Fisk og grøntsager

Tilbered lækker og vellykket fisk i dampovn

At tilberede fisk i en dampovn er lige så nemt som det smager godt. Dampkogning holder din fisk fugtig og fast - det er både hurtigere og nemmere end du tror. 

Lækker fisk, helt enkelt

Generelt er anbefalingen at skrue lidt ned for temperaturen - ikke mindst når det kommer til fiskefileter. Behold temperaturen på 80°C når du damper fisk på fuld damp. Hvor lang tid det tager, afhænger af ovntemperaturen og temperaturen i midten af fisken. Kokke plejer at bruge stegetermometer for at kunne følge temperaturen øge. Hvad der er en passende temperatur beror helt på, hvilken fisk du tilbereder.

Der er ikke nogen rigtig måde at dampkoge fisk på, prøv dig helt enkelt frem. Når du tilbereder fiskefilet, kan et tip dog være at pakke den ind i noget inden den tilberedes - såsom hvidkål eller tang. Du kan også prøve at tilsætte lidt krydderi og olie inden, du pakker den ind, så du opnår en endnu bedre smag. 

Læs mere

Anden fisk

Hel fisk
Når du dampkoger hel fisk, skal du benytte dig af høj-fugtighedsfunktionen eller en medium fugtighedsfunktion. Har du for lav en temperatur, risikerer du at fisken falder sammen inden den er færdigtilberedt. 

Fiskefars
Ved tilberedning af fiskefars passer damp perfekt takket være dens milde påvirkning sammenlignet med kogende vand. Fiskefars har en følsom tekstur og dampen sørger for, at farsen ikke falder fra hinanden eller mister smagen på grund af vandet.

-

-

Opskrift: Aborre med saltskorpe

Ingredienser til 2 personer
2 hele aborrer (af 400 g), 2 kg salt med aromatisk smag 

Ingredients til aromatisk salt
2 kg grovsalt, 1 citron, 10 stk. tørrede rosépepperkorn, 20 g blandede aromatiske urter (salvie, rosmarin og timian)

Tilbehør: Emaijeret underlag

Servér med det tilbehør, du bedst kan lide - f.eks. ovnbagte kartofler og grøntsager

Sådan laver du urtesalt:

  • Hak urterne

    Rengør og tør krydderierne og hak dem.

  • Urtesalt

    Læg urterne i en skål, bland grovsalt, reven citron (bare den gule del af skrællen) og rosépepperkorn.

  • Put saltet ind i ovnen

    Læg urteblandingen i en ovnsikker pande og bag den i 20°i 40 minutter. Lad den  herefter køle af.

Sådan ligger du aborren i salt:

  • Anretning af fisk

    Fjern indvoldene ud af fisken (lad skindet være), rengør under rindende vand og tør grundigt.

  • Dæk fisken med salt

    Strø et lag salt ud på bunden af panden, læg fiskene ovenpå og dæk dem helt med resten af urtesaltet.

  • Fisk, tomater og kartofler

    Tilberedningsindstillinger: Afhænger af ovnen (med eller uden Steamify)
    - Steamify 130
    °i 20 minutter på niveau 2 eller
    - Høj fugtighed på 
    130°i 20 minutter på nivea: 2

God smag, helt enkelt

Vores ovne med SteamBoost har tre dampniveauer: Program til bagning og ovnstegning og program kun med damp for at opnå nye smagsniveauer, sprødhed og fugtighed.

Opdag en dampovn med SteamBoost

Relaterede artikler

  • KOM IGANG MED DIN DAMPOVN
    Ovn i køkken
  • LAV LÆKRE SNACKS I DIN DAMPOVN
    Æbleringe i ovnen
  • LAV NÆRENDE OG LÆKRE GRØNTSAGER MED HJÆLP AF DAMP
    Broccoli og nødder