Tørretumbler tørre ikke ordentligt - se hvad du kan gøre

Senest opdateret 02-11-2020 05:12

Problem

 • Tørreprogrammet på min tørretumbler er for kort
 • Tørretumbleren stopper for tidligt eller går i stå i programmet
 • Min tørretumbler tørre ikke ordentligt
 • Min tørretumbler tørre dårligt, tørreresultat
 • Tøjet er meget fugtigt efter tørring i tørretumbleren
 • Tørretumbler stopper ikke eller tørreprogrammet tager for lang tid
 • Tørretumbler tørrer ikke nok

Gælder

 • Aftrækstørretumbler
 • Kondenstørretumbler
 • Varmepumpetørretumbler

Løsning

 1. Rengør tørretumblerens filtre og varmeveksler (på maskiner med varmepumpe teknologi) og andre dele som anvist i din brugsanvisning  og prøv derefter maskinen igen.
  Hold filter op mod lyset og se om du nemt kan se gennem filteret.
  Hvis du ikke nemt kan se gennem filteret efter rengøring trænger det til udskiftning

  Køb nyt filter til din tørretumbler i webshoppen her

 2. Kontroller omgivelsestemperaturen.
  Sørg for, at rumtemperaturen er mellem +5 °C og +35 °C. Hvis rumtemperaturen ikke er mellem disse værdier, fungerer tørretumbleren muligvis ikke korrekt og vil ikke varme op. Opvarm det rum, hvor din tørretumbler er opstillet indtil der er opnået en passende rumtemperatur, eller flyt tørretumbleren til et andet rum med en passende rumtemperatur og prøv maskinen igen.
   
 3. Er programmet fugtighedsstyret som eksempelvis 'Bomuld Skabstørt', vælges en højre tørhedsgrad, f.eks. 'Ekstra tørt'.
   
 4. Hvis din tørretumbler har en TØR PLUS funktion, indstilles den til MAX.

 5.  Hvis fyldningen er sammensat af tøj i forskellige tykkelser eller af forskellige materialer, sorteres vasketøjet efter tykkelse og materiale og tørres separat.  Nogle tørretumblere har også specialprogrammer som f.eks. 'MIX XL', 'JEANS' eller 'Sengelinned', der er målrettet forskellige typer stof eller vasketøj af forskellig tykkelse.  

 6. Kontroller fyldningen.
  Overfyldning af produktet kan medføre en reduktion i varmecirkulationen omkring tøjet og igennem maskinen. Maskinen afbryder opvarmningen hvis luftcirkulationen spærres for at undgå overophedning. Fyld ikke mere tøj i maskinen end at, du kan have en oprejst hånd over tøjet i tromlen, for at sikre at tøjet kan bevæge sig frit og luften kan passerer gennem tøjet under tørring.
  Når du bruger elektroniske programmer registrerer tromlen om tøjet er tørt. Når tromlen er fyldt med en lille mængde tøj kan tromlen i nogle tilfælde ikke registrere tøjet og den afslutter programmet. Til meget små mængder tøj anbefales det at bruge tidstørring.
  Tørretumbleren anvendes bedst med den maksimale kapacitet til det valgte program. Dette er den mest effektive måde at bruge tørretumblerens energi på
  Omfordel fyldningsmængden og prøv igen, at starte tørreprogrammet.

 7. Juster restfugt niveauet
  På mange modeller kan det resterende fugtniveau justeres.
  Du kan finde information om justering i din brugsanvisning hvis maskinen har denne funktion.
  Hvis du justerer maskinen til en streg vil programtiden øges og tøjet blive mere tørt til slut

   
 8. Kontroller om maskinen er tilsluttet jordforbindelse.
  Maskinen skal være tilsluttet et strømudtag eller en kontakt med jordforbindelse
  Hvis maskinen ikke tilsluttes en jordforbindelse, kan der være risiko for at maskinen ikke fungerer korrekt og kan registrerer, at tøjet er tørt på et forkert tidspunkt.
  Hvis maskinen anvendes uden jordforbindelse, kan der også være risiko for du kan få elektrisk stød.
   
 9. Hvis du bruger skyllemiddel.
  Vi anbefaler, at du ikke bruger skyllemiddel under vaskeprogrammet.
  Når der anvendes skyllemiddel i et vaskeprogram, vil der ofte dannes et lag af film på indersiden af tromlen, på tromleribberne, og på målesensoren. Filmlaget kan forstyrrer fugtmålingen, så tørretumbleren registrerer tøjet som tørt. Tromlen kan rengøres med en klud og eddike.
  Nogle modeller har sensorerne placeret indvendig i maskinen på plaststykket bag døråbningen i bunden.
   
 10. Kontroller om maskinen varmer.
  Efter rengøring af maskinen, start et tidsprogram på mindst 120 min. uden tøj i maskinen. Efter 1 time åbnes lågen og mærk om der er varme i tromlen (med minimum 20 tilbage i displayet). Hvis der er varme i tromlen er varmesystemet ok. - man kan på varmepumpe tumblere typisk også høre suselyde, væskelyde fra maskinen når den stoppes.
  Hvis der efter 1 time på tidsprogram ikke er opvarmning skal maskinen undersøges af en tekniker.

 11. Prøv at nulstille maskinen ved at slukke for strømmen til tørretumbleren i 1-2 minutter og derefter tilslutte igen. (tag stikproppen ud af stikkontakten eller sluk i din sikringtavle) Tænd derefter maskinen, kør et tørreprogram og kontroller om problemet er løst.
   
 12. Hvis ovenstående ikke løste problemet, anbefaler vi at du booker besøg af en vores specialuddannede serviceteknikere.
  Du kan døgnet rundt nemt bestille et servicebesøg online, og selv vælge den ønskede dato for besøget.

Tip

 • Generelt om tørring for bedst resultat
  Hvis du oplever dårligt tørreresultat, at din tørretumbler tørre dårligt eller ikke tilfredsstillende, kan det have flere årsager.
  For at opnå det bedste resultat med mindst energiforbrug, er det vigtigt maskinen rengøres regelmæssigt og man bruger det rigtige program og tilvalg, i forhold til tøjtypen der skal tørres.
  Det er vigtigt at tøjet sorteres og tørres efter tøjtype, når man bruger elektroniske programmer.
  Ved nogle tøjtyper med f.eks. meget tykke sømme, kan det være nødvendigt, at eftertørre med et tidsprogram (Over 10 minutters varighed, da de sidste 10 min. af en tørring, er nedkøling uden varme.)

 • Tørring af puder og dyner.
  Se først i din brugsanvisning om din maskine er egnet til tørring af puder eller dyner. Hvis den ikke er, er der risiko for at maskinen kan overophedes og dele i maskinen kan ødelægges.
  Hvis maskinen er egnet til tørring af puder eller dyner, anvendes programmet til tørring af puder / dyner som anvist i brugsanvisningen. Hvis f.eks. puder efter tørring ikke er helt tørre i midten, kan du eftertørre på et tidsprogram. (Over 10 minutters varighed, da de sidste 10 min. af programmerne er nedkøling uden varme.)

 • Tørring af tøj fra tørresnoren.
  Hvis du vil færdigtørre tøj som er næsten tørt, skal du tørre det færdig på et tidsprogram (Over 10 minutters varighed, da de sidste 10 min. af programmerne er nedkøling uden varme.) Automatiske tørreprogrammer kan ikke anvendes til tøj med meget lav fugtighed.

Bestil en servicetekniker
Bestil en servicetekniker

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Electrolux-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.