Leaquid

Leaquid

Opdag fordelene ved damp

De fleste af os reflekterer ikke over – eller er overhovedet bekendt med – det faktum, at en stor del af madens næringsstoffer siver ud i vandet, når den koges. Det er et usynligt problem og hvordan vi kan vise det? Vi har taget udfordringen op, og skabt vitaminvanden Leaquid, som viser tabet af næringsstofferne på en meget håndgribelig måde.

 

Leaquid består af afkog fra kogte kartofler. Formålet med flasken er at gøre dig opmærksom på damp som tilberedningsmetode. For når du koger kartofler eller grøntsager, siver op til 50 % af næringsstofferne ud i kogevandet, som oftest hældes ud. Det er spild af gode næringsstoffer.

Hvis du i stedet damper dine råvarer bevares en langt større del af næringsstofferne i maden.

Hvorfor er dampet mad mere nærende?

Vand er fjenden, når det kommer til at bevare næringsstofferne i maden. Derfor er dampning en af de bedste metoder til at bevare de sarte vitaminer og mineraler, især de vandopløselige C- og B-vitaminer.

At tilberede mad i en dampovn er en nem måde at spise sundere. Ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv, overgår damp både kogning, stegning, sautering og bagning. Det skyldes, at du med damp kan lykkes med at bibeholde op til 90% af madens næringsstoffer.

Det betyder, at du kan skabe en sundere livsstil gennem en simpel ændring i din madlavning.

Bedre på mere end én måde

Damp bidrager ikke kun til din sundhed, den får også maden til at smage bedre! Damp er en blidere måde at tilberede mad, og derfor bevares både smag og tekstur i højere grad. Det samme gælder, når det kommer til madens saft og sprødhed. Du kan endda genoplive gamle rester og få dem til at smage frisklavet igen. 

Damp er desuden en let måde at tilberede mad. Det er nemt og ligetil, og alle kan være med. Prøv det, og vi lover, at du vil blive imponeret.

Bliv inspireret:

Dampens nuværende plads i baggrunden af andre madlavningsmetoder, både i hjemmet og i medierne, betyder ikke, at dampen ikke er derude. Damp har været en af restaurantverdenens langvarige hemmeligheder, som har gjort stort set enhver ret mere velsmagende. Alt – og vi mener virkelig alt – der kan koges eller steges bliver bedre med damp!

 

Tag et kig nedenfor på vores velsmagende opskrifter, hvor damp har fået tildelt hovedrollen. Opskrifterne er skabt af Sebastian Gibrand, sølvvinder i Bocuse d'Or og vinder af kokkekonkurrencen Kockarnas kamp.

  • kartofler i en ovn med damp
    Dampede kartofler

    Dampede kartofler er en delikatesse.

  • asparges og broccolini som er dampet i ovn
    Dampet asparges og broccolini

    Broccoli og asparges er grøntsager som er gode at tilberede med damp.

  • confiterede kartofler på en tallerken
    Confiterede kartofler

    Confiterede kartofler er et dejligt tilbehør.

  • en tallerken med kartoffel-porresuppe
    Kartoffel- og porresuppe

    Ved at dampe grøntsagerne inden de blandes i suppen bevares og koncentreres deres smag.

  • tre skåle med kartoffelgratin
    Kartoffel au gratin

    Forbered gratinen ved at dampe den i en Sous Vide-pose.

  • kartoffelsalat tilberedt med damp
    Kartoffelsalat med grovkornet sennep

    At dampe kartofler er en fantastisk måde at bevare kartoflens smag og tekstur.

  • dampet ørring på en tallerken
    Dampet ørred

    Ørredens bløde smag kommer til sin ret med damptilberedning.

Oplev vores dampovne:

Vi tilbyder et bredt udvalg af ovne med dampfunktion; en ovn til ethvert behov.  Uanset om du er en dedikeret hjemmekok eller professionel og erfaren mesterkok, så har vi ovnen, som passer til dig.

Vores mest fuldendte premiumovn. SteamPro forvandler dit køkken til en fine dining-restaurant med avancerede damptilberedning og Sous Vide.
Steamify®-funktionen gør det nemt at dampe. Indstil den tilberedningstemperatur du plejer at bruge, så justeres indstillingerne automatisk.
Her er ovnen som gør mere end bare at stege. 700 SteamCrisp kombinerer damp og varmluft så dine yndlingsretter bliver helt perfekt tilberedt.