Hvordan nødåbner jeg døren på vaskemaskine

Senest opdateret 16-02-2023 10:13

Problem

 • Hvordan laver jeg nødåbning af lågen på min vaskemaskine
 • Jeg kan ikke åbne døren på vaskemaskine - hvad gør jeg?
 • Nødåbning vaskemaskine

Gælder

 • Frontbetjent vaskemaskine
 • Topbetjent vaskemaskine
 • Vaske-/tørremaskine

Løsning

 1. Kontroller at ikonet for dørlås ikke er aktivt.
  På nogle modeller, kan døren ikke åbne hvis displayet er slukket. Tænd for vaskemaskinen og check at dørlåseikonet ikke er aktivt.


 2. Kontroller om der er vand i maskinen
  Hvis der er vand i maskinen kan døren ikke åbnes. Hvis det ønskes at åbne døren, kan det i mange tilfælde gøres efter at vandet er er pumpet ud eller om nødvendigt, ved at nødtømme maskinen. Nødtømning kan gøres ved at åbne trævlefilteret og lade vandet løbe ud foran, ned i en bakke eller i gulvafløb. På nogle maskiner gøres det ved at åbne en tud på trævlefilteret ,løsne trævlefilter forsigtigt, eller på maskiner uden trævlefilter, løsnes afløbsslangen bag på maskinen og dernæst lægges den hen af gulvet, så vandet ledes væk via afløbsslangen.

 3. Nødåbning ved filter
  På nogle maskiner, kan døren nødåbnes ved, at trække ned i en stang (sandsynligvis rød) med f.eks. en skruetrækker eller lignende. Hvis der er nødåbner på maskinen, er den placeret ved siden af trævlefilteret. (se beskrivelse i din brugervejledning)
  a)  Afbryd strømmen til maskinen
  b)  Løsn trevlefilteret og lad vandet løbe ud i en bakke eller lignende
  c)  Vent til der ikke kommer mere vand ud ved trevlefilteret
  d)  Lås dørlåsen op ved at trykke ned på knap ved siden af filteret med f.eks. en skruetrækker og hold den nede samtidig med du åbner døren..
  Eksempel:


 4. Reset maskinen. 
  Nogle gange kan problemet løses ved a resette maskinen. Dette gøres ved at afbryde strømmen til maskinen og tilslutte igen efter ca. 2-3 minutter. Prøv herefter om maskinen virker normalt igen.
  Vær opmærksom på at hvis der står vand i tromlen, vil det løbe ud på gulvet hvis du åbner døren, og ikke tømmer vandet ud via trævlefilteret først.

 5. Book Service
  Hvis ovenstående ikke løste problemet, kan det skyldes at en fejl på en elektrisk komponent som gør at døren ikke kan åbnes og vi anbefaler derfor at, du booker besøg af en vores specialuddannede serviceteknikere.
  Du kan døgnet rundt nemt bestille et servicebesøg online, og selv vælge den ønskede dato for besøget.

Find din brugsanvisning
Find din brugsanvisning

Få hjælp, find instruktioner og anden dokumentation til dit produkt.

Book service
Book service

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Electrolux-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.

Tilbehør og reservedele
Tilbehør og reservedele

Find originale reservedele til dine Electrolux-produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.