Køleskab går pludselig i stå - slukker af sig selv

Senest opdateret 23-12-2022 08:48

Problem

 •  Mit køleskab går pludselig ud og stopper med at køle

Gælder

 • Køleskab

Løsning

 1. Kontroller om der er strøm til skabet.
  -Kontroller at stikket er sat i og at stikkontakten er tændt
  -Kontroller om der er strøm på stikkontakten ved at tilslutte et andet apparat til kontakten og se om det virker som det skal. Hvis stikkontakten ikke virker kan du kontakte en lokal elektriker for at få hjælp til at løse problemet.
  -Kontroller om der sprunget en sikring eller HFI/HPFI relæet i din sikringstavle er udløst.

 2. Kontroller om den omgivende temperatur på mellem +10 - +32 grader C. Hvis den omgivende temperatur er for høj eller for lav, kan det medføre utilstrækkelig eller manglende køling eller at en fryser tør op.

 3. Nulstil  skabet. Det kan være nødvendigt at foretage en elektronisk nulstilling Tag stikket ud af stikkontakten og tilslut igen. Afbrydelse og tilslutning vil nulstille elektroniske dele på produktet. Hvis skabet køre igen efter nulstilling skal du kontrollerer om skabet er tilsluttet jordforbindelse.
  Hvis stikkontakten hvor dit produkt skal tilsluttes er med jord, kan du monterer en adapter på produktets stikprop eller udskifte stikproppen til en med jord. (Godkendt stikprop med 3 ben, fordi alle produkter leveres med europæiske Schuko stikpropper, som en del steder ikke passer til danske stikkontakter med jord endnu)Det er i dag også muligt få udskiftet stikkontakten, så europæiske stikpropper passer.
  Se Sikkerhedsstyrelsens vejledning om jordforbindelse og stikkontakter med sidejord her
  Eksempler:

  Det er i dag i rigtig mange tilfælde et krav, at installationen er ekstrabeskyttet med jordledning, på nyere huse eller ved ombygning.
  Hvis du er i tvivl om jordtilslutning, kan du søge råd og vejledning hos din lokale elinstallatør.

 4. Hvis ovenstående ikke løste problemet, anbefaler vi at du booker besøg af en vores specialuddannede serviceteknikere.
  Du kan døgnet rundt nemt bestille et servicebesøg online, og selv vælge den ønskede dato for besøget.

Tip

 • Hvis du oplever at dit køleskab, fryser eller køle-fryseskab pludselig går ud og slukker af sig selv, kan årsagen være støj på el nettet. I disse tilfælde kan du afbryde for strømmen og tænde igen, hvorefter produktet begynder at køre normalt i en periode.
  Mange husholdningsproduktet er i dag udstyret med elektroniske komponenter, som er følsomme over for elektrisk, statisk elektrisk eller radio støj, hvis de ikke er tilsluttet jordforbindelse. Disse problemer kan i rigtig mange tilfælde undgås og løses ved blot, at tilslutte produktet til en jordforbindelse.
Book service
Book service

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Electrolux-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.

Tilbehør og reservedele
Tilbehør og reservedele

Find originale reservedele til dine Electrolux-produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.