Luftrenser

Vælg den rette luftrenser til dit hjem

Binder støv og neutraliserer dårlig lugt

En luftrenser tager sig af de luftbårne partikler som ofte ender med at lægge sig på gulvet som støv. Sådan nogle partikler er ikke bare bløde nullermænd men også bærer af dårlig lugt, især når de kommer fra husdyr eller cigaretrøg. Med et kulfilter i luftrenseren neutraliseres dårlig lugt.

Husk, at kontrollere filtrets kulniveauet, når du køber en luftrenser, da dette kan variere alt efter hvad det skal bruges til. Kulfiltre til hjem med husdyr har f.eks. ekstra meget kul, i modsætning til pollenfiltre som ikke har nogle.

Et must for pollenallergikere

Cirka 20 procent af Danmarks befolkning lider af pollenallergi*. I pollensæsonen er der mange som bliver ekstra følsomme over for støv, stærke dufte og planter som de ellers ikke har problemer med. En luftrenser indfanger og tager sig af de luftbårne partikler og gør livet mere enkelt for dig, som enten er følsom over for pollen eller har allergi. En bonus er desuden, at luftkvaliteten i hjemmet også forbedres. En lille luftrenser kan med fordel placeres i soveværelset, hvor den kan bidrage med bedre søvn for alle med eller uden allergi.

*Kilde: Astma- og allergiforbundet

Få fuld kontrol med vores connectivity-produkter

Kotrollér og planlæg med Electrolux' Wellbeing app. Luftrenseren er udrustet med partikelsensorer og en funktion som automatisk justerer blæserhastigheden alt efter, hvilke partikler den opdager i dit hjem.

DOWNLOAD I APP STORE >

DOWNLOAD I PLAY STORE >

Læs mere om vores produkter

 • Flow A3

  Kompakt og intuitiv - Flow A3 giver dig renere luft i de mindre rum

 • Well A5 och A7

  Luftrenser i moderne design smelter lige så godt ind i soveværelset som i noget andet rum

 • Pure A9

  En luftrenser i moderne design med fantastisk ydeevne

Flow A3

Nyd et bedre indeklima i dit soveværelse eller arbejdsrum. Den kompakte luftrenser, Flow A3 passer til lidt mindre områder i dit hjem og passer perfekt til 40 m2. Med det intuitive touch-display kan du tilpasse funktionerne. Eftersom Flow A3 er udrustet med et flertrins-filter, fanger den nemt alt mikrostøv og skadelige luftbårne partikler.

Vores luftrensere er bedst i test hos TV2 Norge

Vores luftrenser er i en klasse for sig ifølge det norske Testvinner, TV2 Hjelper deg. Den blev en klar vinder og passer perfekt på hjemmekontoret. Den er meget hurtigere end de andre luftrensere, og det tog den kun 63 minutter at rense luften i løbet af testen. Nok giver den mere lyd fra sig, men «vi synes alligevel, at den er lydsvag nok til ikke at blive et irritationsmoment på hjemmekontoret», udtaler 'Testvinner, TV2 Hjelper deg'. Bedst i test!

Fuld kontrol over luftkvaliteten med luftrenseren Flow A3

 • Effektiv og grundig filtrering

  Flow A3 reagerer på partikelmængden (Pm2,5) i luften og justerer automatisk blæserhastigheden for optimal rensning af luften. Filtret indfanger nemt mikrostøv og skadelige luftbårne partikler.

 • Kraftfuld og ensartet luftcirkulaton

  Spiraludløbet skaber en opadgående virvel som effektivt sørger for, at den rene luft cirkulerer rundt. Flow A3 passer områder op til 40 m2* (baseret på svensk regulering af luftforandringer per time) og 16 m2 (USA AHAM) *rummets størrelse med en CADR for røg på 180 m3/h.

