Luftrenser

Und dig selv den luksus det er med ren luft i dit hjem. Den smarte luftrenser Pure A9 kan tilpasses med filter alt efter sæson og behov for at neutralisere pollen, støv eller lugt fra eksempelvis husdyr.

Hvorfor anskaffe sig en Pure A9 luftrenser?

Hvorfor anskaffe sig en Pure A9 luftrenser?

 • Pure A9 renser indendørsluften med op til 99,9% og beskytter mod partikler såsom pollen, bakterier, støv og dårlig lugt
 • Reagerer på forandringer i luftkvaliteten
 • Lydsvag med laveste lydniveau på 17dB(A)
 • Anbefalet af Asthma Allergy Nordic, astma og allergi-forbundet i Norge, Sverige og Danmark
 • Vinder af Red Dot Design Award 2020

Samler støvet og neutraliserer dårlig lugt

En luftrenser tager sig af de luftbårne partikler som ofte ender med at lægge sig på gulvet som støv. Sådan nogle partikler er ikke bare bløde nullermænd men også bærer af dårlig lugt, især når de kommer fra husdyr eller cigaretrøg. Med et kulfilter i luftrenseren neutraliseres dårlig lugt.

Husk, at kontrollere filtrets kulniveauet, når du køber en luftrenser, da dette kan variere alt efter hvad det skal bruges til. Kulfiltre til hjem med husdyr har f.eks. ekstra meget kul, i modsætning til pollenfiltre som ikke har nogle.

Et must for pollenallergikere

Cirka 20 procent af Danmarks befolkning lider af pollenallergi*. I pollensæsonen er der mange som bliver ekstra følsomme over for støv, stærke dufte og planter som de ellers ikke har problemer med. En luftrenser indfanger og tager sig af de luftbårne partikler og gør livet mere enkelt for dig, som enten er følsom over for pollen eller har allergi. En bonus er desuden, at luftkvaliteten i hjemmet også forbedres. En lille luftrenser kan med fordel placeres i soveværelset, hvor den kan bidrage med bedre søvn for alle med eller uden allergi.

*Kilde: Astma- og allergiforbundet

Opdag luftrenseren

Få fuld kontrol over luftkvaliteten i dit hjem med luftrenseren, Pure A9

 • luftrenseren pure a9 i grå
  PureSense reagerer på forandringer i luftkvaliteten

  Det unikke PureSense-system måler kontinuerligt kvaliteten på indendørsluften (PM2,5) og tilpasser automatisk luftstrømmen for at sørge for et sundt indendørsklima.

 • pure a9 med air surround systemet
  AirSurround-systemet når rundt over alt

  Ved at sprede luften i en spiralrørelse når den ud i hele rummet og cirkulerer naturligt og behageligt rundt.

 • luftrenseren pure a9 på børneværelse
  Arbejder på så lydsvagniveau, at du næsten ikke bemærker det

  Laveste niveau er 17 dB(A)*, hvilket modsvarer samme lydniveauet, som når man hvisker. Ved fuld ventilationshastighed kan lyden sammenlignes med lyden av sommerregn og ligger bare på respektivt 46 dB(A)** og 49 dB(A)***.

  *Målt 1 meter foran luftrenseren
  **Gælder model PA91-404GY/PA91-404DG
  ***Gælder model PA91-604GY/DG

 • smartphone og luftrenseren Pure A9
  Altid fuld kontrol

  Med Wellbeing-appen får du information om luftkvaliteten i dit hjem direkte i mobilen. Du kan justere indstillingerne, uanset hvor du befinder dig.

Vælg det filter til Pure A9 som passer bedst til dine behov

Optimal allround-luftfiltrering til dit hjem takket være 360-filtreringsteknikken. Standardfilter følger med - filter mod pollen eller lugt kan købes i tillæg til.

 • symbol luftstrøm
  Standardfilter - BREEZE360 (indgår)

  Filtrering af selv fine støvpartikler  ✓✓ 
  Pollenreducering  ✓✓
  Reducerer lugt og afgasser  ✓✓
  Beskytter mod bakterier ✓ 


  Levetid: Ca. 1 år

 • symbol pollen
  Pollenfilter - BREATHE360

  Filtrering af selv fine støvpartikler  ✓✓
  Pollenreducering  ✓✓✓
  Reducerer lugt og afgasser  -
  Beskytter mod bakterier ✓

  Levetid: Ca. 1 år

 • symbol lugt og mados
  Lugtabsorberende filter - FRESH360

  Filtrering af selv fine støvpartikler  ✓✓
  Pollenreducering  ✓
  Reducerer lugt og afgasser  ✓✓✓
  Beskytter mod bakterier ✓

  Levetid: Ca. 1 år

Hvordan fungerer filtrene til Pure A9

5-trins filtrering for ren indendørsluft

Hvert filter til Pure A9 består af 5 lag:

Lag 1 - Indbygget ionisator
Ionisatoren gør det lettere for filtret at enten indfange alle aerosoler eller lede dem mod gulvet, så de kan støvsuges op.

