Ovn

Sådan bruger du ovnens grillfunktion

En af de mest undervurderede funktioner på en ovn er grillindstillingen. Vidste du, at ovnen kan bruges som en provisorisk grill?

Hvem elsker ikke at grille?

Der er noget særligt ved at lave mad over åben ild. Følelsen, lyden, duften...

Af og til vil vejret det anderledes

Regn, hagl eller iskoldt. Man kan ikke altid grille udendørs.

Ingen panik

Med grillindstillingen på din ovn, kan du grille indendørs hele året.

Sådan anvender du ovnens grillfunktion

Har du prøvet at bruge grillfunktionen på din ovn? I stedet for at varmen kommer nedefra, kommer den oppe fra - som en slags omvendt grill. Og resultatet? I stedet for en røget smag, får du en fint grillet overflade.

Hurtig tilberedning af grillopskrifter fungerer udemærket i ovnen. De fleste ovne lukker for grillfunktionen, når den rette temperatur er nået, men for at fortsat have grillen på, kan ovnlågen sættes lidt på klem. 

 

Kast et øje på maden nu og da, så den ikke brænder på.

Sådan griller du på kogepladerne

Tryl dine kogeplader om til en grill!

Placér stegepanden på kogepladen og varm den op til den er rigtig varm. Brug gerne en støbejernspande, da den holder på varmen. Skru ned for varmen til middel temperatur og lad den være på det niveau under resten af stegningen. Hvis det begynder at ryge, er panden for varm.

For at opnå de bedste resultater kan du bak´nke maden tør og pensle den let med olivenolie inden, du lægger den på stegepanden. Et godt tip er, at ikke vende maden for tidligt - lad den ligge i mindst 3-4 minutter, så den får en lækker overflade.

Andre gode tips

  • Reducér madspild
    En skål salat
  • Sådan holder du dine grøntsager friske
    Grøntsager
  • Opskrifter
    Mand skræller kartoffel