 • Effektiv og lydsvag

  Flow A3's laveste lydniveau er på kun 26 dB (A)* ved brug af natfunktionen. Ved maksimal hastighed er lydniveauet 49 dB (A)*, som kan sammenlignes med niveauet på en samtale på en restaurant. *Opmålt 1 m foran produktet.

 • Pladseffektiv og nem at bruge

  Det intuitive touch-display gør det nemt at justere funktionerne, så luften bliver renset på en bekvemmelig måde.

Vælg det filter for Flow A3 som passer dig bedst

 • BREEZE A3

  BREEZE A3-filter giver en oplevelse af naturlig og ren luft gennem en perfekt kombination af fin partikelfiltrering og fjernelse af uønsket lugt.

  A3-filtret har et lager af meget skrøbelige patroner med aktivt kul som absorberer den lugt og de gasser som der normalt er i hjemmet. BREEZE A3 eliminerer op til 99,9% af skadelige bakterier, så du og din familie kan trække vejret lettere.

 • CARE A3

  Ren luft skal ikke være en luksus. Det skal være en selvfølge. Vores højeffektive CARE A3-filtreneutraliserer op til 99,9% af luftbårne vira* og forhindrer dem i at sprede sig i dit hjem.

  *Ekstern test gennemført 2020 baseret på ISO 18184:2014 (E) for influenza-virus A (A/PR8/34 H1N1).

Ofte stillede spørgsmål om luftrenseren Flow A3

3-trinsfiltrering til indendørs luft

Filtret i Flow A3 har tre funktoner:

1. Førsteklasses filtrering af mikropartikler
BREEZE har et unikt filtermedium som er forhåndsopladet og gør det svært for mikroskopiske partikler at trænge igennem. Det opsnapper 99,9% af partikler på helt ned til 0,3 mikrometer.

2. Antibakteriel beskyttelse
Beskyttelse mod luftbårne bakterier er afgørende for at skabe et sundt indeklima. Pollenfiltret BREATHE har en antibaktriel belægning som fjerner bakterieenzymer på celleniveau. Det forhindrer videreudvikling af bakterier og neutraliserer op til 99,9% af alle luftbårne bakterier som forefindes i hjemmet.

3. Aktivt kulfilter
Filter til Flow A3 har et lag af små, meget porøse aktive kulpatroner. De absoberer effektivt dårligt lugt som bla. madaffald, mados, lugt fra kæledyr, husholdningskemikalier og lignende - det hele indfanges, så du kan få så friskt et indeklima som muligt.

Luftfugter og luftrenser - hvad er forskellen?

Luftrenser og luftfugter har samme formål - at forbedre luftkvaliteten i hjemmet - men der er nogle vigtige forskelle. En luftfugter tilfører fugt, en luftfugtighed på 40-60% er nemlig at foretrække for, at reducere bakterier og snavs i at udfolde sig. Luftrenseren fokuserer i stedet på at rense småpartikler som støv, pollen og andre allergerner.

Hvordan fungerer en luftrenser?

Luftrensere følger en enkel fremgangsmåde; partikelrig luft suges ind i systemet, passerer gennem en serie af filtre og kommer ud ren og frisk igen - og er dermed betydeligt mere sund at indånde. Alt efter hvilken model du vælger, udsættes luften for flere forskellige behandlinger; grovfiltrering, antibaktriel filtrering, finfiltrering samt lugtfiltrering gennem et kulfilter. Der indgår også ionisering som får partiklerne til at samle sig og falde til jorden, hvorfra de kan støvsuges op.

Hjælper luftrenseren mod støv?

Ja, en luftrenser fjerner de små partikler i luften. Det er de samme partikler som ellers lægger sig på overflader rundt om i hjemmet, og som vi til daglig kalder for støv. Inde i luftrenseren passerer luften gennem en række filtre som tager sig af støv, pollen, bakterier og diverse lugte. Gennem ionisering søger luftrenseren for, at partiklerne klumper sig sammen og falder ned på gulvet så de nemt kan støvsuges.

