Kage med kirsebær

Gør kagebordet endnu mere lækkert med damp

Hvem elsker ikke et dansk kagebord? Brug din dampovn og opgradér dit kagebord med lækkerier som er både sprøde, bløde og saftige. Velbekomme!

Favoritter til eftermiddagskaffen

Damp er en fantastisk metode at bruge til at bage søde sager, som muffins og kager med. Dampen hjælper bagværket med at hæve sig og tilføre den luft det har brug for. Få en sprød skorpe og en saftig krumme på dine kager.

-

-

Opskrift: Muffins med blåbær

Ingredienser til dejen (A) 
350 g hvedemel, 115 g brunt sukker, 20 g bagepulver 

Ingredienser til dejen (B) 
2 hele æg, 200 g blåbær, 3,7 dl mælk, 90 g smeltet smør

Forberedelse: 15 min

Tilbehør: Muffinsforme i stål eller lignende materiale

Bland mel, sukker og bagepulver i en skål. I en anden skål pisker du æg med mælk, afkølet smeltet smør og blåbær.
1. Hæld blandingen (B) i blandingen med de tørre ingredienser (A) og rør om så ingredienserne bliver blandet.
2. Hæld dejen ud i muffinsformene og bag dem i den nederste del af ovnen.

Bag ved lav fugtighed på 170°C i 25-30 min

Læs mere

Bag et professionelt brød derhjemme

Bag lækkert brød med et klik smør. SteamBake-ovnene benytter sig af damp for at få dejen til at hæve sig og blive rigtig lækker og saftig. Som toppen af kransekagen, tilføres der til sidst tør varme så skorpen bliver sprød og gyldenbrun.

Opdag en dampovn med SteamBake

Relaterede artikler

  • RENGØRING AF DIN DAMPOVN
    Indersiden af en ovn
  • TILFØJ MERE SMAG TIL DINE JULEKLASSIKERE MED HJÆLP AF DAMP
    Steg på køkkenbord
  • KOM IGANG MED DIN DAMPOVN
    Ovn i køkken