Forbered en smuk brunch i din dampovn

Senest opdateret 26-10-2020 03:22

Start weekenden med at inviterer dine kære til en lækker brunch. Pocherede æg, æggekage og endda yoghurt kan nemt fremstilles med damp.Smuk brunch

Vidste du, at du kan bruge din dampovn til fremstilling af yoghurt? Det er let at lave og en godt tilbehør til din næste weekendbrunch (gør det natten over!). Vores nye Electrolux dampovne har endda en yoghurtfunktion.

Hvad går godt sammen med yoghurt? Nå ja, mange ting - men nedenfor er en grundlæggende opskrift på en lækker Ganola.Granola

2 dl jordnødder, 2 dl cashewnødder, 2 dl mandler, 2 dl havre, 1 tsk. stødt kardemomme, 2 spsk. stødt kanel, 3-4 spsk. honning, ½ tsk. salt

1. Hak nødderne let, ikke i for små stykker.
2. Bland nødder og havre på en ovnplade og rist let. 160 ° C i 8-10 minutter.
3. Bland, når det stadig er varmt med honning og krydderier.
4. Opbevares i en lufttæt beholder.
5. Nyd!

Her er faktisk et eksempel på, hvornår man ikke skal bruge damp, da man ønsker en tør og sprød Granola.


Udsøgte æg

At koge æg i dampovnen hjælper æggene med at koge mere forsigtigt, da varmen er mere jævn. Det betyder ikke flere revne skaller eller løbende hvide. Hvem elsker ikke posjerede æg til brunch? Og med damp er der minimal risiko for at mislykkes.

Her er en introduktion til, hvordan man fremstiller kogt æg i en "pose" i dampovnen.


1. Start med at placere plastfolie i en kop eller et glas. Bank et ud æg inde i, stram og drej plastfolien, så du får en "pose".


2. Læg "poserne" på en ovnbakke, og kog ved 90 ° C i fuld damp i ca. 6-7 min, afhængigt af hvordan du vil have dine æg.


3. Når æggene er kogt, skal du tage bakken ud og fjerne plastfolien. God fornøjelse!


Ovn omelet

En anden brunch-favorit er ovn omelet eller Frittata. Det laves perfekt i dampovnen, da den omgivende varme får ægget til at koge jævnt og forblive fugtig med dampen.

- Placer blot nogle hakkede grøntsager (dit valg!) I en smurt ovnbakke

- Pisk et par æg (3-4) sammen med salt, peber og lidt vand

- Tilsæt æggene oven på grøntsagerne og bag dem i luftfugtighed Medium 90 ° C, indtil æggene koagulerer, ca. 10-15 minutter

- Server og nyd!


Steam cook som profferne

Lad SteamPro-ovne hæve din dampmadlavning til pro-niveau. Oplev funktioner, herunder Sous-Vide, Connected Cooking, der gør det muligt at styre din ovn med din smartphone og dampkogningsassistenten Steamify. SteamPro-ovne er klar til at gøre din hverdag mere lækker.


Oplev vores SteamPro-ovne


Skriv en anmeldelse
Skriv en anmeldelse

Din mening er vigtig for os. Vi sætter pris på at du tager dig tid til at skrive, og vi opmuntrer dig til at skrive en anmeldelse som afspejler netop din oplevelse af produktet.