Kompressor på fryser kører i lang tid

Senest opdateret 15-02-2023 07:07

Problem

 • Kompressoren på min fryser kører hele tiden

Gælder

 • Fryseskabe

Løsning

 1. Kompressoren på en fryser kan køre i op til ca. 45 minutter pr. time. 
  Elektronisk styrede kompressorer (inverter styret kompressor) køre uden pause, dog med ændret intensitet / hastighed efter behov for køling. Dette er normalt og ikke en fejl på apparatet, men derimod for at spare på energiforbruget.

 2. Kontroller temperaturen i skabet. Du kan måle fryserens funktion ved at kontrollerer om temperaturen midt i fryseren er under -18 til -27 grader. Du kan foretage en måling med et egnet termometer i et glas madolie mellem de opbevarede fødevare og aflæse temperaturen efter 6-12 timer.

 3. Hvis du fornylig har opbevaret meget mad i fryseren kører kompressoren i længere tid, når der skal nedkøles meget mad.

 4. Undgå at stille meget varm mad i fryseren.

 5. Kontroller om den omgivende temperatur på mellem +10 - +32 grader C. Hvis den omgivende temperatur er for høj, kan det medføre utilstrækkelig eller manglende køling.
  Jo højere omgivelses temperaturen er jo længere vil kompressoren køre.

 6. Kontroller om skabet har tilstrækkelig ventilation hele vejen rundt og er installeret korrekt. For at opnå tilstrækkelig køling, har skabet brug for ordentlig ventilation. Det er vigtigt du monterer skabet med ventilation som anvist i din brugsanvisning eller installationsvejledning.

 7. Kontroller om lågen er lukket ordentligt eller om dørpakningen er i stykker. Hvis lågen ikke er lukket korrekt, eller hvis pakningen er i stykker, vil varm luft trænge ind i fryseren. Det øger kompressorens driftstid. Hvis dørpakningen er i stykker skal den udskiftes af en servicetekniker eller hvis du selv ønsker at udskifte den, kan du bestille en ny i webbutikken her.

 8. Hvis ovenstående ikke løste problemet, anbefaler vi at du booker besøg af en vores specialuddannede serviceteknikere.
  Du kan døgnet rundt nemt bestille et servicebesøg online, og selv vælge den ønskede dato for besøget.
Find din brugsanvisning
Find din brugsanvisning

Få hjælp, find instruktioner og anden dokumentation til dit produkt.

Book service
Book service

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Electrolux-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.

Tilbehør og reservedele
Tilbehør og reservedele

Find originale reservedele til dine Electrolux-produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.