Opvaskemaskine tager ikke vand ind

Senest opdateret 02-06-2023 10:11

Problem

 • Min opvaskemaskine vil ikke tage vand ind

Gælder

 • Fritstående opvaskemaskine 
 • Integreret opvaskemaskine
 • Opvasker

Løsning

Der kan være mange årsager til at din opvaskemaskine ikke vil tage vand ind, men prøv nedenstående punkter som oftest er årsagen til problemet:

 1. Kontroller om maskinen allerede er i aktivt program. 
  Reset / annuller opvaskeprogrammet / maskinen ved, at trykke på knap / knapper som anvist i din brugsanvisning. 
  Eksempler:
  Tryk på tænd/sluk-knappen , og hold den nede i ca. 3 sekunder. Apparatet vender derefter tilbage til programvalg. 

  På nogle maskiner er det vist på panelet hvilke knapper der skal trykkes på, med en streg mellem knapperne..


  Når du har resat opvaskeprogrammet, prøv derefter at starte et nyt opvaskeprogram.

 2. Tjek vandtilførslen  Tjek vandtilførslen ved f.eks. at åbne en vandhane. Kontakt dit vandværk for nærmere information, hvis der ikke løber vand ud af hanen.

 3. Kontrollér, om vandhanen til opvaskemaskinen er helt åben  Hvis vandtilførslen er lukket, skal du slukke for strømmen til opvaskemaskinen og åbne vandtilførslen helt. Tænd opvaskemaskinen igen, og vælg et program. Tryk på startknappen for at starte opvaskemaskinen.

 4. Kontrollér, om du bruger mere end én maskine, der skal bruge vand  Hvis mere end én maskine kører og bruger vand, kan det medføre, at vandtrykket bliver for lavt til opvaskemaskinen. Prøv at bruge opvaskemaskinen, uden at andre maskiner, der er afhængige af vand, kører.

 5. Kontrollér vandtilførselstrykket  Kontrollér, om du kan fylde en 10 liters spand med vand fra hanen på 1 minut/en 5 liters spand på 30 sekunder. Hvis det ikke er muligt, er vandtrykket for lavt til opvaskemaskinen, og du skal kontakte dit vandværk.

 6. Rengør filteret i opvaskemaskinens tilløbsslange hvor den er skruet på vandhanen.

 7. Kontrollér tilløbsslangen for knæk eller vrid. Hvis tilløbsslangen er bøjet, vredet eller beskadiget, skal du omgående tage opvaskemaskinens stik ud af kontakten og lukke for vandtilførslen. Hvis slangen er beskadiget, skal maskinen efterses og repareres af en servicetekniker.

 8. Tjek om filteret i tilløbsslangen er tilstoppet  Tilløbsslangen sidder i forbindelsesstykket ved siden af hanen/ventilen. Luk for vandhanen, før du fjerner tilløbsslangen. Tilløbsslangens filter skal være rent og fri for kalkaflejringer, se brugermanualen for oplysninger om, hvordan du fjerner og renser filteret. Efter rensning og montering af filteret i tilløbsslangen skal du tilslutte slange og køre et valgt program.

 9. Kontrollér afløbssystemet
  - Filtrene er rene. Du kan læse mere om rengøring og vedligeholdelse i brugermanualen. Du kan hente brugermanualen her.
  - Maskinens afløb er placeret i korrekte højde over gulvet.
  - Du kan også finde mere information om afløbsinstallation i din installationsvejledning i brugsanvisningen.

 10. Tjek at lukkeproppen er fjernet fra afløbet. (hvis opvaskemaskinen er installeret eller flyttet for nyligt).  Lukkeproppen skal fjernes fra vandlåsen. Åbn indløbet, hvor afløbsslangen er forbundet til vandlåsen, fjern lukkeproppen, og tilslut vandlåsindgangen igen.

 11. Hvis ovenstående ikke løste problemet, anbefaler vi at du booker besøg af en vores specialuddannede serviceteknikere.
  Du kan døgnet rundt nemt bestille et servicebesøg online, og selv vælge den ønskede dato for besøget.
Find din brugsanvisning
Find din brugsanvisning

Få hjælp, find instruktioner og anden dokumentation til dit produkt.

Book service
Book service

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Electrolux-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.

Tilbehør og reservedele
Tilbehør og reservedele

Find originale reservedele til dine Electrolux-produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.