Kan en luftrenser hjælpe ved pollenallergi?

Pollen er små partikler som findes i luften og som kan kategoriseres som støv. En luftrenser er til for at reducere partikelniveauet i luften, og er derfor perfekt for personer som lider af pollenallergi. Det er en god idé, at placere luftrenseren i soveværelset, fordi høje niveauer af pollen kan have en negativ indvirkning på søvnen.

Hjælper en luftrenser mod dårlig lugt?

Ja, hvis din luftrenser har et indbygget kulfilter, så sørger det for at reducere dårlig lugt - noget som især værdsættes i hjem med husdyr. Kontrollér at kulfiltret faktisk er installeret, og at det passer til netop dine behov. Forskellige filtre udfylder nemlig forskellige funktioner - f.eks. er pollenreducerende filtre ofte kulfrie.

Well A5 og Well A7

Vi synes, at du skal unde dig selv at have ren og frisk luft i dit hjem. Luftrenserne Well A5/A7 er bærbare, så du kan flytte dem derhen, hvor de gør mest nytte. Du kan placere din luftrenser på gulvet eller hænge den på væggen for at spare gulvplads. Stoffets moderne design smelter stilrent ind i såvel soverummet som i stuen eller andre rum som trænger til at blive opfrisket. Med vores specialtilpasset tilbehør er det nemt, at finde en der passer ind i dit hjem.

Well A7 er testvinder og anbefales af svenske M3

Svenske M3 roser igen en af Electrolux luftrensere. Well A7 bliver testvinder med motiveringen "En eksklusiv luftrenser med WiFi som er unik i produktsegmentet" og anbefales af M3. Udover avanceret luftrensning får Well A7 point for design og WiFi-tilslutning, så du kan styre luftrenseren med Electrolux Wellbeing-appen.

Well A7 holder dig opdateret og lader dig styre miljøet derhjemme fra din smartphone. Den er desuden bærbar, men kan også hænges på væggen for at spare gulvplads. Du kan også vælge hvordan din luftrenser skal se ud med specialtilpasset tilbehør. Nyd et renere hjem uden anstrengelse.

Elegant og højeffektiv luftrenser

Electrolux' luftrensere A7/A5 er i 2021 blevet tildelt Red Dot Design Award og iF Design Award for sit enestående produktdesign.

Well A5/A7 er bærbar og er nem at flytte derhen, hvor der er mest brug for det. Luftrenseren har to ben, så den kan stå uden at være i direkte kontakt med gulvet. Den kan også hænges på væggen for at spare på gulvpladsen.

Kvalitetstestet - beskytter mod allergi

Vores produkter er certificeret af ECARF (European Center for Allergy Research Foundation). Deres eksperter udfører kvalitetstest af produkter og services - og er således med til at øge livskvaliteten for dem som lider af allergier.

ECARF godkender først et produkt, når kriterierne for allergivenlighed er opfyldt, gennem uafhængige studier og undersøgelser.

Asthma Allergy Nordic har godkendt vores luftrensere Well A7 med BREEZE-filter

For allergikere og astmatikere er det ekstra vigtigt at skabe et sundt miljø som er beskyttet mod luftbårne partikler. Mange ved f.eks. ikke at pollen også kan forekomme indendørs.

Vælg Well A7 med BREEZE-filter, så får du et produkt som er godkendt af Asthma Allergy Nordic. Med denne godkendelse kan du trygt stole på, at alle nødvendige tests er gennemført og at du dermed beskyttes mod bla. pollen og støv.

*Well A7 med BREEZE-filter er godkendt af Asthma Allergy Nordic

Få styr på dit indendørs miljø med luftrenserne Well A5/A7

 • Konstant måling af luftkvaliteten

  Well A5 og A7 har en LED-lysring som viser aktuel luftkvalitet i realtid (PM2,5). Du får hurtigt overblik ved hjælp af de forskellige farver i luftkvalitetsindikatoren.

