Vi introducerer ny energimærkning

Fra og med marts 2021 træder ny regler for energimærkning i kraft for opvaskemaskiner, vaskemaskiner, kombinerede vaske-tørre-maskiner og køle-fryseprodukter inkl. vinskab.

Konsumenter i EU kan se de nye mærker på nettet og i butikkerne fra og med 1. marts 2021.

Overgangen fra tidligere energimærkning til ny

Fra og med november 2020 har alle nye Electrolux-produkter to energimærkater. Derfor vil der på dit produkt være et som viser den tidligere klassificering A+++ til D og et som viser den nuværende fra A til G (som træder i kraft 1. marts 2021).

Energiforbruget i det produkt du netop har købt forbliver det samme. Det er bare klassificeringen som ændres for at være mere tidssvarende.

Den tidligere energimærkning vs. den nye

Den nye mærkning er mere omfattende med nye kriterier, strengere krav på eco-design og nye testmetoder.

 • Tidligere energimærkning
  Tidligere skala for energimærkning A+++ til D

  Den tidligere mærkning har for de fleste kategorier nået et niveau, hvor skaleringen er blevet utilstrækkelige. Det kan være misvisende og medføre en ufyldstændig vejledning.

 • Nyt energimærke
  Ny skala for energimærkning A-G

  Billedet ovenfor er et eksempel på ændringen af energimærkningen. Selvom energiforbruget i sig selv ikke ændres, så ændres skalaen, hvilket indebærer at de nye klasser stadig er lige så effektive som de seneste års standarder. De nye mærker bliver mere vejledende, når nye og mere effektive teknologier introduceres.

Vi tilbyder produkter som er bæredygtige

Electrolux er ledende inden for holdbare produktoplevelser og anbefaler produkter som står for holdbarhed - også udenfor energiklassen.

Vores køle-fryseskabe bevarer dine fødevares kvalitet, hjælper til med at reducere madspild og gør bæredygtige madvaner til et naturligt førstevalg.
Vores opvaskemaskiner med QuickSelect hjælper dig med at bruge mindre vand og energi.
Electrolux' vaskemaskiner og tørretumblere forlænger tøjets livstid, giver en bedre og mere skånsom pleje og mindsker miljøpåvirkningen.

Vores engagement for bæredygtig kost

Vores mål er at inspirere mennesker til en mere holdbar kost og livsstil. Vores innovative løsninger sørger for madkvaliteten på en måde som er til gavn for både mennesker og vores fælles planet.

Vores engagement for bæredygtig tøjvask

Vi arbejder konstant for at reducere vores produkters energiforbrug og samtidig gøre dem mere energieffektive, for at klimaaftrykket skal være så minimalt som muligt. Energien er bare ét af flere aspekter. Vi vil gøre det nemt for vores konsumenter at vælge rigtig - og dermed mest holdbart. Vores mål er at være klimaneutrale 2030.

Vi stræber efter, at dit tøj skal kunne holde dobbelt så længe ved hjælp af vores teknik og med mindre vandforbrug, samt at vi kan halvvere den påvirkning vores produkter har på miljøet.

Udforsk vores holdbare køkkenprodukter som er mere end bare energieffektive

Køle-fryseskabe

Vores udbud af køle-fryseskabe bevarer madkvaliteten, hjælper med at reducere madspild og opmuntrer i det hele taget til en mere miljøbevidst tilgang til kosten. Vi bevarer madens kvalitet ved at levere en stabil temperatur og høj fugtighed i vores køle-fryseskabe.

 • Kiwi og grapefrugt i køleskab
  300-serien ColdSense

  Madens holdbarhed bliver forlænget, smagen bevares med en stabil temperatur og nedkøles hurtigere.

 • Et gult og et grønt æble
  600-serien TwinTech® No Frost

  Undgå at maden bliver dårlig og reducér udtørring med 60% med hjælp fra TwinTech® No Frost. Avancerede dobbelte kølesystem opretholder optimal luftfugtighed, så dine råvarer holder sig.

