Kom godt i gang med din zoneløse induktionskogeplade

Senest opdateret 22-02-2022 13:19

Det er let at komme i gang med din Electrolux TotalFlex zoneløse induktionskogeplade. Her finder du nogle af de vigtigste funktioner inden for rengøringstip og råd om bedre energieffektivitet og bæredygtighed i køkkenet.

TotalFlex

TotalFlex giver dig maksimal fleksibilitet, fuld kontrol og er let at arbejde med. Når du har tændt for den, kan du lave mad på hele overfladen og ikke begrænset til en enkel zone. Kogepladen tilpasser varmen efter dine pander og gryder. Uanset størrelsen så er der plads.

ActiveTouch

De bedste induktionskogeplader er intuitive. Du tænder simpelthen din kogeplade og placerer en gryde direkte på kogepladen. Den tilhørende betjening lyser automatisk og viser, hvilke kogezoner der er i brug. Du kan se temperaturen og effektniveauerne i rødt, resten forbliver hvide. Baggrundsbelyste LED-lamper angiver, hvor køkkengrejet er placeret.

Bridge-funktionen

Med bridge-funktionen kan du kombinere to kogezoner til én stor kogezone. Når du placerer en pande eller gryde på glasinduktionspladen, registrerer kogepladen, at panden dækker to varmezoner. Bridge-ikonet vises automatisk. Tryk på den én gang for at kombinere varmezonerne, så kan du styre tid og varme for hele panden på én gang.

Hvis bridge-ikonet af en eller anden grund ikke vises, kan du vælge tilberedningstilstanden manuelt. Herunder Center, Vertikal, Vandret og Standard kogezone. Kogezoneindikatorer ændres automatisk for at vise de mulige kombinationer, uanset formen på panden.

Uanset din madlavningskonfiguration eller effektniveau, er det vigtigt at holde alle gryder og pander på overfladen.


Bæredygtige tip

Med din zoneløse induktionskogeplade kan du foretage en mere bæredygtig tilberedning. Med den smarte, effektive Eco Timer kan du vælge den tilberedningstid, du har brug for. Diin kogeplade deaktiveres tidligt ved hjælp af restvarme og effektniveauer for at sikre, at din ret er helt færdig. Funktionen er en god måde at spare energi på, mens kogepladerne er effektive.

Et andet tip til mere bæredygtighed er at bruge et låg, mens du koger eller steger. Det giver dig mulighed for at opvarme hurtigere eller bruge restvarmen.

Børnesikring

En anden vigtig funktion i den zoneløse induktionskogeplade er børnesikringen. Den giver dig kontrol over varmen fra den keramiske overflade  og andre uønskede dele af induktionskogepladen.

Rengøringstip

Det er let at rengøre din zoneløse induktionskogeplade og få den til at fungere bedst muligt. Start med at rengøre overfladen efter brug, og sørg for, at dit køkkengrej har en ren bund. For at fjerne det daglige spild på kogepladens overflade, skal du blot lægge en våd klud over pletten og blødgøre den indtørrede mad og afslutte med en gang keramisk glasrenser. Når du bruger et rengøringsmiddel, skal du undgå produkter med slibende kemikalier eller høj surhedsgrad, som vil ødelægge den sorte overflade. Du kan bruge et barberblad til de mere genstridige madrester, når bare du sørger for at det er rent og skarpt.

Fjern straks fra overfladen: smeltet plast, plastfolie, sukker eller mad med sukker.

Fjern, når kogepladen er kølig: kalkringe, vandringe eller fedtpletter med en fugtig klud og ikke-slibende keramisk glasrenser. Skinnende metallisk misfarvning kan fjernes fra den sorte overflade med en opløsning af vand, eddike og en blød klud.

PowerBoost

Symbolet "P" på din kogeplade refererer til PowerBoost-funktionen. Det er en funktion som varmer hurtigere op end gas. Funktionen giver dig fuld kontrol over din induktionskogeplade, så du næsten kan koge vandet øjeblikkeligt. Den er også perfekt til at koge kartofler og andre hurtige tilberedningsopgaver, som f.eks. at stege kød. På grund af hastigheden er det vigtigt at være forsigtig, når du bruger olie samt at du ikke efterlade gryden uden opsyn.


Tilbehør og reservedele
Tilbehør og reservedele

Find originale reservedele til dine Electrolux-produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.