 • System for 360-graders luftflow

  Well A7 har 360-graders luftindtag langs med kanterne af produktet. Desuden er der en 3D-ventilator og femtrins-luftfiltrering*.

  *Baseret på interne tests ifølge ANSI-AHAM AC-1-2019 standard for 2020. Rensningstiden baseres på en test udført på højeste ventilatorhastighed i et rum på 10 m².

 • Lavt lydniveau til en god søvn

  Lydniveauet på 23 dB (A)* kan sammenlignes med lyden af let regn, hvilket betyder, at du kan sove dejligt i ren og frisk luft.

  *Målt en meter foran luftrenseren.

 • Fuld kontrol med appen

  Brug Electrolux Wellbeing-appen for at kontrollere luftkvaliteten og håndtere luftrensningen, uanset hvor du er.

Tilbehør til Well A7 og Well A5

Tilpas Well A7 eller A5 efter dine behov

 • Skræddersyet filtrering

  Alle hjem er forskellige. Derfor har vi udviklet et sortiment af filtre som er specialtilpassede forskellige luftforhold. Spred en naturlig luft i dit hjem og skab en følelse af velvære og komfort.

 • Dekorationssæt

  Hvert dekorationssæt er designet til at komplementere din stil og inkluderer et førsteklasses stofovertræk, et par træben og et håndtag, som vil gøre din luftrenser til et stykke design i dit hjem.

 • Væghængt

  Prøv en vægmonteret model for at spare gulvplads. Nyd et renere hjem med vores første sortiment af flertrins-luftrensere - udtænkt til at placere på gulvet eller med pladsbesparende vægmontering.

Vælg det filter til Well A5/A7 som passer dig bedst

 • BREATHE

  Vores specielt udviklede pollenfilter BREATHE indfanger og neutraliserer luftbårne pollenpartikler. På den måde undgår du pollen i dit hjem og slipper for allergiske reaktioner, når der skal byttes filter.

 • FRESH

  Det høje niveau af avanceret aktivt kul af skallen fra kokosnød, gør at FRESH-filtret effektivt kan absorbere dårlig lugt og gasser som normalt findes i hjemmet. Filtret indkapsler organiske emner som lugt fra kæledyr, madlavning og husholdningskemikalier.

 • CARE

  CARE Ultimate-filter er udformet ud fra en unik kombination af materiale som ifølge testresultatet neutraliserer 99,9% af indfanget luftbåren virus og forhindrer det i at spredes i hjemmet.

Ofte stillede spørgsmål om luftrenseren Well A5/A7

3- eller 5-trinsfiltrering for ren indendørsluft

Lag 1 - indbygget ionisator (gælder kun til Well A7)
Ionisatoren gør det nemmere for filtret at indfange alle luftbårne partikler eller lede dem ned på gulvet, hvor de sidenhen kan støvsuges op fra.

Lag 2 - MESH-filter
Indfanger større luftbårne støvpartikler som hår, døde hudceller, støv, fnuller osv.

Lag 3 - Udemærket partikelfiltrering
Det unikke partikelfilter er opladet på forhånd og udgør en meget effektiv barriere mod mikroskopiske partikler. Det indfanger op til 99,9% af ultrafine partikler på helt ned til 0,3 mikrometer.

Lag 4 - Antibaktriel beskyttelse
Beskyttelse mod luftbårne bakterier er afgørende for et sundere indeklima. Pollenfiltret BREATHE har en antibaktriel belægning som fjerner bakterieenzymer på celleniveau. Det forhindrer bakterier i at vokse videre, og neutraliserer samtidig op til 99,9% af de luftbårne bakterier som er i hjemmet.

