Mit tøj lugter ikke rent efter vask

Senest opdateret 22-12-2022 12:13

Problem

 • Hvad kan jeg gøre hvis mit vasketøj lugter efter vask
 • Vaskemaskine vasker ikke rent

Gælder

 • Frontbetjent vaskemaskine
 • Topbetjent vaskemaskine
 • Vaske-/tørremaskine

Løsning

Sådan gør du hvis dit tøj ikke lugter rent efter vask

 1. Doser vaskemiddel rigtigt

  Den mest almindelig fejl, hvis vasketøjet ikke kommer ud af maskinen frisk, er fejldosering af vaskemiddel – det kan være du bruger for meget eller for lidt. Anvender du for meget vaskemiddel, er der mulighed for at tøjet ikke er blevet skyllet ordentligt igennem og for lidt kan resultere i, at tøjet ikke er blevet renset ordentligt. Doser altid som anvist på indpakningen af dit vaskemiddel.

 2. Rengør vaskemaskinen indvendig.

  Foretag en 95 °C servicevask med Clean & Care rensemiddel til vaskemaskiner for at undgå lugtgener. Rens derefter trævlefilteret (hvis maskinen er udstyret med et filter) og kontroller efterfølgende om der er utætheder næste gang du køre et vaskeprogram.
  Dette kan opløse eventuelt genstridigt mug og sæberester. Hold dine produkter rene og i topform med hjælp fra vores 3-i-1 hygiejniske Clean & Care. Plejemidlet afkalker, affedter og renser vaskemaskinen eller opvaskemaskinen. For maksimal udbytte bør det bruges 1 gang om måneden, eller efter hver 30 vaskecyklusser.
  Anbring hele indholdet af en pose i den tomme vaskemaskine og kør et 60 ° C program uden forvask

  Køb Clean & Care Plejemidlet i webshoppen her

 3. Rengør vaskemaskinens pakning eller bælg.

  Gummibælge på vaskemaskiner kan blive udsat for mørke eller sorte mugpletter. Du kan fjerne denne skimmel med et egnet rensemiddel til vaskemaskiner, Du kan med fordel anvende Clean & Care.

 4. Rengør vaskemiddelskuffen.

  Der kan fra tid til anden dannes mug og skimmel omkring sæbeskuffen, som kan afgive lugt. Rens evt. spild eller rester i hvert rum ved at, vaske skuffen i lunt vand fra hanen. Tag skuffen ud og brug en egnet børste til at rense snavs og indtørret sæbe/væske væk fra de enkelte rum i skuffen (en gammel tandbørste kan gøre underværker)

  Eksempel:


 5. Anvend kogevask med jævne mellemrum

  Du kan undgå lugt i vaskemaskinen ved, at vaske en kogevask med jævne mellemrum og lade døren stå på klem og sæbeskuffen trukket en smule ud efter hver vask så den får lov at tørre ud indvendig inden næste vask.

 6. Undgå at overfylde maskinen.

  Hvis der er for meget vasketøj i tromlen, vil vaskemidlet ikke blive ordentligt opløst, og det kan resultere i pletter på vasketøjet og at vasketøjet stadig er snavset efter vask.

Tip

 • Se også det store udvalg af originalt tilbehør, reservedele samt rengørings- og plejeprodukter der overholder vores høje kvalitetsstandard og til den rigtige pris i webbutikken
Tilbehør og reservedele
Tilbehør og reservedele

Find originale reservedele til dine Electrolux-produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.