Broccoli med nødder

Tilbered sunde og lækre grøntsager med dampmetoden

Fuldspækket med smag, sprødhed og sundhed - en dampovn gør sund madlavning både nemmere og mere lækker.

Grøn og sund

Hvorfor er det bedre at dampe grøntsager? Det er både enkelt, hurtigt og sundt at tilberede dem i dampovnen. Hvorfor er dampning sundt? Fordi dampen ikke trækker væsken ud af grøntsagerne, kan de forblive friske og saftige. Og fordi varmen er konstant, gør grøntsagerne ikke lige så let i stykker, når de dampes. Du undgår med andre ord, de der krumme og indtørrede broccoli. Her er tre enkle grøntsagspskrifter til dampning - så prøv dig frem og find din favorit!

 

Blomkål med citron, sort peber og oliven

  • Bræk blomlålen i stykker til små buketter og læg dem i en ovnpande.

  • Fuld damp på 100°C i ca. 3-5 min. alt efter størrelse (de skal være knasende).

  • Tag blomkålen ud af ovnen og bland den med revet citronskal, citronsaft, knust peber, sorte oliven i skiver og havsalt i en skål. Servér varm eller kold.

Grønne asparges med parmesan og olivenolie

  • Fjern de 3 nederste cm af aspargesene og placér den del du skal bruge på en ovnplade.

  • Sæt ovnen på fuld damp på 100°C i omkring 2-4 min afhængig af størrelse.

  • Tag dem ud af ovnen, når de er færdige og hæld lidt olivenolie over og drys med havsalt og en masse fintrevet parmesan. 

Broccoli med ingefær, soya, peanuts og sesamfrø

  • Bræk broccolien i små buketter og placér dem på en ovnplade.

  • Sæt ovnen på fuld damp på 100°C for about 3-5 min afhængigt af størrelse.

  • Tag broccolien ud af ovnen og bland i en skål med ingefær, soya, usaltede peanuts, sesamolie og sesamfrø. Servér varm.

Sprød, gyldenbrun og saftig

I en SteamCrisp-ovn er varmen kombineret med damp, så du kan få sprøde og gyldenbrune overflader med et saftigt indhold alt imens båe næring og smag er bevaret.

Opdag en dampovn med SteamCrisp

Relaterede artikler

  • RENGØRING AF DIN DAMPOVN
    Indersiden af en ovn
  • TILFØJ MERE SMAG TIL DINE JULEKLASSIKERE MED HJÆLP AF DAMP
    Steg på køkkenbord
  • LAV EN TRÆFSIKKER OG SMAGFULD FISKERET MED DAMP
    Frisk og grøntsager