffen? Der er en smart tommelfingerregel. Alt som har anlæg for at rådne, skal have en lav luftfugtighed, mens det som har tendens til at visne, skal have en høj luftfugtighed. Opbevar frugten for sig selv, da den ofte fordærver grøntsagerne med ethylen.

Andre gode tips

 • Reducér madspild
  En skål salat
 • Brug af grillfunktionen
  illustration af ovn
 • Brug sous vide som en professionel kok

  Sous vide på restaurantniveau

  Mere end du tror, og med mere smag end du kan forestille dig. Lær at bruge sous vide - på restaurantniveau, men i dit eget køkken.