Confiterede kartofler
Confiterede kartofler

Portioner: 4 stk.

Tilberedes med fordel i en vakuumpose, dvs. en forseglet pose, som kan tåle varme og kan genbruges efter den såkaldte sous vide-metode.


Ingredienser:

400 g. kartofler, vasket og skrubbet

200 g. olivenolie

2 stk. nelliker

1 bundt timian

Salt, havsalt

 

Fremgangsmåde:

  1. Læg kartoflerne i en vakuumpose sammen med hvidløg, salt og timian.
  2. Tilsæt olivenolien og forsegl i vakuummaskinen.
  3. Damp i ovnen i 20 minutter.
  4. Åbn posen, og hæld indholdet i et fad. Toppes med havsalt.



At confitere kartofler betyder at tilberede dem i fedt, ofte med krydderier. Det giver kartoflerne endnu mere smag. Det er smart at bruge en vakuumpose, men alternativt kan man lægge kartoflerne i en form med høje kanter. Confiterede kartofler er et dejligt tilbehør, hvor både kartofler, sauce og krydderier opvarmes sammen.

Leaquid

De fleste af os reflekterer ikke over – eller er overhovedet bekendt med – faktummet, at en stor del af madens næringsstoffer siver ud i vandet, når vi tilbereder den vha. kogning. Det er et usynligt problem og derfor ikke noget, som fanger vores opmærksomhed til daglig. Spørgsmålet er, hvordan vi kan afsløre et usynligt problem? Vi har taget udfordringen op, og skabt vitaminvanden Leaquid, som viser tabet af næringsstofferne på en meget håndgribelig måde.

Tilbage til fordelene ved damp