Brød med smør

Bag mere lækre brød med hjælp af damp

Opdag hvordan din bagning når nye højder med hjælp af damp. Dampovnen sørger for de optimale omstændigheder, så din dej gærer som den skal. Resultatet bliver et brød med sprød skorpe og en luftig og saftig krumme.

Nå nye niveauer med din bagning

En dampovn åbner en helt ny verden inden for luftigt brød med sprød gyldenbrun skorpe og himmelsk smag. Det hele begynder, når dejen gærer fordi dampen skaber en jævn temperatur. Den sprøde skorpe dannes under bagningen, da den får en våd kant samtidig som indersiden bliver saftig og blød.

Gæringsprocessen

At lade dejen gærre i damp er en god start for at få et vellykket bagværk, fordi gærringsprocessen sker ved en jævn temperatur. Det betyder, at dejen hæver sig hurtigere og med et mere jævnt fordelt resultat. Det er godt i almindelighed men for surdej i særdelshed, da de bliver større og dermed mindre kompakte end ved hævning i stuetemperatur. 

Du kan bruge damp under første gærringsrunde, men gør det fremforalt under den anden. Når bagværket hæver, sørger dampen for at du får et lettere brød med mere luft i. Temperaturen kanvariere, men et godt udgangspunkt er 25-30°C. Jo varmere desto hurtigere hævning - og du behøver ikke at dække dejen til, når den hæver i dampovnen (prøv vores 'dejhævningsfunktion' næste gang du bager).

Bagning

Det er ikke svært at lære sig at bage i en dampovn, og resultat bliver rigtig godt. Brødet får en mere sprød kant, når man bruger damp allerede i den indledende fase af bagningen. Det er fordi, at dampen (som mest består af vand) skaber en våd overflade, som udjævner bagningen mere.

Når du herefter afslutter med tør varme, bliver den våde overflade endnu mere sprød, end hvis du havde brugt tør varme fra starten. Dampen hjælper også med at konservere fugtigheden i brødet - så nu det er slut med tørt og kompakt brød! Vi anbefaler, at du benytter dig af funktionen 'brødbagning', på vores dampovne. 

Bag brød med godt håndværk og flot finish

Bag lækkert brød med næsten bare ét tryk. SteamBake-ovne benytter sig af damp for at dejen skal hæve hurtigt og lige meget over det hele. Desuden får du et luftigt brød med sprød skorpe og en saftig krumme. For at opnå det perfekte touch og gyldenbrune look, tilføres almindelig varm luft.

Opdag en dampovn med SteamBake

Relaterede artikler

  • PUST NYT LIV I DINE RESTER MED DAMP
    Lasagne i ovnen
  • LAV LÆKRE SNACKS I DIN DAMPOVN
    Æbleringe i ovnen
  • LÆR DET MEST BASALE MED DAMP
    En skål med ris