Sådan vaskes tøj for at bevare farverne

Senest opdateret 30-10-2020 04:02

Problem

  • Hvordan vasker jeg bedst mit farvede tøj som det beholder farverne som da det var nyt

Løsning

Farve kan falme og miste sin livskraft hurtigere end hvidt tøj. Men hvis du vasker med omhu og en blødt touch, holder du dine farverige favoritter i længere tid.


1. Kan du vaske farvet og hvidt sammen?

Vi foreslår, at du sorterer dine beklædningsgenstande efter farve - lyst tøj som lilla, røde og orange kan vaskes sammen, ligeledes kan lyseblå og grønt. Hvidt vaskes altid for sig selv med vaskemiddel egnet til hvid.


2. Pas på pletter

Nogle pletter kræver lidt ekstra pleje og opmærksomhed: Kontroller tøjet på forhånd og påfør en lille mængde flydende vaskemiddel på pletområdet, og vend derefter forsigtigt tøjet i vand. Undgå derefter at vaske tøjet på meget varme programmer, fordi det permanent kan forsegle pletter.


3. Når du tvivler - vask med vrangen ud

Vend altid vrangen ud på tøjet for at minimere gnidning af tøjfibre og sørg for, at du efterlader et mellemrum mellem tøjet og toppen af tromlen, mindst bredden på din hånd. Vælg lav temperatur og skånsom eller medium vaskeprogram (maks. 30C).


Hvordan vasker man tøj uden farverne falmer?

Vores ColourCare-system renser vandet, så vaskemidler fungerer bedst, selv ved lave temperaturer. En blid, men grundig rengøring holder farverne på dine tøj så lyse som den dag, du købte dem. Det handler om vandet. Et unikt filtreringssystem fjerner skadelige mineraler og urenheder for at give en skånsom, men grundig rengøring.

Disse resultater er fra en farvetest udført på polyester i 50 vaskecyklusser på 30 grader.
Med ColourCare beholder du farverne - vask efter vask.

Tilbehør og reservedele
Tilbehør og reservedele

Find originale reservedele til dine Electrolux-produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.

Skriv en anmeldelse
Skriv en anmeldelse

Din mening er vigtig for os. Vi sætter pris på at du tager dig tid til at skrive, og vi opmuntrer dig til at skrive en anmeldelse som afspejler netop din oplevelse af produktet.