Kogeplade med induktion varmer skævt

Senest opdateret 09-03-2023 08:02

Problem

 • Min induktions-kogeplade steger ujævnt eller varmer uens

Gælder

 • Integreret kogesektion med induktion
 • Fritstående komfur med induktionskogesektion

Løsning

 1. Start med at varme kogegrejet langsomt op på et lavere trin.
  Specielt induktions produkter afgiver en høj effekt i bunden af kogegrejet inden for meget kort tid, ofte efter få minutter vil kogegrejet være så varmt, at man ikke kan røre ved det. I løbet af denne korte tid skal hele effekten optages og fordeles i metallet i bunden af kogegrejet. Hvis varmen ikke kan nå at fordele sig ens, over hele metalbunden vil det ligne, at kogepladen varmer ujævnt. Hvis man i stedet starter på et lavere trin, lidt før madlavningen skal i gang, vil metallet i bunden kunne nå ”at følge med” og dermed varme mere ens.
   
 2. Kontroller om dit kogegrej er skæv i bunden. Hvis dit kogegrej ikke er lige i bunden vil det stege ujævnt.
  Du kan finde kogegrej og tilbehør til din kogeplade i webbutikken her.

 3. Gryder til brug på induktionskogeplader findes i en række forskellige typer og designs. For at arbejde effektivt på induktion skal grundlæggende i det mindste være lavet af et jernbaseret magnetisk materiale. Støbejern er langt den bedste induktionsydelse, men er tungt og dyrt, så ofte er induktionsgryder lavet af et lettere metal, såsom aluminium. Disse lettere metalpander fungerer normalt ikke på induktion, så for at sikre, at de kan fungere, er de konstrueret med kompositjernsbunde.
  Der er mange typer af disse "sandwich" type baser, desværre er det ikke alle, der yder ens eller overfører energi (varme) lige effektivt til materialet. Kogegrej med "sandwich" bund kan have kolde og varme punkter og derved varme uens.
  Eksempler på komposit "sandwich" bunde

 4. Mål på gryder og pander:
  Induktionskogezoner tilpasser sig automatisk til størrelsen af grydens/pandens bund.
  Der er dog en minimumsdiameter, som varierer afhængig af kogezonens størrelse. Se beskrivelsen i brugsanvisningen, da minimum- og maksimumdiameter afhænger af modellen. Du kan hente din brugsanvisning her.

 5. Følg anvisningen til dit kogegrej. De fleste gryde / pande producenter har forskellige vejledninger vedr. korrekt brug af kogegrejet, på deres hjemmesider
Find din brugsanvisning
Find din brugsanvisning

Få hjælp, find instruktioner og anden dokumentation til dit produkt.

Tilbehør og reservedele
Tilbehør og reservedele

Find originale reservedele til dine Electrolux-produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.