Købsguide

Find den bedste emhætte til dit køkken

Typer

Vores emhætter findes i mange forskellige former og størrelser. 

Frithængende emhætter - Det rette valg hvis du har en køkkenø. Denne type af emhætter hænger ned fra loftet.  
Væghængte emhætter - Denne type findes i flere forskellige størrelser og former og monteres på væggen. Fås blandt andet i T-form, i lodret form og som kvadratisk form.
Integrerede emhætter - For at blende ind i dit køkken kan denne type emhætte gemmes væk i dit køkkenskab.
Udtræksemhætter - Spar plads med denne emhætte under dit skab over komfuret.  


Tip: Tjek den anbefalede afstand mellem komfur og emhætte inden du vælger emhætte. 

Montering af emhætte

Udsugning via udvendig ventilationsrist - Emhætter med udluftning har en udvendig ventilationsrist, så de kan lede uønsket luft og fugt udenfor huset. Det er vigtigt at tænke på ventilationsristens størrelse, form og materiale, da det kan påvirke luftflowet. Recirkulationsemhætte - Denne type af emhætter behøver ikke have en udvendig ventilationsrist. Den rengør luften og fjerner dårlig lugt ved hjælp af kulstoffiltre og kaldes også for en kulfilteremhætte.

Tip: Tænd for din emhætte inden du går i gang med at lave mad. På den måde får du luftcirkulationen i gang.

Udsugningskraft

Når du skal vælge mellem emhætter med forskellig kapacitet, er det en god idé, at beregne den minimale såvel som maksimale udsugningskapacitet. Følg disse enkle trin:

1. Mål køkkenets længde, bredde og højde

2. Gang længde x bredde x højde = rummets størrelse

3. Gang rummets (kubik)størrelse x 6 = mindste udsugningsevne (luften renses 6 gange i timen ved let madlavning som simremad)

4. Gang rummets kubikkapacitet x 12 = maksimale udsugningsevne (luften renses 12 gange i timen) Den optimale udsugningskapacitet ligger på et niveau mellem 6 og 12. 

Find en støjsvag emhætte

Vil du have et behageligt køkkenmiljø uden støj, skal du vælge en emhætte med et lavere decibel-niveau (dB). Electrolux’ emhætter går fra 40 til 70 dB. For at have noget at sammenligne med, kan man sige, at støjniveauet ligger på ca 40 dB når man hvisker, eller på 60-70 dB når man fører en normal samtale. Vælg lydreducerende materialer og reducér de forskellige lydudsving der påvirker støjniveauet.

Emhætte-filtre

Alle emhætter er udstyret med fedtfiltre som indfanger alle fedtpartikler som cirkulerer i luften. Afhængigt af hvilken type det er, skal fedtfiltrene byttes ud (engangsfiltre) eller renses (metalfiltre) jævnligt. De permanente metalfiltre kan enten vaskes med hånden eller i opvaskemaskinen på et 60-70°C program.  

Recirkulationsemhætter er også udstyret med carbonfiltre som fjerner lugt og bør byttes ud eller vaskes af cirka hver fjerde måned (eller oftere hvis de anvendes ekstra meget). 

Vælg din emhætte

Electrolux’ emhætter kombinerer kraftig udsugningskapacitet med rolig effektivitet og et prisvindende design - find den der passer netop til dig.

Flex-serien

Vi har de perfekte indstillinger, som hjælper dig til at opnå den bedste smag. Med et enkelt touch kan du nyde den friske luft i køkkenet.

 

 

Et roligt og friskt køkken

Nu behøver du ikke længere at overdøve støjen fra emhætten. Med vores 700 Breeze-emhætte kan du samtale med familie og venner i ro og mag. Aktivér funktionen ved at trykke på knappen, når du færdig med madlavningen, så opfrisker den luften.

 

 

 700 Breeze-emhætte

700 Breeze-emhætte

 • Støjfri opfriskning af luften med Breeze
 • Kraftfuld motor, effektiv udsugning
 • Hob2Hood® for ren bekvemmelighed
 • Effektiv og støjfri rengøring med SilenceTech
 • Ubesværet touch-funktion
 • Madlavning
  Kraftfuld motor

  Uanset hvad dine behov er, renser emhætten effektivt luften ved at suge madosen ud. Den kraftfulde motor og de høje hastigheder sørger for, at luften altid er ren. Det er en genvej til et dejligt køkken.

 • Køkkenmiljø
  Hob2Hood®

  Hob2Hood®-funktionen forbinder trådløst dine kogeplader med din emhætte. Begynd blot tilberedningen, så tilpasser emhætten sig automatisk og sørger for en optimal udsugning baset på kogepladernes indstilling. Emhætten står for det hårde arbejde, så du kan fokusere på selve madlavningen.

