Hvordan vaskes uldtøj - Se her

Senest opdateret 06-01-2020 03:08

Problem

  • Hvordan vaskes uld

Gælder

  • Vaskemaskiner
  • Vaske-/tørremaskiner

Løsning

Sådan vaskes uldtøj

Uld er et naturtekstil med masser af anvendelsesmuligheder, dog er uld også, et til tider besværligt materiale, der skal behandles med eftertanke, såfremt man vil have det til at holde, både i form, farve og kvalitet.

Hensigtsmæssig vask af uld

Uld er et levende naturmateriale der skal vaskes og tørres efter de henviste regler og metoder. Det er selvfølgelig altid tilrådeligt at følge vaskeanvisningen på tøjet. Er der ikke en sådan, kan du følge denne guide.

Vask af uld – brug ikke vaskepulver indeholdende enzymer

De fleste former for vaskemidler til tøjvask indeholder enzymer. Enzymerne er med til at opløse skidt, fedt og snavs, så man nemmere vasker tøjet rent. Uld kan ikke tåle enzymer. Derfor er det meget vigtigt, at man ikke vasker uld med enzymholdigt vaskepulver. Man kan købe vaskemidler der er fremstillet til at vaske uld, hvilket er det bedste man kan bruge. Vask af uld – brug ikke for varmt vand. Det er varmen i vaskevandet der kan få uldet til at krympe, og derfor er det alfa og omega for korrekt vask af uld, at man ikke vasker det i for varmt vand.

Mange vaskemaskiner har et uldprogram man med fordel kan benytte, når man vasker uld. Står der i vaskeanvisningen på tøjet, at det skal vaskes i hånden skal man sikre sig at vaskemaskinen har et program beregnet til vask af tøj, mærket med håndvask.

Nogle vaskemaskiner har et uldprogram der kun er beregnet til vask af uld som er mærket med, at det må vaskes i vaskemaskine.

Se evt. brugsanvisningens programoversigt.

Huskeregler ved vask af uld:
Uld skal vaskes i et dertil beregnet vaskemiddel uden enzymer, i koldt vand, eller på et egnet uldprogram i vaskemaskinen.
Forskellige symboler på indersiden af tøjet forklarer, hvordan tøjet skal vaskes/plejes optimalt.

Tip

  • Se det store udvalg af originalt tilbehør, reservedele samt rengørings- og plejeprodukter der overholder vores høje kvalitetsstandard og til den rigtige pris i webbutikken
Tilbehør og reservedele
Tilbehør og reservedele

Find originale reservedele til dine Electrolux-produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.