 • Frugt og grøntsager i køleskab
  700-serien Cooling 360

  Undgå madspild ved at bevare råvarernes tekstur og kvalitet med Cooling 360s kolde og jævntfordelte luftcirkulation til alle hjørne. Cooling 360 er udført i rustfrit stål.

 • Salatblade på skærebræt
  800-serien UltraFresh+

  Grøntsager holder sig op til 40% mere friske, næringen bevares og de bliver beskyttet mod at blive dårlige for tidligt i en UltraFresh+ forseglet skuffe med automatisk luftfugtighedsjustering.

 • Laks, broccoli og rejer
  900-serien NaturaFresh

  Adskilte og forseglede skuffer med forskellige temperaturzoner sørger ekstra godt for de mere sarte råvarer ved at opretholde en optimal temperatur og luftfugtighed.

Ny energimærkning for køle-fryseskabe

A. QR-kode. Scannes med smartphone for mere information.
B. Produkternes energiklasse.
C. Energiforbrug i kWh per år.
D. Nettovolumen fryser i liter.
E. Nettovolumen køleskab i liter.
F. Lydniveau vises både som antal decibel og på skalaen A-D, hvor A er ensbetydende med lavere lyd end D.

Opvaskemaskiner

Vores sortiment af vaskemaskiner er omfattende og hjælper dig med at træffe flere bæredygtige valg.

 • Opvaskemaskine med AirDry
  300-serien AirDry

  Sparer på energien ved kun at bruge naturlig luftcirkulation. Det giver op til tre gange bedre resultater sammenlignet med systemer som tørrer bag en lukket låge.

 • Opvaskemaskine med SatelliteClean
  600-serien SatelliteClean®

  Vores teknik har op til tre gange bedre spraydækning sammanlignet med standardmaskiner. Den er faktisk så god, så tæt opstablede maskiner bliver ordenligt rengjort.

 • Opvaskemaskine med QuickSelect
  600-serien QuickSelect

  Skræddersyede opvaskeresultater med QuickSelect-tryk. Brug touch-panelet for at vælge programtid. Lad maskinen klare resten. Det har aldrig været så nemt og energieffektivt at få opvasken klaret.

 • Bestikskuffe
  700-serien MaxiFlex

  MaxiFlex-skuffen er udformet til bestik og køkkengrejer i alle former og størrelser for at maksimere maskinens kapacitet. Det sparer både på vand og energi.

Ny energimærkning for opvaskemaskiner

A. Ny QR-kode. Scan med smartphone for mere information.
B. Produktets energiklasse.
C. Energiforbrug i kWh for 100 omgange opvask på ECOprogrammet.
D. Hvor meget opvask der er plads til i maskinen angives i antal kuvert.
E. Tid i timer og minutter på ECO-programmet.
F. Vandforbrug i liter per opvask med ECO-programmet.
G. Lydniveauet vises både som antal decibel og på skalaen A-D, hvor A betyder lavere lyd end D.

Udforsk vores bæredygtige vaske-tørremaskiner som ikke bare er energieffektive

Vores mål 2030 at få tøjet til at holde sig dobbelt så længe og med en miljøpåvirkning til det halve

Derfor har vi udviklet vaskemaskiner og tørretumblere som giver tøjet en længere levetid og mindsker klimapåvirkningen uden ekstra anstrængelser.

Vaskemaskiner

Vores vaskemaskiner i PerfectCare-serien har vaskeprogram som ikke bare vasker rent. De bevarer også tekstilernes udtryk, struktur og farve som sammenlagt sørger for at tøjet holder længere.

 • Mand læser for barn
  600/700/800-serien AutoDose

  AutoDose giver nøjagtig dosering af vaskepulveret som beskytter dit tøj mod farveforandringer. At overlade doseringen til vaskemaskinen er en smart måde at passe på dit tøj og vores fælles planet på.
  Få mere at vide om AutoDose.

