MAKE IT LAST

MAKE IT LAST

Giv dit tøj et længere liv med Electrolux' PerfectCare - for en mere bæredygtig fremtid.

Hvert år smider vi helt unødvendigt flere tons af tøj ud. Den måde vi behandler tøjet på har en markant indvirkning på miljøet. At reducere tøjspild er noget, vi både kan og bør gøre noget ved allerede nu. Derfor har vi udviklet vaske- og tørremaskiner som får vores tøj til at holde længere, og som er mindre belastende for vores planet.

Vask mindre, brug mere damp

Det er ikke altid nødvendigt at fylde en hel maksine. Ofte er alt hvad der er brug for en hurtig opfriskning af tøjet. Ved at bruge damp sparer du på vandet samtidig med at du forlænger både tøjets og planetens levetid. Som ekstra bonus mindsker du også strygetiden, fordi dampen udglatter alle krøller.

Mange af Electrolux' vaske- tørremaskiner har et Steam Refresh-program som damper tøjet i slutningen af vasken, eller når du selv vælger funktionen for at friske dit tøj op.

Derfor er 30 det nye 40 i tøjvask

De fleste vil gerne være mere miljøbevidste, når det kommer til tøjvask. Men en del er bange for, at lugt og pletter ikke går væk, når man vasker på lave temperaturer. Med dagens avancerede forvask-teknologi, svarer 30°C til en lige så effektiv vask som 40°C. Farverne holder længere og programmet bruger mindre energi.

"At bruge Electrolux damp-programmer er en nem måde at opfriske tøj, som ikke har brug for en hel vask. Mindre vask betyder længere levetid for tøjet samtidig med at det også er bedre for planeten."

Kvinde står på sten i jeans

Syv nemme måder at vaske mere bæredygtigt på

De fleste ved godt, at det er vigtigt at tøjet får den rette behandling. Men 5 ud af 10 er i tvivl om, hvordan de skal vaske mere bæredygtigt. Med små ændringer kan du faktisk gøre en stor forskel for miljøet uden de helt store anstrengelser.

Så hvordan vasker man mest bæredygtigt? Få svarene på siden Make it Last, hvor du også finder instruktioner, tips og vejledninger. 

Elegant Electrolux-vaskemaskine
30 graderslogo

SÆNK TEMPERATUREN

Du kan spare 30% på energiforbruget ved at vaske dit tøj på 30 grader i stedet for på 40 grader.

 • Vanddråbe-ikon
  Spar på vandet

  Brug damp til at opfriske tøjet når det ikke har brug for en hel vask, så sparer du mere end 40 liter vand per vask.

 • Vaskepulverlogo
  Vaskemiddel

  Brug flydende vaskemiddel når du vasker farvet tøj, så undgår du misfarvning forårsaget af det blegemiddel som ofte er i vaskepulver.

 • AutoDose-ikon
  Korrekt dosering

  Tænk på at dosere dit vaskemiddel efter hvor hårdt vandet er, og hvor meget kalk der er i det. Overdosering kan forårsage slitage på tøjet og få farverne til at falme og blive kedelige med tiden.

 • Dampikon
  Steam Refresh-program

  Brug damp til at opfriske tøjet, når det ikke er nødvendigt med en hel vask. Damp reducerer krøl og folder og er iøvrigt et mere bæredygtigt valg end strygning.

 • Stofikon
  Outdoor-program

  Tør dit overtøj i tørretumbleren da det genopbygger den aktive membran og dermed optimerer tøjets funktion.

Mikroplastfilter

Med vores mikroplastfilter vasker du tøj effektivt, men med mindre miljøbelastning. Systemet filtrerer de små mikroplastfibre væk som ellers havner i spildevandet når du vasker syntetiske materialer. Filteret opfanger op til 90% af mikroplast som er større end 45 mikrometer*.

*Filtreringskapaciteten måles ved hjælp af en intern testmetode hvor polycotton og polyester blandingsmaterialer vaskes på 40°C syntetprogram.

Få tøjet til at holde længere med AutoDose

For meget vaskemiddel kan ødelægge fibrene i dit tøj. Og da både mængden af vasketøj og vandkvaliteten i dit område kan påvirker dine vaskeresultater, kan det blive en kompliceret historie. Den smarteste løsning for både dig og miljøet er at lade vaskemaskinen træffe de rette valg, og undgå overdosering af vaskemiddel.

Flere af Electrolux' vaskemskiner er udstyret med et AutoDose-program som sørger for den rette dosering af vaske- og skyllemiddel.

Sig farvel til overophedning med bæredygtige tørretumblere

Moderne tørretumblere genbruger den varme luft i maskinen, samtidig med at de sænker temperaturen for at opnå optimale resultater. Vidste du forresten også, at teknologien nu er så smart, at du kan tørretumble selv uld og silke?

Flere af Electrolux' vaske- tørremaskiner er udstyret med programmer som er specieldesignede til funktions- og udendørstøj.

UniversalDose

UniversalDose er en unik sæbeskuffe udviklet specielt til PODS®-kapsler. Vandstråler blødgør og punkterer kapslerne i skuffen, og det aktiverer dem 60% hurtigere end hvis de placeres i tromlen. Dette giver ekstra kraft til at fjerne pletter ved lav temperatur og hurtigprogrammer.*

*Intern test med et 1 times bomuldsprogram ved 30°C, hvor PODS® i UniversalDose-skuffen sammenlignes med PODS® direkte i tromlen.

PerfectCare vaskemaskiner

Forestil dig din garderobe se ud som ny i længere tid. Farverne falmer ikke, og tøjet holder både form og struktur. Forestil dig en stil, der varer.

PerfectCare vaskemaskiner

PerfectCare tørretumblere

Forestil dig dit tøj bevare sin tekstur, sin form og funktion endnu længere. Dine silketing folder ikke, dit uldtøj krymper ikke, og udendørstøjet bliver ved med at være vandtæt. Forestil dig, at du tør tørretumble tøj, du aldrig ville have drømt om.

PerfectCare tørretumblere