
Opdag dampens verden
Derfor skal du lave mad i en dampovn
I en ovn med dampfunktion kan du lave sunde måltider uden at gå på kompromis med smagen.
Med vores dampovne får du alle de klassiske indstillinger, men du har også mulighed for at tilføje damp. Det er ikke spor besværligt – du fylder bare beholderen med vand, stiller maden ind og vælger hvor meget damp der skal bruges.
-
Kom i gang med at lave mad i en dampovn
Velkommen til en hverdag med masser af smag! Her får du tips og idéer som kan hjælpe dig til at få mest muligt ud af din ovn. Tjek vores udvalgte artikler som indholder alt det, du har brug for at vide for at lykkes med din madlavning.
-
Lær de grundlæggende teknikker i madlavning med damp
Det har aldrig været nemmere at lykkes med knasende sprødhed, saftighed og grøntsager med farven i behold. Glæd dig til perfekte ris, gryn og linser hver gang. Du behøver ikke være kok for at lave mad i en dampovn.
-
Bæredygtigt og velsmagende med SideChef
Opdag appen SideChef og oplev fantastisk madlavning.
-
Sous Vide er hemmeligheden bag perfekt kogekunst
Lær hvordan du bruger tilberedelsesmetoden Sous Vide. Det betyder "under vakuum" (udtales: "suvide"). Det er en fransk teknik, som bygger på det enkle princip at vakuumpakkede ingredienser i poser placeres i opvarmet vandbad.
-
Brug kameraet på din telefon for bedre resultater
Kom i gang med CamCook. Ved hjælp af AI-teknik kan mobilen identificere din yndlingsret og sende ønskede ovnindstillinger til din smarte ovn.
-
Find den rette ovnindstilling med My Electrolux Kitchen-appen
Brug madlavningsassistenten i My Electrolux Kitchen-appen og spar tid. Du slipper for at lede efter de korrekte indstillinger til dampovnen.
Hvordan fungerer en ovn med dampfuktion?
Når du laver mad med damp, bruger din ovn energi i form af fugt, som giver en mere effektiv varmeoverføring. Da damp cirkulerer i ovnen er der mindre risiko for at væsken i maden kondenserer. Denne skånsomme opvarmning bevarer smagen og råvarernes konsistens og næringsstoffer. Resultatet er at alt fra fisk til flæskesteg får en gyldenbrun, sprød overflade som hverken er over- eller understegt. Samtidig beholder maden sin saftighed.
-
Bevarer smag og næringsstoffer
Prøv at lave mad med damp. Det handler ikke kun om at få en sprød overflade. Varmen og dampen gør at maden bevarer saftigheden, og samtidig bibeholdes smag og konsistens i kød, fisk og lasagne – for bare at nævne nogle af vores favoritter.
-
Spar energi på madlavningen
Når vand kondenserer i ovnen og danner damp, trænger varmen hurtigere og dybere ind i maden. På den måde kan tilberedelsestiden mindskes med op til 30 %. Varme har nemlig lettere ved at færdes gennem vand end gennem luft. Det betyder mindre miljøbelastning og lavere energiudgifter for dig.
-
Det er supernemt at bruge dampfunktionen
Med Steamify-funktionen er det lige så nemt at lave festmåltider som med en almindelig varmluftsovn. Bare træk fingeren over touchskærmen for at vælge tilberedelsesmetode – så klarer ovnen resten. Det eneste den ikke gør, er at lægge maden op på tallerkenen.

Få abonnement på SideChef Premium i 12 måneder
Nu får du 12 måneders abonnement på appen SideChef Premium, helt gratis. Opdag flere funktioner til din smarte dampovn.
Tilbuddet gælder ved køb af en Electrolux-ovn med dampfunktion.

Få abonnement på SideChef Premium i 12 måneder
Nu får du 12 måneders abonnement på appen SideChef Premium, helt gratis. Opdag flere funktioner til din smarte dampovn.
Tilbuddet gælder ved køb af en Electrolux-ovn med dampfunktion.
Rengøring og vedligeholdelse af din dampovn
Hvis du regelmæssigt gør oven ren og passer godt på den, får du glæde af den i mange år.

Få abonnement på SideChef Premium i 12 måneder
Nu får du 12 måneders abonnement på appen SideChef Premium, helt gratis. Opdag flere funktioner til din smarte dampovn.
Tilbuddet gælder ved køb af en Electrolux-ovn med dampfunktion.