Lag 5 - Aktivt kulfilter (gælder kun Well A7)
Et lag af meget porøst aktive patroner absorberer effektivt de fleste uønskede lugte og emner som er i hjemmet. En sund måde at blive af med lugt fra kæledyr, mados, husholdningskemikalier og lignende.

Luftfugter og luftrenser - hvad er forskellen?

Luftrenser og luftfugter har samme formål - at forbedre luftkvaliteten i hjemmet - men der er nogle vigtige forskelle. En luftfugter tilfører fugt, en luftfugtighed på 40-60% er nemlig at foretrække for, at reducere bakterier og snavs i at udfolde sig. Luftrenseren fokuserer i stedet på at rense småpartikler som støv, pollen og andre allergerner.

Hvordan fungerer en luftrenser?

Luftrensere følger en enkel fremgangsmåde; partikelrig luft suges ind i systemet, passerer gennem en serie af filtre og kommer ud ren og frisk igen - og er dermed betydeligt mere sund at indånde. Alt efter hvilken model du vælger, udsættes luften for flere forskellige behandlinger; grovfiltrering, antibaktriel filtrering, finfiltrering samt lugtfiltrering gennem et kulfilter. Der indgår også ionisering som får partiklerne til at samle sig og falde til jorden, hvorfra de kan støvsuges op.

Hjælper luftrenseren mod støv?

Ja, en luftrenser fjerner de små partikler i luften. Det er de samme partikler som ellers lægger sig på overflader rundt om i hjemmet, og som vi til daglig kalder for støv. Inde i luftrenseren passerer luften gennem en række filtre som tager sig af støv, pollen, bakterier og diverse lugte. Gennem ionisering søger luftrenseren for, at partiklerne klumper sig sammen og falder ned på gulvet så de nemt kan støvsuges.

Kan en luftrenser hjælpe ved pollenallergi?

Pollen er små partikler som findes i luften og som kan kategoriseres som støv. En luftrenser er til for at reducere partikelniveauet i luften, og er derfor perfekt for personer som lider af pollenallergi. Det er en god idé, at placere luftrenseren i soveværelset, fordi høje niveauer af pollen kan have en negativ indvirkning på søvnen.

Pure A9

Med kraftfulde funktioner og et stilrent design øger luftrenseren Pure A9 velvære i dit hjem. Den lydsvage Pure A9 beskytter mod partikler som pollen, bakterier, støv og dårlig lugt og renser 99,9% af luften.Ved at reagere på forandringer i luftkvaliteten kan produktet tilpasse filtreringen derefter. Du kan lade luftrenseren kommunikere direkte med din smartphone, så slipper du for at gætte, hvornår filtret skal byttes.

Anbefalet af Asthma Allergy Nordic

Med sin avancerede analytiske funktion og enkle wifi-tilslutning er Pure A9 en smart investering som er godt for både dit hjem og dit velbefindende. Den neutraliserer op til 99% af alt luftrelateret pollen med Breathe360 filter.

Pure A9 er godkendt af Asthma Allergy Nordic. Anbefalingen gælder niveau 4 og op til 97m2.

Pure A9 - udnævnt til bedste luftrenser

Luftrenseren Pure A9 er blevet anbefalet af den svenske avis, Aftonbladet som har udnævnt den til 'bedst i test'. Pure A9 beskrives som flot og smart og er desuden den mest lydsvage af de produkter som er blevet testet.

"Når luftrenseren står i et soveværelse på 20 m², mærker man ikke at den er igang - og alligevel klarer den områder på helt op til 100 m². Pure A9 klarer alle tests uden problemer."

Lydsvag og effektiv

Pure A9 arbejder lydsvagt til trods for sin effektivitet. Ved hjælp af AirSurround-systemet leverer den ren luft over et område på op til 92 m². Takket være sin effektivitet kan Pure A9 hurtigt neutralisere luftbårne partikler.

