Lampe eller ikon lyser på tørretumbler panel

Senest opdateret 23-12-2022 08:28

Problem

 • Lampe for rens filter lyser på min tørretumbler
 • Lampe for tøm vandbeholder lyser på min tørretumbler
 • Lampe for rens kondensator / varmeveksler lyser på min tørretumbler
 • Min tørretumbler melder at fnugfilter stoppet

Gælder

 • Kondenstørretumbler
 • Varmepumpetørretumbler

Løsning

 1. Lysdiode for filteret

  Rens filter.
  Denne lysdiode eller ikon er altid tændt ved slutningen af et tørreprogram for at minde dig om, at filteret skal renses efter hvert tørreforløb. Indikationen forsvinder, når maskinen slukkes og tændes igen

 2. Lysdioden for vandbeholderen

  Tøm vandbeholder.
  Denne lysdiode eller ikon er altid tændt ved slutningen af tørreprogrammet for, at minde dig om at tømme vandbeholderen efter hvert tørreforløb (kun til tørretumblere med kondensator og varmepumpe). Det er normalt, hvis lysdioden for vandbeholderen lyser efter det første tørreforløb, og der ikke er vand i vandbeholderen. Vandet opsamles først i en stor beholder, inden det aftappes til vandbeholderen.
  - Hvis lysdioden stadig lyser, efter maskinen slukkes og tændes igen, eller hvis den lyser tidligt i programmet, er der vand i overløbsbeholderen.
  - Hvis tørretumbleren er sluttet til afløbet ved hjælp af en slange, er den muligvis ikke blevet tilsluttet korrekt eller der er en løkke / knæk på slangen fordi afløbsslangen ikke er blevet afkortet. På mange maskiner kan lampen slås fra hvis din maskine er tilsluttet afløb.
  - Hvis maskinen ikke er i vatter, kan det også få lampen til at lyse.

 3. Lysdioden for kondensatoren eller varmeveksler.

  Rens kondensator / varmeveksler
  Denne lysdiode eller ikon indikerer, at kondensatoren skal rengøres regelmæssigt (kun til tørretumblere med kondensator eller varmeveksler). Hvis maskinen ikke tørrer ordentligt, skal du rense kondensatoren, filtrene og luftkanalerne for, at få optimal tørring og laveste energiforbrug.

 4. Hvis ovenstående ikke løste problemet, anbefaler vi at du booker besøg af en vores specialuddannede serviceteknikere.
  Du kan døgnet rundt nemt bestille et servicebesøg online, og selv vælge den ønskede dato for besøget.

Tip

 • Hvis filtrene, kondensatoren, varmeveksleren ikke er ren er det ofte årsagen til, at maskinen ikke varmer op, forlængede tørretider eller øget energiforbrug
Book service
Book service

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Electrolux-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.

Tilbehør og reservedele
Tilbehør og reservedele

Find originale reservedele til dine Electrolux-produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.