Sådan rengør og vedligeholder du din Electrolux-ovn

Senest opdateret 24-04-2024 14:33

Køkken med ovn

Det er vigtigt at rengøre din Electrolux-ovn regelmæssigt – både af hygiejnemæssige årsager og for at holde ovnen og tilbehøret i top stand. Enkel og konsekvent pleje af din ovn vil forbedre dens ydeevne, både på kort og lang sigt.

Din ovn har forskellige rengøringsbehov afhængigt af model og type. Electrolux-ovne kan have en række rengøringsfunktioner som gør vedligeholdelsen lettere. Tjek hvilke din specifikke ovnmodel har. Se vores udvalg af ovntilbehør for bedste resultat.

Hold din ovn ren

Daglig rengøring:

 • Ovnrum: Ovnrummet bør rengøres efter hver brug. Tør ovnrummet og den indvendige glasdør af med en blød klud
 • Ovnens front: Rengør ovnens front med en blød klud, varmt vand og et mildt rengøringsmiddel
 • Metaloverflader: Brug en rengøringsopløsning til at rengøre metaloverflader
 • Pletter: Fjern pletter med et mildt rengøringsmiddel

Til ovnens front, metaloverflader og pletter anbefaler vi at bruge vores rengøringsspray til ovn og mikrobølgeovn.

Mere grundig rengøring:

Se først hvilke rengøringsprogrammer, din ovn har. Nogle gange bliver du nødt til at udføre en dybere rengøring af hyldestøtterne og glaslågen. En oversigt over, hvordan man rengør disse områder, er beskrevet nedenfor.

 • Rengør ovnribberne: For en mere grundig rengøring anbefaler vi at fjerne ovnribberne. Det gør du ved at trække den forreste del af ovnribben ud fra ovnvæggen og derefter den bageste del. Rengør ovnribberne ved at lægge dem i blød i vasken eller vaske dem i opvaskemaskinen
 • Indvendig glasdør: Det er muligt at tage det indvendige glas i døren ud for at rengøre det, hvis det bliver meget beskidt. Se brugsanvisningen for at se, hvordan dette gøres på din specifikke ovnmodel. Fjern forsigtigt glasruderne og rengør med en våd klud eller brug en ovnrens. Til særligt genstridige madrester anbefaler vi rengøringsspray til ovn og mikrobølgeovn.

Rengøringsprodukter

Vores anbefalede plejeprodukter kan købes i webshoppen.

 • Rengøringsspray til ovn og mikrobølgeovn.
 • Steam Care – afkalkningsmiddel til dampovne
 • Steam Oven Care Set – rengørings- og afkalkningsmiddel

Rengøringspåmindelser

Mange af vores ovne har rengøringspåmindelser. Ovnen vil minde dig om, hvornår det er tid til at rengøre og/eller afkalke ovnen for optimal ydeevne. Påmindelserne kan aktiveres og deaktiveres i menuen INDSTILLINGER eller via vores app.

Rengøringsprogrammer

Nedenfor er en oversigt over forskellige rengøringsprogrammer, der findes i vores ovne, som gør det lettere at holde dem rene. Læs din ovns brugsanvisning for at finde ud af, hvilket program der gælder for din model.

Katalytisk rengøring – katalytiske filtre absorberer fedt, som løsnes og nemt fjernes efter at have kørt rengøringsprogrammet. Lær mere om katalytisk rengøring.

Pyrolytisk rengøring – snavs, fedt og madrester omdannes til aske ved høje temperaturer så de nemt kan tørres op. Lær mere om pyrolytisk rengøring.

AquaClean – bruger fugt til at forbehandle fedt og madrester, hvilket gør det nemmere at rengøre din ovn. Lær mere om AquaClean.

Hvis du har en dampovn

Hvis du har en dampovn, kan du også have følgende programmer.

Steam Cleaning – en automatisk rengøringsfunktion, der bruger damp til at blødgøre fedt og rester, hvilket gør det nemmere at rengøre din ovn. Lær mere om damprengøring.

Steam Cleaning PLUS – et mere intensivt damprengøringsprogram. Lær mere om damprengøring.

Tørring – du kan køre dette rengøringsprogram for at udtørre ovnrummet efter tilberedning med damp.

Afkalkning – fra tid til anden skal du afkalke dampsystemet. Denne funktion hjælper dig med det. Lær mere om afkalkning.

VIGTIGT!

 • Sørg altid for, at ovnen er kold før rengøring
 • Ovnen skal være kold, når du bruger ovnrengøringsspray. Brug rengøringmidlet på en klud og tør ovnrummet af i stedet for at sprøjte det direkte ind i selve ovnen. Sørg for at ledningerne bag blæseren ikke kommer i kontakt med rengøringsmidlet.
 • Brug kun rengøringsmidler uden slibende effekt!

For mere information om din specifikke ovnmodel, se brugsanvisningen. Du kan finde din brugsanvisning her.

Registrer dine produkter
Registrer dine produkter

Registrer dine produkter i MyElectrolux, så har du al information samlet ét sted.

Find din brugsanvisning
Find din brugsanvisning

Få hjælp, find instruktioner og anden dokumentation til dit produkt.

Tilbehør og reservedele
Tilbehør og reservedele

Find originale reservedele til dine Electrolux-produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.