Med det laveste lydniveau er på kun 17 dB (A)* er din Pure A9 så lydsvag at du næsten ikke kommer til at mærke til den. Selv på højeste hastighed, når lydniveauet kun er 49 dB (A)*, er den stadig mere lydsvag end en almindelig samtale ved middagsbordet.

*Målt op 1 meter foran produktet

Smartændring af filter for helse og miljø

Hvor længe holder et filter i en luftrenser? Det behøver du slet ikke tænke på - al information er nemlig i Pure A9-appen. RFID-taggen i filtret kommunikerer direkte med din smartphone, så du slipper for at spekulere over, hvornår du skal bytte. Du får besked, når det er tid! På den måde kan du også gemme filtret til næste pollensæson - en win-win for både bankkontoen og miljjøet.

Filter til Pure A9 kan købes i vores
webbshop.

Fuld kontrol over dit indemiljø med luftrenseren Pure A9

 • PureSense reagerer på forandringer i luftkvaliteten

  Det unikke PureSense-system måler kontinuerligt kvaliteten på indendørsluften (PM2,5) og tilpasser automatisk luftstrømmen for at sørge for et sundt indendørsklima.

 • AirSurround-system når rundt over det hele

  Ved at sprede luften i en spiralrørelse når den ud i hele rummet og cirkulerer naturligt og behageligt rundt.

 • luftrenseren pure a9 på børneværelse
  Arbejder så lydsvagt, at du knapt mærker den

  Laveste niveau er 17 dB(A)*, hvilket modsvarer samme lydniveauet, som når man hvisker. Ved fuld ventilationshastighed kan lyden sammenlignes med lyden av sommerregn og ligger bare på respektivt 46 dB(A)** og 49 dB(A)***.

  *Målt 1 meter foran luftrenseren
  **Gælder model PA91-404GY/PA91-404DG
  ***Gælder model PA91-604GY/DG

 • smartphone og luftrenseren Pure A9
  Altid fuld kontrol

  Med Wellbeing-appen får du information om luftkvaliteten i dit hjem direkte i mobilen. Du kan justere indstillingerne, uanset hvor du befinder dig.

Vælg træben til Pure A9

Lav din luftrenser om til en design genstand, som du kan være stolt over. Tilpas designet med træben. Du kan vælge mellem klassisk valnød eller lys birk - begge elegante træsorter som matcher andre naturmaterialer i dit hjem. Vi bruger bæredygtigt FSC-certificeret træ fra ansvarsfuldt forvaltede skove.

Med det rette tilbehør bliver din luftrenser en designfavorit.

TRÆBEN i VALNØD >

TRÆBEN I BIRK >

Vælg det filter til Pure A9 som passer bedst til dine behov

Optimal allround-luftfiltrering til dit hjem takket være 360-filtreringsteknikken. Standardfilter følger med - filter mod pollen eller lugt kan købes i tillæg til.

 • symbol luftstrøm
  Standardfilter - BREEZE360 (indgår)

  Filtrering af selv fine støvpartikler  ✓✓ 
  Pollenreducering  ✓✓
  Reducerer lugt og afgasser  ✓✓
  Beskytter mod bakterier ✓ 


  Levetid: Ca. 1 år

 • symbol pollen
  Pollenfilter - BREATHE360

  Filtrering af selv fine støvpartikler  ✓✓
  Pollenreducering  ✓✓✓
  Reducerer lugt og afgasser  -
  Beskytter mod bakterier ✓

  Levetid: Ca. 1 år

 • symbol lugt og mados
  Filter mod lugt - FRESH360

  Filtrering af selv fine støvpartikler  ✓✓
  Pollenreducering  ✓
  Reducerer lugt og afgasser  ✓✓✓
  Beskytter mod bakterier ✓

  Levetid: Ca. 1 år

Ofte stillede spørgsmål om luftrenseren Pure A9

5-trinsfiltrering til ren indendørsluft

Hvert filter til Pure A9 består af 5 lag:

Lag 1 - Indbygget ionisator
Ionisatoren gør det lettere for filtret at enten indfange alle aerosoler eller lede dem mod gulvet, så de kan støvsuges op.

