Købsguide

Hvilket komfur skal jeg vælge?

Størrelse

Vælg altid et komfur udfra hvor meget plads du har, og hvilken måde du vil have det på.

60 cm bred - fritstående komfurer gør det muligt at kombinere forskellige typer af kogeplader og ovne, hvilket giver dig stor fleksibilitet.

100 cm bred - store komfurer med enestående kapacitet. Fordi komfuret er ekstra bredt, har kogepladerne også seks kogezoner i stedet for fire.

Vores tip til dig: Når du skal vælge kogeplader og ovn foreslår vi, at du tjekker vores købsguide ud for henholdsvis kogeplader og ovne, så du finder det, der passer allerbedst til dig.

Gas- eller elkomfur?

Vælg et komfur efter hvilken strømforsyning du har - el, gas, eller du kan vælge en kombineret model. Det giver dig mere fleksibilitet, og du kan udnytte de specifikke fordele der er med begge typer.

Gaskomfur giver umiddelbar og præcis kontrol over varmen, og er det oplagte valg, hvis du behøver kraftig varme som f.eks. til wokmad.

Elkomfur  er let at gøre rent og er udrustet med en række forskellige smarte funktioner. Eldrevne ovne har en jævn varmefordeling, hvilket gør dem perfekte til bagning.

Komfur med to typer af energikilder kombinerer de specifikke fordele der er med gas og el.

Kapacitet

Hvis du ofte laver mad til en stor familie eller mange venner, behøver du et komfur med god kapacitet. Størrelsen på ovenen måles i liter.

70+ l – perfekt til store hushold.
40–70 l – passer bedst til familier på tre til fire personer.

De fleste af Electrolux' komfurere har en dobbeltovn, så man kan ovnstege eller grille samtidig med at maden står og småsimrer på kogepladerne. Når man sammenligner forskellige komfurer, plejer man at tage udgangspunkt i det største af de to ovnrum.

Vores tip til dig: En smart måde at øge kapaciteten på, er at vælge en ovn som har ekstra gitterplads.

Få en billigere elregning med et køleskab A+++

Spar penge og vær god ved miljøet. Energieffektivitetsmærket måles på en skala som går fra A+++ (den mest energibesparende) til G (lavest energieffektivitet). Du bør vælge et komfur med mærket A eller bedre.

Vælg komfur

Uanset om du plejer lave storeslåede gallamiddage eller mere holder dig til enklere og ukomplicerde retter, så har Electrolux det helt rigtige komfur til dig.