Kompressor på køle-fryseskab kører i lang tid

Senest opdateret 12-01-2020 03:52

Problem

 • Kompressoren på mit kølefryseskab kører længe

Gælder

 • Køl-/fryseskab
 • Køle fryseskab
 • Køle-fryseskab
 • Kølfrys

Løsning

 1. Kontroller temperaturen is skabet. Du kan måle køleskabets funktion ved, at sætte et glas vand med termometer i midten af midterhylden og aflæse temperaturen efter 6-12 timer. Hvis den viste temperatur passer med det indstillede, virker apparatet korrekt. Normal driftstemperatur er 4 - 5 °C i køleskabe.

 2. Hvis du fornylig har opbevaret meget mad i apparatet kører kompressoren i lang tid, når der skal nedkøles meget mad.

 3. Undgå at stille meget varm mad i apparatet.

 4. Kontroller om den omgivende temperatur på mellem +10 - +32 grader C. Hvis den omgivende temperatur er for høj, kan det medføre utilstrækkelig eller manglende køling.
  Jo højere omgivelses temperaturen er jo længere vil kompressoren køre.

 5. Kontroller om skabet har tilstrækkelig ventilation hele vejen rundt og er installeret korrekt. For at opnå tilstrækkelig køling, har skabet brug for ordentlig ventilation.Det er vigtigt du monterer skabet med ventilation som anvist i din brugsanvisning eller installationsvejledning.

 6. Kontroller om lågen er lukket ordentligt eller om dørpakningen er i stykker. Hvis lågen ikke er lukket korrekt, eller hvis pakningen er i stykker, vil varm luft trænge ind i køleskabet. Det øger kompressorens driftstid. Hvis dørpakningen er i stykker skal den udskiftes af en servicetekniker eller hvis du selv ønsker at udskifte den, kan du bestille en ny i webbutikken her.

 7. Hvis ovenstående ikke løste problemet, anbefaler vi at du booker besøg af en af vores serviceteknikere, som kan løse problemet for dig.
  Du kan nemt bestille et servicebesøg online døgnet rundt og selv vælge den ønskede dato.

Tip

 • Kompressoren på et køleskab eller en fryser kan køre i ca. 45 minutter pr. time. Elektronisk styrede kompressorer køre uden pause, dog med ændret intensitet efter behov.
  Dette er normalt og ikke en fejl på apparatet.
Book service
Book service

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Electrolux-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.