Lag 2 - MESH-filter
Indfanger større aerosoler som hår, død hud, støv, snavs osv.

Lag 3 - Filter mod selv ultrafine partikler
Indfanger 99,5% af partikler på helt ned til 0,3 mikroner. Men filtret kan også indfange en del mikroskopiske partikler så små som 0,1 mikroner - det være sig husholdningsstøv, skæl fra f.eks. husdyr, bakterier og skimmelsvamp.

Lag 4A - Antibakterielt middel IONPURE
Neutraliser op til 99,9% af de mest almindelige bakterier som findes i hjemmet samt forhindrer yderligere bakterier i at øge.

Lag 4B - Antiallergisk middel
Allersave (fås udelukkende i pollenfilter BREATH360) Allersave er effektivt mod alle typer af pollen (fra plateriget) og er desuden også mod mider som kan findes i sengetøjet. Reducerer allergener  med 99%.

Lag 5 - Aktivt kulfilter (indgår ikke i pollenfilter BREATH360)
Et lag porøst og aktivt filtermateriale absorberer effektivt det meste småfnuller og de fleste partiker som findes i hjemmet. Ubehagelig lugt fra skraldepanden, mados, lugt fra husdyr, afgasser fra husholdningskemikalier - alt indfanges så indendørs luften kan forblive ren og frisk.

Hvordan ved jeg, at det på tide at bytte filter?
Luftfugter og luftrenser - hvad er forskellen?

Luftrenser og luftfugter har samme formål - at forbedre luftkvaliteten i hjemmet - men der er nogle vigtige forskelle. En luftfugter tilfører fugt, en luftfugtighed på 40-60% er nemlig at foretrække for, at reducere bakterier og snavs i at udfolde sig. Luftrenseren fokuserer i stedet på at rense småpartikler som støv, pollen og andre allergerner.

Hvordan fungerer en luftrenser?

Luftrensere følger en enkel fremgangsmåde; partikelrig luft suges ind i systemet, passerer gennem en serie af filtre og kommer ud ren og frisk igen - og er dermed betydeligt mere sund at indånde. Alt efter hvilken model du vælger, udsættes luften for flere forskellige behandlinger; grovfiltrering, antibaktriel filtrering, finfiltrering samt lugtfiltrering gennem et kulfilter. Der indgår også ionisering som får partiklerne til at samle sig og falde til jorden, hvorfra de kan støvsuges op.

Hjælper luftrenseren mod støv?

Ja, en luftrenser fjerner de små partikler i luften. Det er de samme partikler som ellers lægger sig på overflader rundt om i hjemmet, og som vi til daglig kalder for støv. Inde i luftrenseren passerer luften gennem en række filtre som tager sig af støv, pollen, bakterier og diverse lugte. Gennem ionisering søger luftrenseren for, at partiklerne klumper sig sammen og falder ned på gulvet så de nemt kan støvsuges.

Kan en luftrenser hjælpe ved pollenallergi?

Pollen er små partikler som findes i luften og som kan kategoriseres som støv. En luftrenser er til for at reducere partikelniveauet i luften, og er derfor perfekt for personer som lider af pollenallergi. Det er en god idé, at placere luftrenseren i soveværelset, fordi høje niveauer af pollen kan have en negativ indvirkning på søvnen.

Hjælper en luftrenser mod dårlig lugt?

Ja, hvis din luftrenser har et indbygget kulfilter, så sørger det for at reducere dårlig lugt - noget som især værdsættes i hjem med husdyr. Kontrollér at kulfiltret faktisk er installeret, og at det passer til netop dine behov. Forskellige filtre udfylder nemlig forskellige funktioner - f.eks. er pollenreducerende filtre ofte kulfrie.