Sådan holdes din mad frisk længere i køleskabet

Senest opdateret 25-10-2020 04:25


At holde din mad frisk i dit køleskab kan være en udfordring. Her er nogle anbefalinger til, hvordan du holder dem friske længere.


Sådan holdes asparges friske

Undgå at lade asparges tørre ud. Beold gummibåndet på bunken, og klip ca. et par cm. af enderne. Stil asparges lodret i et glas indeholdende to-4 cm. vand og dæk løst med en plastikpose. De forbliver herefter sprøde i op til 7 dage.


Sådan holdes kartofler friske

Kartofler kan opbevares i køligt (10-20 grader) og i fugtige omgivelser. Et tip er at opbevare dine kartofler i brunt papir eller perforerede plastikposer væk fra lys for at skabe det bedst mulige miljø. Opbevar ikke dine kartofler ved siden af løg, da de gasser de  hver især afgiver får hinanden til at råde hurtigere. Følg ovenstående trin, så holder du dine kartofler friske i længere tid.



Sådan holder du avokado frisk

Avocadoer - bør opbevares i køleskabet, da kulden standser modningsprocessen. Opbevar dem først på køkkenbordet, indtil de modnes. De kan holde sig  7-10 dage, når de er afkølet. Tip: Hvis du har travlt, skal du lægge dem i en plastikpose på bordet for at fremskynde modningen.


Sådan holder du dine æg friske

For at holde dine æg friskere i køleskabet skal du sørge for at opbevare dem i den originale beholder for at undgå fugt og andre forurenende stoffer. Æggene opbevares bedst i kølige omgivelser omkring 4-20 grader. Hvis du følger disse tip, forbliver dine æg friske i omkring 3-5 uger i dit køleskab.



Sådan holdes broccoli frisk

Broccoli - opbevares bedst i køleskabet i grøntsagsskuffen. Opbevar den i lukket plastemballage (f.eks. lukket plastikpose), så holder den længere. Opbevares de korrekt, kan de holde i 7-14 dage. Hvis du vil fryse frisk broccoli, skal du først skære den som blomster, blancherer dem i kogende vand i 2-3 minutter, afkøle dem straks i koldt / isvand, aftør og opbevar i lufttæt emballage. De kan på denne måde holde sig i 3-6 måneder.


Sådan holdes salat frisk

Salat opbevares også bedst i grøntsagsskuffen på dit køleskab med fugtighedsindstillingen højt - dette er tilfældet for alle grønne blade. Hvis du ikke har fugtighedsreguleringer - vask salaten, pak det i papirtørklæder og forsegl den i en beholder.


Din grøntsagsskuffe

Grøntsagsskuffe eller crisper er vejen til friske råvarer, grøntsager og lækker frugt. Den har stor betydning for at holde dem gode og friske ved at sikre lavt vegetabilsk stofskifte, lavt vandtab og lav risiko for sygdom og patogener (skimmel osv.)

  • Hvad skal man opbevare i grøntsagsskuffen: salat / grøntsagssalat, gulerødder, grønne bønner, broccoli, svampe
  • Opbevar ikke i grøntsagsskuffen (på grund af forkert opbevaringstemperatur): paprika / paprika, tomater, agurk, banan, eksotisk frugt (mango, ananas), meloner, honningdug, vandmelon


Fugtighed - et nøgleelement

Den rigtige fugtighed i skuffen er nøglen til, at dine friske produkter ikke tørres ud. Se efter muligheden for at justere fugtigheden i din skuffe gennem en udluftning, hjul, knapper osv. Højere fugtighed er ideel, når der er få råvarer i skuffen, lavere når skuffen er fuld. Husk at mange produkter elsker temmelig høj luftfugtighed.

Skriv en anmeldelse
Skriv en anmeldelse

Din mening er vigtig for os. Vi sætter pris på at du tager dig tid til at skrive, og vi opmuntrer dig til at skrive en anmeldelse som afspejler netop din oplevelse af produktet.