Damptilberedning – sådan udnytter du din Electrolux-dampovn fuldt ud

Senest opdateret 02-08-2023 14:03

Kvinder dampkoger grøntsager i en dampovn

Opdag fordelene ved at lave mad med damp. Dampen bevarer smag, farver og næringsstoffer, og det er en af de mest skånsomme måder at lave mad på. Tilbered sunde måltider med masser af smag med din Electrolux-dampovn.

Du kan dampkoge næsten alt – grøntsager, skaldyr, fjerkræ, kød, brød og kager har alle gavn af denne tilberedningsmetode.

Sådan laver du mad med damp

Alle Electrolux dampovne harr en kombination af damp og tør varme, hvilket giver dig uendelige tilberedningsmuligheder. Du kan vælge at kombinere damp og tør varme manuelt eller bruge Steamify®, hvis det er tilgængeligt på din ovnmodel.

Vi anbefaler, at din ovn er kold, når du begynder at lave mad, for at få mest muligt ud af damptilberedning. Hvis din ovn er varm, når du begynder at lave mad, skal du også være opmærksom på, at den damp, der genereres, ikke vil være synlig.

Der er fire dampniveauer på Electrolux dampovne. Din ovn kan have alle disse niveauer eller nogle af dem. Som generel vejledning er dette, hvad de forskellige dampniveauer fungerer godt til:

Full Steam (100% damp) bruger kontinuerlig damp og er ideel til skånsom tilberedning af ingredienser som grøntsager, ris, couscous og skaldyr (fisk, muslinger og rejer) så det bevarer masser af smag.

Humidity High kombinerer varmluft med damp. Den rette indstilling til delikate retter som vaniljecreme, butterdej og fisk.
Humidity Medium kombinerer varmluft med damp til skånsom tilberedning. Ideel til spareribs eller ovnbagt fisk samt bagning af brød og bagværk.
Humidity Low kombinerer varmluft med damp hvilket giver saftighed og sprødhed. Perfekt til kød, fjerkræ, fisk, gratinerede retter, gryderetter og ristede grøntsager samt bagning af tærter, muffins og kager.


Indstil dampniveauet manuelt

1. Fyld vandskuffen op til det maksimale niveau ifølge anvisningerne
2. Skub vandskuffen tilbage på plads
3. Rul gennem menuen for at finde de manuelle dampfunktioner
4. Vælg den ønskede manuelle dampfunktion
5. Indstil temperaturen
6. Tryk på START

Lad Steamify® indstille dampniveauet

Hvis din ovn har Steamify®-funktionen, indstiller den automatisk dampniveauet baseret på den temperatur, du vælger. Det tilføjer derefter den rigtige mængde damp på det rigtige tidspunkt og kombinerer det med tør varme, hvis det er nødvendigt. Lær, hvordan du laver mad med Steamify®.

Tips og tricks

  • Sørg for, at din ovn er kold, når du begynder at lave mad med damp for at få mest muligt ud af damptilberedningen
  • Når du vil holde maden varm, behøver du ikke dække maden med folie, da luftfugtigheden giver samme beskyttelse
  • Når du laver mad med funktionen Full Steam (100% damp), anbefaler vi at bruge Deluxe Steam-sættet, der medfølger ovne, som har denne funktion


VIGTIG INFORMATION!

  • Brug kun koldt postevand i vandskuffen. Brug ikke filtreret (demineraliseret) eller destilleret vand. Brug ikke andre væsker. Hæld ikke brændbare eller alkoholholdige væsker i vandskuffen
  • Hvis din ovn er varm, når du begynder at lave mad, vil den damp, der dannes, ikke være synlig
  • Tøm vandskuffen, når du er færdig med madlavningen
  • Resterende vand kan kondensere i hulrummet. Åbn forsigtigt ovndøren efter tilberedning. Når ovnen er kold, tørres hulrummet med en blød klud
  • Du vil fra tid til anden blive mindet om at afkalke din dampovn. Afkalkning fjerner og forhindrer kalkstensopbygning i din ovns dampsystem, så den kan blive ved med at fungere optimalt. Lær mere om, hvordan du afkalker din ovn


Lær mere om, hvordan du bager brød og kage med damp, eller om, hvordan du genopvarmer rester ved hjælp af indstillingen Steam Regenerating.

For mere information om din specifikke ovnmodel, se brugsanvisningen. Du kan finde din brugsanvisning her.

Registrer dine produkter
Registrer dine produkter

Registrer dine produkter i MyElectrolux, så har du al information samlet ét sted.

Skriv en anmeldelse
Skriv en anmeldelse

Din mening er vigtig for os. Vi sætter pris på at du tager dig tid til at skrive, og vi opmuntrer dig til at skrive en anmeldelse som afspejler netop din oplevelse af produktet.