Lag 2 - MESH-filter
Indfanger større aerosoler som hår, død hud, støv, snavs osv.

Lag 3 - Filter mod selv ultrafine partikler
Indfanger 99,5% af partikler på helt ned til 0,3 mikroner. Men filtret kan også indfange en del mikroskopiske partikler så små som 0,1 mikroner - det være sig husholdningsstøv, skæl fra f.eks. husdyr, bakterier og skimmelsvamp.

Lag 4A - Antibakterielt middel IONPURE
Neutraliser op til 99,9% af de mest almindelige bakterier som findes i hjemmet samt forhindrer yderligere bakterier i at øge.

Lag 4B - Antiallergisk middel
Allersave (fås udelukkende i pollenfilter BREATH360) Allersave er effektivt mod alle typer af pollen (fra plateriget) og er desuden også mod mider som kan findes i sengetøjet. Reducerer allergener  med 99%.

Lag 5 - Aktivt kulfilter (indgår ikke i pollenfilter BREATH360)
Et lag porøst og aktivt filtermateriale absorberer effektivt det meste småfnuller og de fleste partiker som findes i hjemmet. Ubehagelig lugt fra skraldepanden, mados, lugt fra husdyr, afgasser fra husholdningskemikalier - alt indfanges så indendørs luften kan forblive ren og frisk.

Hvordan ved jeg, at det er tid til at skifte filtre?

Wellbeing-appen viser selv, når det er tid til bytte filtret i luftrenseren. Hvert af de 360 Pure A9filtre er udrustet med en smart tag som måler finpartikeleksponeringen samt filterets levetid. Denne information sendes videre til appen.

Download Wellbeing-appen i App Store (iOS).

Download Wellbeing-appen på Google Play (Android).

Luftresnser og luftfugter - hvad er forskellen?

Luftrenser og luftfugter har samme formål - at forbedre luftkvaliteten i hjemmet - men der er nogle vigtige forskelle. En luftfugter tilfører fugt, en luftfugtighed på 40-60% er nemlig at foretrække for, at reducere bakterier og snavs i at udfolde sig. Luftrenseren fokuserer i stedet på at rense småpartikler som støv, pollen og andre allergerner.

Hvordan fungerer en luftrenser?

Luftrensere følger en enkel fremgangsmåde; partikelrig luft suges ind i systemet, passerer gennem en serie af filtre og kommer ud ren og frisk igen - og er dermed betydeligt mere sund at indånde. Alt efter hvilken model du vælger, udsættes luften for flere forskellige behandlinger; grovfiltrering, antibaktriel filtrering, finfiltrering samt lugtfiltrering gennem et kulfilter. Der indgår også ionisering som får partiklerne til at samle sig og falde til jorden, hvorfra de kan støvsuges op.

Hjælper luftrenseren mod støv?

Ja, en luftrenser fjerner de små partikler i luften. Det er de samme partikler som ellers lægger sig på overflader rundt om i hjemmet, og som vi til daglig kalder for støv. Inde i luftrenseren passerer luften gennem en række filtre som tager sig af støv, pollen, bakterier og diverse lugte. Gennem ionisering søger luftrenseren for, at partiklerne klumper sig sammen og falder ned på gulvet så de nemt kan støvsuges.

Kan en luftrenser hjælpe ved pollenallergi?

Pollen er små partikler som findes i luften og som kan kategoriseres som støv. En luftrenser er til for at reducere partikelniveauet i luften, og er derfor perfekt for personer som lider af pollenallergi. Det er en god idé, at placere luftrenseren i soveværelset, fordi høje niveauer af pollen kan have en negativ indvirkning på søvnen.

Hjælper en luftrenser mod dårlig lugt?

Ja, hvis din luftrenser har et indbygget kulfilter, så sørger det for at reducere dårlig lugt - noget som især værdsættes i hjem med husdyr. Kontrollér at kulfiltret faktisk er installeret, og at det passer til netop dine behov. Forskellige filtre udfylder nemlig forskellige funktioner - f.eks. er pollenreducerende filtre ofte kulfrie.

Tre gode valg

3

3 (2 Anmeldelser)

FA31-201GY

 • CADR røg/lugt 180 m³
 • Op til 40 m²
 • AirSurround-system spreder luften effektivt og behageligt
 • Laveste/højeste lydniveau 26/49 dB(A)
4,5

4,5 (30 Anmeldelser)

WA71-304GY

 • CADR røg/lugt 290 m³
 • Op til 60 m²
 • 360-graders luftflowsystem
 • Laveste/højeste lydniveau 23,5/49,9 dB(A)
 • Få information og styr via appen
 • Indbygget ionisering
4,3

4,3 (19 Anmeldelser)

PA91-604GY

 • CADR røg/lugt 620 m³
 • Op til 129 m²
 • AirSurround-system spreder luften effektivt og behagligt
 • Laveste/højeste lydniveau 17/32 dB(A)
 • Få information og styr via appen
 • Indbygget ionisering