 • Mand taler i telefon og laver mad
  SilenceTech

  SilenceTech-emhætten fjerner mados fra dit køkken næsten lydløst men på maksimal styrke. Vores avancerede teknik gør det muligt for dig at fokusere på at skabe lækre retter i et rent og fredfyldt miljø.

 • Justere kontrolpanelet
  Touch-funktionen

  Vores stilrene kontrolpanel i glas er diskret integreret. Med den elektroniske touch-funktion kan du enkelt og med nøjagtighed styre emhættens indstillinger.

Få spotlight på din madlaving

Gå aldrig glip af noget med 600 LEDspot-emhætten. Takket være det integrerede lys kan du nemt se, hvordan maden tilberedes på kogepladerne. Lyset er designet specielt til at være energieffektivt og til at kunne holde længe. 

600 LEDSpot-emhætte

600 LEDSpot-emhætte

 • LED-lys som lyser dine kogeplader op
 • Emhætten fuldender dit køkken
 • Mekanisk styring som giver ubesværede resultater
 • LED-oplysning
  LED-oplysning

  Vores emhætter har indbygget LED-lys, så du altid kan se hvad du laver. Det er den perfekte måde at skabe en hyggelig atmosfære på og samtidig at kunne holde øje med potter og pander.

 • Moderne emhætte-design
  Moderne emhætte-design

  Vores unikke emhætter er nøje designet til at passe ind med dine øvrige hårde hvidevarer fra Electrolux. Du får den perfekte balance mellem form og funktion med denne kombination af moderne stil og optimal luftrensning. 

 • Mekanisk styring
  Mekanisk styring

  Med denne emhætte kan du nemt vælge vælge de rette indstillinger takket være enkle mekaniske funktioner. Det betyder, at du helt ubesværet kan styre både emhættens styrke og belysning.

Sense-serien

Det er vigtigt for os, at du kan give din fulde opmærksomhed til din madlavning - så kan vores udstyr hjælpe med resten. Når du bruger Hob2Hood®-teknologien, forbinder og styrer dine kogeplader automatisk emhætten og dens indstillinger, hvilket betyder, at du kan fokusere på at lave og nyde maden i dit køkken. 

Ubesværet kontrol over emhætten

Det har aldrig været mere enkelt at multitaske i køkkenet end med vores 900 RemoteControl-emhætte. Du kan enkelt ændre på styrken eller slukke helt - også på afstand. Det betyder, at du kan fokusere på det der er vigtigt. 

900 RemoteControl

900 RemoteControl

 • Forbind dine kogeplader og emhætte med Hob2Hood®
 • Kan styres med fjernbetjening
 • Moderne design som fuldender din køkkenindretning
 • Køkkenmiljø
  Hob2Hood®

  Hob2Hood® forbinder trådløst kogeplader med emhætte, så du får en automatisk udsugning.

 • Elektronisk kontrol
  Elektronisk kontrol

  Ved hjælp af den elektroniske kontrol-funktion kan du styre emhætten uden problemer.

 • Designsammenhæng
  Designsammenhæng

  Moderne emhætte-design som matcher dit køkken og dine køkkenapparater. 

Lad dine kogeplader håndtere din emhætte

Hob2Hood®-teknologien sørger for, at kogepladerne automatisk kontrollerer emhættens indstillinger. Mens du tilbereder maden, tilpasser emhættens udsugning sig de temperaturændringer du foretager, eller hvis du sætter mere end en kogezone i gang.

700 Hob2Hood®

700 Hob2Hood®

 • Hob2Hood® for ren bekvemmelighed
 • Kraftfuld motor, effektiv udsugning
 • Rens luften næsten lydløst med Breeze
 • Skab hygge med vores lysdæmpning
 • Effektiv rengøring med den næsten lydløse SilenceTech
 • Madlavning
  Motor med power

  Uanset hvilke behov du har, sørger vores emhætte for en effektiv rengøring af luften ved at fjerne uønsket mados. På grund af motorens styrke og høje hastigheder er luften altid ren. Det er en genvej til et behageligt køkken.

 • Mand der laver mad
  Breeze

  Tryk på ‘breeze’-knappen, når du er færdig med madlavningen, for at få udskiftet luften i dit køkken. Så kører udsugningen i 10 minutter på et næsten hviskende lavt lydniveau. Det betyder, at du kan nyde dine måltider i fred og ro, mens luften i køkkenet bliver opfrisket.

 • Ret med nudler
  LED spots

  Justér nemt og enkelt emhættens lys med vores LED-lysdæmpere. Uanset om du er ude efter at skabe en hyggelig atmosfære eller bare vil fokusere på madlavningen, kan du skrue op eller ned for lyset.

 • Mand der laver mad og taler i telefon
  SilenceTech

  SilenceTech-emhætten fjerner mados fra dit køkken næsten lydløst men på maksimal styrke. Vores avancerede teknik gør det muligt for dig at fokusere på at skabe lækre retter i et rent og fredfyldt miljø.