Opskrifter der hjælper dig med at reducere madspild

Senest opdateret 02-09-2020 04:51


Vidste du, at vi smider 1/3 af al den mad vi køber ud? Hvad hvis du kunne gøre affald til smag?


Kan madspild undgås?

De to hovedårsager til madaffald er hovedsageligt på grund af vandtab og visne produkter. Dette fører til en ændring af udseendet og en ændring af tekstur i produkterne. Vores affald kan opdeles i tre kategorier: undgåelig, uundgåelig og muligvis undgåelig.

60% af affaldet kan undgås - fødevarer, der kunne have været spist, hvis det var blevet styret bedre.
19% er uundgåelig - ting som teposer og kyllingeben.


Opskrifter til reduktion af madaffald

20% klassificeres som muligvis undgåelig. Dette inkluderer den mad, som du ser her, kartoffelskind, broccolistængler og bladgræs.

Disse kan spises og nydes, hvis de er ordentligt tilberedt. Sådan forvandles dette affald til smag:

Kartoffelskrælchips

Rødbedeblade pesto

Broccoli stilk salat


Praktisk vejledning - bedste betingelser for forskellige typer mad

  • Flyt letfordærvelige ting fra bagsiden af køleskabet til fronten, så ting, der skal bruges først, er mest synlige.
  • Indpak eventuelle genstande med stærk lugt eller højt fugtighedsindhold.
  • Opbevar frugt og grøntsager i  skuffer, hvor fanget fugt hjælper med at bevare fødevarekvaliteten i længere perioder. De fleste frugt og grøntsager skal opbevares ved en lav temperatur og høj luftfugtighed.
  • Pak råt kød og fjerkræ sikkert, så der ikke forekommer lækage og kontaminering af andre fødevarer eller overflader. Alt kød, der skal opbevares længere end to dage, skal fryses.
  • Smør og ost: disse skal placeres i specielle lufttætte beholdere eller indpakkes i aluminiumsfolie eller poser for at udelukke så meget luft som muligt.
Skriv en anmeldelse
Skriv en anmeldelse

Din mening er vigtig for os. Vi sætter pris på at du tager dig tid til at skrive, og vi opmuntrer dig til at skrive en anmeldelse som afspejler netop din oplevelse af produktet.