 • Mand med grøn skjorte
  700-serien SteamCare System

  Ved at bruge damp sparer du på dit vandforbrug, forlænger dit tøjs livstid og reducerer klimapåvirkningen. En bonus er, at damp behandler folder og krøller så du sparer tid på strygningen.
  Få mere at vide om SteamCare.

 • Dame og pige på picknick
  800-seriens UltraWash-program

  UltraWash-programmet er den perfekte balance hvad angår pleje og energieffektivitet til dit blandede vasketøj - i et 59-minutters program. Effektiv vask på lave temperaturer beskytter dit tøj. Ved at vaske på 30°C sparer du 30% energi sammenlignet med et 40°C-bomuldsprogram.
  Få mere at vide om UltraWash.

 • Kvinde i blomsterbutik
  900-serien ColourCare System

  Vores ColourCare-system renser vandet så vaskepulveret kan komme mere effektivt til nytte - selv på lavere temperaturer. En skånsom men grundig rengøring sørger for at fareverne i dit tøj opretholdes vask efter vask.
  Få mere at vide om Colour-Care.

Ny energimærkning på vaskemaskiner

A. QR-kode. Scannes med smartphone for mere information.
B. Produkternes energiklasse.
C. Energiforbrug i kWh.
D. Hvor meget vasketøj som der er plads til i maskinen angives i kilo (kg).
E. Centrifugeringsklasse på skalaen A-G, hvor A er en mere effektiv centrifugering end G.
F. Tid i timer og minutter på ECO 40-60-programmet.
G. Vandforbrug i liter per vask med ECO 40-60-programmet.
H. Lydniveauet vises både i decibel og på skalaen A-D, hvor A lavere lyd end D.

Vaske-tørremaskiner

Vores kombinerede vaske-tørremaskiner i PerfectCare-serien sparer tid, energi og plads uden, at du skal gå på kompromis med resultatet. Og ikke nok med det, du forlænger også levetiden på dit mest sarte tøj.

 • To mennesker i en skov
  700-serien FreshScent-program

  Frisk tøj med 96% mindre vandforbrug. Brug damp for at opfriske dit tøj og spar mere end 40 liter vand per cykelus. Testet med 1 kg sart tøj på FreshScent-programmet sammenlignet med programmet for skånsom vask. Opdag FreshScent.

 • Far og søn spiser morgenmad
  800-seriens UltraCare-program

  UltraCare System forblander vaskepulveret inden, det sendes ind i maskinen. Det giver en hurtigere og mere effektiv vask på lave temperaturer. En vask på lavere temperaturer forbruger mindre energi. Ved at sænke temperaturen fra 40° til 30° kan du spare op til 35% af energiforbruget. Opdag UltraCare.

 • Kvinde køber grøntsager
  900-serien DelicateCare System

  Dit tøj bliver ikke udsat for overdrevet eller skadelig varme og derfor holder det sig pænt længere. Du kan spare op til 45%* energi med en vaske-tørremaskine som har varmepumpe sammenlignet med vaske-tørremaskiner som bruger en traditonel kondensor-teknik. *Ved brug af et vaske-tørreprogram. Opdag DelicateCare.

Ny energimærkning for vaske-tørremaskiner

A. QR-kode. Scannes med smartphone for mere information.
B. Produktets energiklasse til vask og tørring (til venstre) og kun til vask (til højre).
C. Energiforbrug i kWh for 100 vaske- og tørreomgange (til venstre) og for 100 vaskeprogram (til højre)
D. Vandforbruget i liter per vask og tørring (til venstre) samt per udelukkende vask (til højre).
E. Centrifugeringsklasse på skalaen A-G hvor A er mere effektiv centrifugering end G.
F. Mængden af vasketøj i kilo (kg) som der er plads til per vaske- og tørreomgang (til venstre) samt per vask (til højre).
G. Tid i timer og minutter per vaske- og tørreomgang med ECO 40-60-programmet (til venstre) samt per omgang vask med ECO 40-60-programmet (til højre).
H. Lydniveauet vises i decibel og på skalaen A-D, hvor A betyder mindre lyd end D.