Salat i en skål

Sådan reducerer du madspild

 

Vidste du, at vi smider en tredjedel ud af alt den mad vi køber?

Tænk, hvis du kunne vende affaldet till en ressource!

Er madspild uundgåeligt?

Vores affald kan inddeles i tre kategorier: det undgåelige, uundgåelige og det som dét som havner i i 'måske-højen. 

Undgå madspild!

61% af alt madaffald er undgåeligt - mad som man kunne have spist, hvis man havde håndteret det anderledes.

19% er uundgåeligt - såsom teposer og ben fra kyllingestegen.

Opskrifter til reducering af madspild

20% er kategoriseret som måske-undgåeligt. Det inkluderer mad såsom kartoffelskræl, broccolistilke og de blade man piller af diverse grøntsager.

Det er fødevarerdele som sagtens kan fortæres, hvis de bliver tilberedt ordenligt. Her er nogle tips til, hvordan du gør affaldet til en ressource:

  • Chips af kartoffelskræl

    Kartoffelskræl bliver ofte overset som ressource, når man tilbereder kartofler. Men prøv at bage dem i ovnen med lidt olivenolie og lidt salt. Lækkert og enkelt som snack.

  • Pesto af bladende fra en rødbede

    Bladende fra rødbeder er meget nærringsrige da de indeholder både A-vitamin og K-vitamin.

  • Salat af broccolistilkene

    Mere end halvdelen af broccoli, nemlig stilken, er præcis så nærringsrig som selve buketten.

Andre gode tips

  • Sådan holder du dine grøntsager friske
    Grøntsager
  • Brug af grillfunktionen
    illustration af ovn
  • Opskrifter
    Mand skræller kartoffel