Bag bedre brød ved hjælp af damp

Senest opdateret 25-11-2020 05:42

Oplev, hvordan damp hæver din bagning. Dampovnen muliggør et perfekt miljø til dej og giver dit brød en sprød skorpe og lugtige krummer.



Tag din bagning et skridt videre

En dampovn åbner op for en helt ny verden af smagfuldt, luftigt brød med sprød gyldenbrun skorpe. Det starter allerede og bevises, for damp skaber en jævn temperatur, perfekt til hævning af din dej. Ved bagning, skaber damp en sprød skorpe, da den skaber en fugtig overflade på brødet, og den vil også holde dejen fugtig indvendig.


Hævning

Det er fantastisk at bruge damp til at hæve dejen, fordi du har en perfekt og jævn temperatur for dejen at hæve i. Det betyder, at dejen hæver sig hurtigere og mere jævnt. Dette er fantastisk til alle deje, men især til surdej, da du får en højere og ikke så tæt dej, som når det bliver gjort i stuetemperatur.

Du kan bruge damp til det første, men bestemt til det anden, hævning. Når brødene eller brødrullerne hæver hjælper dampen med at gøre brødet lettere med mere luft indvendig. Det afhænger af temperaturen, men omkring 25-30 ° C er godt, generelt varmere jo hurtigere hævning - og du behøver ikke at dække dejen, når du hæver i dampovnen. (Prøv vores "Dej hævning" -funktion næste gang du bager).


Bagning

At lære at damp bagning i ovnen og bage brød i dampovnen er ikke vanskeligt, og det giver et fantastisk resultat. Brug af damp i starten af bageprocessen gør brødet sprødere på overfladen. Dette skyldes, at dampen (vand) skaber en fugtig overflade, som vil hjælpe den med at bage mere jævnt.

Når du derefter er færdig med tør varme, vil det gøre den våde overflade blive endnu sprødere, end hvis du kun brugte tør varme fra starten. Damp hjælper også med at holde brødet fugtigt  - ikke mere tørt og tæt brød. (Hvis du bruger en af din dampovn, kan du prøve funktionen "Brød bagning") funktionen.


Bage håndværkerbrød derhjemme

Bag godt brød med et tryk på en knap. SteamBake-ovne bruger damp til at hæve dejen, hæver hurtigt og endda luftigt resultat. For at tilføje det sidste strejf af perfektion introduceres regelmæssig tør varme for at gøre skorpen sprød og gyldenbrun.


Oplev vores SteamBake-ovne


Dampovn

Tilbehør og reservedele
Tilbehør og reservedele

Find originale reservedele til dine Electrolux-produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.

Skriv en anmeldelse
Skriv en anmeldelse

Din mening er vigtig for os. Vi sætter pris på at du tager dig tid til at skrive, og vi opmuntrer dig til at skrive en anmeldelse som afspejler netop din oplevelse af produktet.