En familie sidder og spiser i et åbent køkken med dampovn

En ovn – tusind muligheder

Alle vores ovne med damp har de samme funktioner som almindelige ovne. Varmluft, over- og undervarme, grill og pizza/tærte-indstilling er bare nogle få eksempler. Dampfunktionen er blot endnu en tilberedningsmetode, som gør, at du kan trylle flere lækre retter frem. Electrolux har et bredt udvalg af ovne med dampfunktion. 

En bradepande med lækker, sprød kylling og dampede grøntsager sættes på et bord.

Sprødt og saftigt

Dampovne kan tilberede meget mere end grøntsager. De har længe været et af gourmetrestauranternes hemmelige værktøjer. Ved at kombinere damp og varmluft opnår du forbedret smag og konsistens, samtidig med at sprødheden bevares. Lækre resultater hver gang.

Laks tilberedt uden damp og med damp

Bevarer op til 90% C-vitaminerne*

Det kan ses på det færdige resultat at maden er tilberedt med damp. Råvarerne beholder både farve og konsistens, og næringsstoffer og vitaminer bevares bedre, sammenlignet med andre tilberedningsmetoder. 

* Baseret på eksterne tests hvor C-vitamin i rå broccoli blev sammenlignet med dampet broccoli. Testen er udført baseret på askorbinsyre (C-vitamin) i fødevarer med HPLC/UV-synlig metode.

Dampindstillinger til det hele

Damp fungerer sammen med traditionel ovnvarme for at forbedre smag og konsistens, når man bruger indstillinger til lav, middel, høj og fuld damp.**

 

** Dampniveauerne varierer afhængigt af ovnmodel.