Mand i uldtrøje

Sådan vasker du uld

Uld er designet til at holde i årevis og er derfor en god investering, hvis du passer og plejer det ordenligt. Uanset om det handler om en ekstra fin jakke eller en hverdagstrøje, kan du her få tips til, hvordan du får det til at holde længst muligt. 

 • Funktioner på vaskemaskine
  1
  Vask af uld i maskinen

  Hvis din vaskemaskine ikke har et uldprogram, anbefaler vi at du bruger koldvask-programmet 'kun til vask i hånden' - og at du vasker dit uld på vrangen. 

 • Grå uldtrøje
  2
  Vælg dit vaskepulver til uld med omhu

  Undgå at bruge vaskepulver som indeholder enzymer eller blegemiddel. Brug i stedet vaskepulver som er tilpasset netop til uld.

 • Tre uldtrøjer
  3
  Sådan opbevarer du dit uldtøj

  Læg dine uldtrøjer sammen på hylden for, at undgå at de bliver udvigede. Hvis du vil hænge dem op, skal du du bruge bøjler som er lavet netop til strikket tøj, så de får den støtte de behøver.

Vask og tør dit uldtøj

Uldprogrammet på vores PerfectCare-vaskemaskiner er certifirerede af Woolmark, og er lige så skånsomme for tøjet som vask i hånden er. Vores DelicateCare-tørretumblere har et unikt uldprogram. Hastigheden i maskinen sørger for, at uldtøjet bliver holdt mod tromlens side, så det vaskes med de rette bevægelser. Det giver gode resultater og er lige så effektivt som at tørre uden maskine. På den måde er du garanteret at tøjet ikke krymper, og at det ikke bliver vredet rundt og vikler sig sammen.

Andre gode tips

 • Vask af fleece
  Fleecetrøje
 • Sådan vasker du dyner og dynejakker
  Kvinde i dynjakke
 • Vaskemaskinen bliver som ny med hjælp af tre enkle trin

  Vaskemaskinen bliver som ny - med bare tre enkle trin

  Friske tekstiler og herlige farver - takket være din vaskemaskine. Lad den komme i form igen med tre enkle trin.